reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
No nie wyrobie z nimi... Jedna krzyczy ze nie jest, a druga sie bedzie teraz zapierac :-D
obie maja szczescie, ze ciezarnym wiecej wolno ;-D

ale sie ciesze, moj M to mi sie dzis wyjatkowo dziwnie przyglada:-D

Ja chyba powtorze w niedziele rano, bo jakos nie moge uwierzyc. Moj za to mnie ciagle sciaga na ziemie.

Martoocha trzymam kciukasy!!!!! Cos czuje, ze bedziemy sie wirtualnie trzymaly za rece na porodowkach:-)

Kicia a powtarzaj do woli a tak zapytam jakies plany na wystroj wnetrza masz z tych sikancow potem?? :-D
Twojemu przekaz ode mnie ze mu doopsko skopie jak nie przestanie... no co za chlopisko polatac Ci nie da ;-)

smiejcie sie, na lutowkach byla laska co sprawozdanie z porodowki na zywo robila ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie w dniu dzisiejszym :-)
Spoko kochane, przemęczać się nie będę, tylko wiecie jak to jest, do czasu gdy nic się nie dzieje, to człowiek sobie na dużo pozwala, no i w końcu przychodzi taki czas że się zrobi za dużo i ciało protestuje ;-)
Nie martwcie się, nie zrobię nic co by mogło skrzywdzić moje maleństwo i jestem otwarta na pomoc którą uzyskuję od rodziny/znajomych. Wczoraj rano popracowałam przy kompie na siedząco tylko jakieś 2-3 godzinki, resztę dnia spędziłam w kuchni piekąc 4 ciasta imieninowe NA SIEDZĄCO :-D więc wyobraźcie sobie jak musiałam komicznie wyglądać.
Ani@k czyżby jednak owulka wystąpiła? Ciekawa jestem jaka będzie Twoja dzisiejsza tempka.

MartOocha kurcze nie taką temperaturę i nie taki teścik sobie wizualizowałam :eek:
Może nadal jeszcze za wcześnie? Widzę że w poprzedniej ciąży także w 12dniu fl miałas lekki spadek, czytałam kiedyś, że tempka lekko się obniża w dniu w którym normalnie występuje @
Ewelka10 dziękuję za info. Ja mam jednak nadzieję, że u mnie to napinanie było spowodowane przepracowaniem, bo to był wyskok jednorazowy i od tej pory cisza. Wiem jednak że muszę zacząć na siebie trochę bardziej uważać.
O skurczach Braxtona-Hicksa czytałam, tylko wiesz jak to jest - jak się czuje coś niepokojącego pierwszy raz - zastanawiasz się czy to niegroźne, czy może jednak coś groźnego i jakie szanse miałoby dzieciątko gdyby się teraz urodziło. Panika ogarnia. Lekarz na ostatniej wizycie mi mówił także że te skurcze mogą występować, stwierdziłam że będę dzwonić jeżeli jeszcze raz pojawi się coś niepokojącego.
Marta-l hehe mój mąż jak zobaczył mój test z "jasnoróżową kreską" to stwierdził że test jest negatywny a ja sobie wkręcam ;-) i faktycznie jak robiłam zdjęcie to wyglądał jak negatywny, dlatego w tym samym dniu jechałam na test z krwi :-D
Dobrze że dostałaś zwolnienie i że będziesz mogła odpoczywać, więcej spokoju wskazane, a także złe samopoczucie niedługo powinno minąć, tylko jeszcze trochę cierpliwości &&& wszystko dla swojego maleństwa zniesiesz
Dorcia112 tempka nadal daje nadzieję &&&&&&&&
Gatto ja aż mężowi opowiadałam że moja e-koleżanka z forum w ciążę zaszła :-D oszczędzaj się kochana żeby było wszystko ok.
Kochająca_mama30 w jakiej pozycji śpisz? Bo czytałam, że powinno się na lewym boku, bo inaczej to może być uciskana główna żyła z krwią doprowadzaną do nóg i stąd mogą się pojawiać skurcze, bo jest niedokrwienie.
Butterfly21 z tego wszystkiego teraz dopiero doczytałam, bardzo mi przykro :-(

Kicia a powtarzaj do woli a tak zapytam jakies plany na wystroj wnetrza masz z tych sikancow potem?? :-D
Twojemu przekaz ode mnie ze mu doopsko skopie jak nie przestanie... no co za chlopisko polatac Ci nie da ;-)

smiejcie sie, na lutowkach byla laska co sprawozdanie z porodowki na zywo robila ;-)

Jak na razie o tym nie mysle....w malym pokoju mamy tylko szafe i bajzel. Pewnie jak uprzatniemy bajzel zmiesci sie jeszcze lozeczko:)
Chcielismy dzis jechac skuterem nad morze, myslicie, ze to bezpieczne??? Juz schizuje:sorry:

Martoocha moze za wczesnie jeszcze, odczekaj ze 2 dni, ale w poniedzialek lec na bete, bo sie zakatujesz tymi testami.

reklama
czesc dziewczynki :-)

Martoosia spojrz na Kici wykres test wyszedl pozytywny (slaby) w 16 d fl, w 12 d fl tez byl spadek tempki... nie znam sie ale jak dla mnie to nie jest spadek na @

Kicia a jakie drogi macie?? bardzo Cie by wytrzeslo na skuterku? bo jak takie jak w pl to ja bym odpuscila sobie i poszla spacerkiem... znow jesli takie jak u nas to tutaj ciezarowki jezdza rowerami z takimi brzucholami, ze ledwo kierownicy siegaja, ja to patrzec nie moge

Danutaski dobrze, ze zdajesz sobie sprawe, ze teraz trzeba juz zwolnic :-) pisalam Wam ze ja ostatnio gulasz(z warzywami) robilam na siedzaca... komicznie czy nie wazne ze wygodnie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry