reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Tak mi tez powiedzieli ze śr- czw plec bedzie znana .Dorcia a jak starania bo czytalam ze juz zaczęłaś

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Zaczęłam i nic nie wiem co w tym cyklu jest grane :) niepotrzebnie wzięłam luteine i namieszalam chyba :/ głupia ja :) po luteinie cycki bolą,temperatura rośnie a ja się napalam zaraz :( wczoraj wieczorem już nie wzięłam i czekam...niby @ ma być 14.03 chociaż może cykl się po zabiegu wydłuży :( i bądź tu mądrym...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja tez jestem czekam na pierwsza miesiączke po ...[emoji26]licze ze bedzie ok 20.03 i potem zaczynam nie bede czekała dwa trzy miesiące nie mam na to czasu ...:( albo sie uda albo zamykam temat starań

Hajmal i 90_natka czy wy robiłyscie badania genetyczne po poronieniu bo pleć chyba znałyscie ale przyczyne ? Pytam z ciekawosci bo ja dwa razy poroniłam ale w 10 tygodniu i czekam na wyniki bo tym razem robie badania..

Tak ja robiłam badania genetyczne po stracie bo już w ciąży było podejrzenie wady genetycznej.

Xssenia mi najwcześniej wyszła w 11 dpo i była niziutka-ok 13/14 mIU/ml.
Raz w jednej ciąży zrobiłam w 9 dpo i było negatywne, a w 12 dpo już podwyższona.

Poczekam do poniedziałku... nie wiem... zeświruje... wczoraj rozbolały mnie |3 i oczami wyobraźni widzę ciąże... zeświruje normalnie zeświruje... im bliżej testowania tym myśli czarne bliżej :/ dziewczynki Dorcia, oleczka, Ewela kiedy testujecie/betkujecie???

Ostatnia edycja:
Xssenia ja robilam bete 10dpo i mi wyszla juz 40 wtedy takze roznie to bywa:)

Dorcia a po co luteine bralas?zapobiegawczo?masz problem z progesteronem?

Ja wlasnie dzis zakonczylam starania:)Mąż zdarzyl!Owulacja poczekala!szok

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Millo ekstra wiadomość !!! :) wiedziałam że wam się uda zdążyć :D czułam to :D

Xssenia ja robilam bete 10dpo i mi wyszla juz 40 wtedy takze roznie to bywa:)

Dorcia a po co luteine bralas?zapobiegawczo?masz problem z progesteronem?

Ja wlasnie dzis zakonczylam starania:)Mąż zdarzyl!Owulacja poczekala!szok

Nie mam :( ja nie wiem po co...ku...wa jaka jestem głupia chwilami :/

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dorcia nie przejmuj sie:*na pewno nic sie nie stalo bo to progesteron a go chyba nigdy dosc?ja biore castagnusa wlasnie zeby zwiekszyc a jak jestes w ciazy to luteina Ci nie zaszkodzi:*

reklama
@InezkaK u mnie to wygladąło trochę inaczej to był 16 tc, położna mi powiedziała ze mielismy chłopczyka i tak zapisali, mój wtedy lekarz i ordynator zamiótł sprawe pod dywan bo nie dopatrzył sie na teoretycznie prenatalnych że maluszek ma przepuklinę, a czemu poroniłam to nie wiem. Byłam głupia i go posłuchałam jak mówił "tak sie zdarza następnym razem bedzie dobrze " po 3 @ byłam znów w ciazy i dzidziuś nie rósł, poroniłam w 9 tygodniu po co najmniej 2 tygodniach świadomości ze poronię i czekania na cud. Jak chciałam porobić badania i powiedziałam mu o tym to mnie wyśmiał ze nic nie znajde, a on "w tym nie bedzie grzebał".
Badania zrobiłam prywatnie w Katowicach niestety mój lekarz dolał do pojemnika formaliny wiec nie ustalili co było dziecku ustalili tylko płeć. Namówiła mnie pani z diagnostyki na badania trombofili i jestem jej bardzo wdzięczna, bo okazało sie ze mam zakrzepicę, wszystkie inne badania wychodziły dobrze oprócz tego teraz biorę heparyne w moim przypadku clexan co dzienie musze robić zastrzyk i liczę na to ze to mojemu dziecku pomoże przetrwać i urodzić sie zdrowym o czasie. To badanie kosztowało 330 zł ale to były najlepiej wydane pieniądze, jakie wydałam w ostatnim czasie a może i w całym zyciu, tak ze bardzo ci polecam zrób je, nawet nie musisz nic wysyłac bo wymaz z policzka sobie na pewno pobrałaś a oni własnie z tego robią. Mam nadzieje, że Ci nic nie wykryją. Trzymaj sie dzielnie

Do góry