reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

'To coś' chyba zabrzmiało za poważnie..jak robiłam zdjęcia to TOTALNIE nic nie było widać..tylko pod pewnym kątek jakby maluteńki przecinek..Więc wciąż jeszcze może być różnie:sorry2:...Nie mam też ŻADNYCH objawów:dry:

reklama
MartOocha objawów nie ma bo jeszcze za wcześnie, jeszcze się doczekasz:tak: Gatto tez ma słabszą kreskę której na zdjęciu nie widac.. oj rób jutro test.. będzie wyraźniej!!!!
Marta-I ale Cudeńko nam pokazujesz!!!! No piękna Kruszynka lub Kruszynek;-)

Myszka a Ty nie masz coś czasem z 'czarodziejki'??? :-D:-) ;-)

Witam!
Gatto super wiadomość - gratulacje.
U mnie dzisiaj tempka w dół więc chyba nic z tego.
Danatuski ja jak byłam w ciąży to też tak miałam. Ale to było przez bieganie. Lekarz mi kazał leżeć, ale ja wtedy jeszcze studiowałam, więc na leżenie nie miałam czasu. Oczywiście lekarzowi się nie przyznałam że nie leżę. Przez pół ciąży brałam fenoterol i było OK. Tylko lekarz dziwił się skąd te skurcze skoro grzecznie leżę. Teraz z perspektywy czasu widzę że moje zachowanie było trochę nierozsądne, ale wtedy nie miałam innego wyjścia. Ale Ty oszczędzaj się.

Dorcia zobaczymy Co jutro przyniesie, jeszcze nic straconego ;-)

Gatto Hop Hop zyjesz?? Biedactwo z szoku zaniemowila, a tak na marginesie to mamy "inkubator z popsutym termometrem" :-D

Jestem....nadal w szoku i nie wierze.
Ani@k Myszka to ma cos z wiedzmy a nie czarodziejki!!!hi hi hi :-D:-D
Martoocha nie mam absolutnie zadnych objawow, jak poprzednio czulam, ze jestem w ciazy, cycki mnie bolaly, tak teraz NIC, ABSOLUTNIE NIC, dlatego nie dowierzam:happy2:Trzymam kciuki zeby u ciebie bylo tak samo!!!

Ze spraw organizacyjnych: w poniedzialek robie bete i we srode do ginka.

no, no na avatarze juz widac latajacego niby szczura :-D:-D:-D:-D:-D

u mnie sprawy organizacyjne: wizyta u ginka we wtorek, a labor. dopiero 5.07 i tylko dlatego, ze wyprosilam... tak byloby 10-tego... alez bede gotowa na wizyte u nowego ginka :-D moze chociaz papiloty zakrece :-D ups depilowalam sie w ramach relaksacyjnych z wczoraja :-D

no to mi odbilo, chyba pojde sobie polezec ;-) to moze mi przejdzie :-D
zlecilam sobie sama ogolna morfologie i taczyce do podgladu ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gatto, gratuluję!
Jak widać, wszystkie po kolei doczekują się swego :tak:

Też miałam Ci pisać, byś zrobiła sobie betę, bo nawet jeśli to dopiero 16 dc a ciążą to beta i tak będzie już podwyższona.
Proponuję Ci też (ze wzgl. na detergenty w pracy) wykorzystać np. trochę urlopu , jeśli oczywiście masz taką możliwość a potem dopiero przejść na zwolnienie.
Ale decyzja należy do Ciebie....

Butterfly, współczuję....:-(

Danutaski, właśnie jestem po "bieganiu" po rynku i robieniu zakupów. Nawet nie masz pojęcia jak bardzo napiętą mam macicę i brzuch przez to twardy jak kamień. Macica mi się stawia zawsze jak za dużo chodzę, wysilam się , przeciążam. I to jest normalne. Dlatego nie na darmo lekarze mówią nam by się oszczędzać.

I ty też uważaj po prostu na siebie. Nie musisz od razu leżeć, ale po prostu zmniejsz tempo.

Nie wiem czy pamiętasz ale pisałam jakiś czas temu że łykałam No-spę zawsze wtedy kiedy mi się macica stawiała.

Od jakiegoś czasu mam straszne skurcze łydek, głównie w nocy. I kupiłam sobie MagnumForte w musujących tabletkach, mają dużą dawkę magnezu wystarczającą na cały dzień, codziennie sobie piję. I od razu lepiej!

Do góry