reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Wikama ale cudaaa :szok: :-)

ale macie z tymi kotami, heh u mnie za to sunia od rana chrapie jak stary dziad :-p można do niej mówić, krzyczeć a i tak nie reaguje

wiecie coooo, moja przyszła bratowa była wczoraj u jakiegoś wróżbity :-) kiedyś już u niego była i jej się większość sprawdziła, więc polazła jeszcze raz i co jej powiedział? że jej facet ( czyli mój brat) za niedługo będzie trzymał dziecko do chrztu :-p hehe a nie ukrywam, że planuję go tym zaszczycić

reklama
Myszko wycisne na usmażonego kuraka sobie! i surowy zjem! Normalnie staram się nic dzisiaj nie gadać, tylko kiwam głową! Panowie od remontu to myślą, że jakaś ostro rąbnięta jestem... Haha! Ale mam to w nosie! Wole być zdrowa i żeby mi się to przeziębienie nie przerodziło w jakieś choróbsko.

Iza niesamowita historia z tą wróżką! Ja to tak raczej twardo stąpam po ziemi i nie wierze w takie rzeczy ale są takie sytuacje w kórych trudno nie zauważyć jakiś "nadprzyrodzonych mocy". Ja miałam taką sytuacje 14 lat temu, wyjechałam pod namiot i w tym czasie mój tata trafił do szpitala. Z moją mamą byłam umówiona na co wieczorny telefon i jak zwykle z nią rozmawiałam. Mama niechcąc mnie martwić nic mi nie powiedziała. Całą noc się budziłam bo w głowie jakiś głos mi krzyczał :twój tata umiera. Nad ranem zabrałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy i poszłam do miasta żeby zadzwonić do domu (nie miałam jeszcze telefonu komórkowego), mama nie odbierała więc zadzwoniłam do babci i ona jak mnie tylko usłyszała w słuchawce to zaczeła płakac i krzykneła że tata w szpitalu a mama już po mnie jedzie. Niestety tej nocy mojemu tacie obumarł mózg i już nie zdąrzyłam się z nim pożegnać.... Ach.... Nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy to był głos kobiety czy mężczyzny ale coś mi dawało jasny komunikat.

A co do znacznie fajniejszych spraw to a propo mojego uzależnienia to pierwsze ciuszki, te najmniejsze 56 to kupowałam takie gładkie, dużo kupiłam na wyprzedażach ale przy 62 to zaczynam szaleć! Tym bardziej, że termin mam na 11 lipca więc mam nadzieje, że będzie ciepło i wiele rzeczy mi odpada, min. kombinezon czy większa ilość cieplejszych ubranek. u mnie w domu w lato jest bardzo gorąco bo dach się nagrzewa. wiem, że musze kupić też kilka zestawów na chłodne dni bo jak w kwietniu mamy zimę to niewiadomo co bedzie w lipcu...

Czesc dziewczyny :) obudziłam się coś zjeść i chyba zaraz znów pójdę spać..czuję się jakby mnie ktoś w nocy obudził:sorry:
Wikama- cudo ubranka!
Co do bolącego gardła- mi ZAWSZE pomaga płukanie wodą z solą. Odkaża i działa przeciwbólowo. Gorąco polecam! Musisz wziąć łyk i gulgotać a potem wypluć..i tak z 10 razy.. potem nic nie pij ani nie jedz przez min 30 min.

Wikama moje samopoczucie o niebo lepsze dziś:) już nawet pościel zmieniłam i pranie wstawiłam i łazienkę prawie posprzątałam:))))

cudne te Twoje zakupy dla Lili:) zdrówka Ci życzę!!!!

pochwalę Wam się kilkoma perełkami jakie dostałam od cioci dla Matyldy:)

1. sukieneczka z serduszkiem

20130403_125324.jpg

2. sukieneczka w krateczkę na ramiączkach

20130403_125343.jpg

3. komplecik

20130403_125242.jpg20130403_125306.jpg

4. no i suknia najprawdopodobniej na nasze wesele+sweterek bolerko:)
muszę do niej srebrne butki jej kupić:p

