reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ja byłam dzisiaj na wizycie. Z małym wszystko ok. Dzisiaj mam 29t1d i waży 1500g. Także Mój synek goni Twoją córcię[emoji6][emoji6][emoji6]ktg też w porządku. Teraz ktg będę miała co tydzień robiene.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Super wieści :) rośnie mały Adaś :) teraz w tydzień nawet 200 gram mogą przytyć :) idzie teraz w masę :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super wieści :) rośnie mały Adaś :) teraz w tydzień nawet 200 gram mogą przytyć :) idzie teraz w masę :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Rosną nam te dzieciątka jak na drożdżach. I przy okazji brzuszki też nam robią się coraz większe jak piłeczki [emoji6]

Jejku dziewczyny jeszcze chwila, mała chwileczka Wam została. Jak ten czas u kogoś goni. A jeszcze taki fajny czas, święta, sylwester ☺
Ja się zmagam z przeziębieniem, dziś pojawił się suchy kaszel, staram się leczyć ale z cukrzycą to raczej ograniczone możliwości. Może macie jakieś domowe sposoby?

@AnetaManiak @DorciaMamaOlka macie duze dzieciatka. Jeszcze troche i bedziecie tulic kruszynki :* :*
Dajcie troche tych fluidkow.
Pokazcie brzuchy dajcie oko nacieszyc:*

☆ Walczyć o marzenia ☆
Przesyłamy z Adasiem jak najwięcej fluidków!!!!!!!!!!!!!!! Marzeni muszą się spełnić. Tylko trzeba w nie mocno mocno wierzyć!
1513250516-0acf05e0205d32d9-aaaaaa.jpeg

Jejku dziewczyny jeszcze chwila, mała chwileczka Wam została. Jak ten czas u kogoś goni. A jeszcze taki fajny czas, święta, sylwester ☺
Ja się zmagam z przeziębieniem, dziś pojawił się suchy kaszel, staram się leczyć ale z cukrzycą to raczej ograniczone możliwości. Może macie jakieś domowe sposoby?
Wiesz co, moja diabetolog mówiła, że przeziębienie to gorsza sprawa i mówiła że herbata/woda z miodem i cytryną przez te parę dni nie zaszkodzi nawet jak mocno wpłynie na cukier. Mi akurat jak się okazało mega mocno miód nie podbijał. Może zapytaj diabetologa swojego i też spróbuj? Możesz jeszcze do tego imbir dorzucić na rozgrzanie.
Ja kupowałam syrop na kaszel dodatkowo ale jak lubisz (znaczy jesteś w stanie znieść ten smak) to spróbuj syrop z cebuli może. Tylko tam też cukier lub miód.
Herbata z sokiem z malin albo z czarnej porzeczki też jest dobra.

U nas też choróbsko :( mała ze żłobka zakatarzona wróciła, doszedł kaszel i już jakieś szmery na oskrzelach ma. Także siedzimy w domu. Ja też już 3 tydzień przeziębiona, ledwo żyję.

@AnetaManiak śliczny brzuszek! I super że po wizycie wszystko dobrze. Masz wskazania do tak częstego ktg tak wcześnie czy u Was tak normalnie robią?

Wiesz co, moja diabetolog mówiła, że przeziębienie to gorsza sprawa i mówiła że herbata/woda z miodem i cytryną przez te parę dni nie zaszkodzi nawet jak mocno wpłynie na cukier. Mi akurat jak się okazało mega mocno miód nie podbijał. Może zapytaj diabetologa swojego i też spróbuj? Możesz jeszcze do tego imbir dorzucić na rozgrzanie.
Ja kupowałam syrop na kaszel dodatkowo ale jak lubisz (znaczy jesteś w stanie znieść ten smak) to spróbuj syrop z cebuli może. Tylko tam też cukier lub miód.
Herbata z sokiem z malin albo z czarnej porzeczki też jest dobra.

U nas też choróbsko :( mała ze żłobka zakatarzona wróciła, doszedł kaszel i już jakieś szmery na oskrzelach ma. Także siedzimy w domu. Ja też już 3 tydzień przeziębiona, ledwo żyję.

@AnetaManiak śliczny brzuszek! I super że po wizycie wszystko dobrze. Masz wskazania do tak częstego ktg tak wcześnie czy u Was tak normalnie robią?
Ogólnie Standard to co 2tyg. Ale u Mojego lekarza jest nawet co tydzień. Z serduszkiem u małego wszystko w porządku. Mój lekarz po prostu nie chce przykrej niespodzianki. On już taki jest lubi dmuchać na zimne

reklama
@AnetaManiak jaki cudny brzuszek :* caluski dla Adasia :* nie dawaj popalic mamusi po porodzie grzeczny badz:* :*

☆ Walczyć o marzenia ☆
Narazie zrobił mamusi pod górkę. Bo dwa tygodnie temu był główką w dół, a teraz jest główką u góry. Czułam jakieś dwa dni temu, że tak konkretnie rządzi w brzuszku i mówiłam do męża, że na moje się przekręcił jak nic. No i miałam racje. Teraz tylko żeby się znów obrócił

Do góry