20130403_125152.jpg20130403_125203.jpg20130403_125222.jpg

Załączniki

• 20130403_125324.jpg
    20130403_125324.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 30
  • 20130403_125343.jpg
    20130403_125343.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 29
  • 20130403_125242.jpg
    20130403_125242.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 39
  • 20130403_125306.jpg
    20130403_125306.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 31
  • 20130403_125152.jpg
    20130403_125152.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 33
  • 20130403_125203.jpg
    20130403_125203.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 31
  • 20130403_125222.jpg
    20130403_125222.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 35
Nanu,Wikama super ubranka.Ja dzisiaj w koncu lozeczko i kolyske ubralam i przykrylam kocem i czekamy dalej
Wikama ja wlasnie jak w grudniu mialam ta angine ostra,to tez tylko byl bol gardla to musialam oczywiscie wziac antybiotyk ale oprocz tego polecam bardzo jak Martoocha plukanie gardla sola i szalwia.Naprawde dla mnie byla duza ulga
Zapominajko mi wszyscy mowia odpoczywaj i spij dopoki mozesz a ja wlasnie jak zawsze w dzien spalam tak teraz nieumie,ale to juz chyba moja psychika
Dziewczyny dziekuje za trzymanie kciukow.Narazie nic,umylam podloge na kolanach dzisiaj,zaraz wybieram sie na dlugi spacer.Czytalam dzisiaj ze jeszcze akupunktura dziala bardzo dobrze na przyspieszenie porodu,musze poszukac czy robia tutaj u nas gdzies w okolicy

Ostatnia edycja:
Martocha, karo płukałam juz solą i rzeczywiście jest ulga, szałwi niestety nie mam.

Karo Ty zaczynasz już 41 tc :szok:! Myślałam, że urodzisz wcześniej bo zawsze tak dużo robiłaś... Kurcze, skoro u Ciebie ten poród tak powoli idzie to co ze mną leżacą będzie - jak słoń będe w ciąży dwa lata :eek:!!!

Ewcik co u Ciebie? Kiedy Ci się kończy urlop?

Nanu piękne te ubranka! A ta sukienka na ramiączkach... wow... sama bym chciała, ale oczywiście w dużo większym rozmiarze! I widze, że też mają ten motyw ze słonikiem - strasznie urocze! w piątek mam usg i bedę znowu obok mothercare i pewnie znowu coś dokupie!

A ja chciałabym dzisiaj nic nie gadać a tu jak na złość ciągle jakieś telefony, albo ktoś przychodzi... Jakaś masakra!

Cześć

Co ja widzę?-Karo jeszcze w dwupaku?Chyba musisz po schodach pochodzić, słyszałam ,ze to działa.&&&&&&&

nanu i wikama -ale piękne te ciuszki.

Ja chcę się dzisiaj dostać do mojej ginki. Dawno nie byłam a przy okazji może zobaczy czy owu była bo piłam te ziółka i jestem ciekawa czy jakiś efekt dały.

No i znów się obudziłam i nie mam siły nogą ruszyć.. mam nadzieję że to normalne..
Poprosiłam siostrę by przywiozła nam dziś obiad..bo na myśl o zakupach i staniu w kuchni słabo mi się robi..
Może to też przez to że w ogóle na dwór nie wychodzę i głównie leżę..organizm ogranicza swoją aktywność bo się przyzwyczaił..

Połaziłam po lumpkach. Oczywiście obkupiłam maleńką - choć nie w to co potrzebne.
Wikama, Nanu cudne ciuszki.
Fuma trzymam &&& za wizytę.
Karo a masaż szyjki miałaś? Bolesne, ale skuteczne. No i na chłopa wskakuj!

reklama
Zapominajko super, że zakupy sie udały! Ja też tak mam, że mam coś zaplanowane a kupuje i tak to co mi w oko wpadnie! No i dobrze, że dużo chodzisz żebyś później nie męczyła sie za długo! A kiedy masz wizyte? Ciekawa jestem kiedy urodzisz skoro czop cały lub fragment duży już z Ciebie wypadł... Masz jakieś przeczucie?

Martoocha możesz być senna, ale tak sie zastanawiam może brakuje Ci też cukru, albo morfologie masz słabą! Kiedy robiłaś badania krwi? Ja np jem ciagle czekoladę i ogólnie słodkie i mam na cukier straszną ochotę, przytyłam dużo ale jak nie zjem nic słodkiego to źle sie czuje! Słabo mi i w głowie mi sie kręci, mam czarno przed oczami i teraz po zrobieniu obciążenia glukozą okazało sie, że cukier prawie wcale mi nie wzrósł pomimo wypicia 75g. I lekarka sie śmiała, że mam do wyboru albo nie przytyć albo dobrze sie czuć! Staram sie opamietac ale wybieram to drugie :)!

Do góry