reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Jeżeli już taki wątek był to przepraszam ale kompletnie nie wiem jak się obsługuje tą stronę, jestem nowa więc wszystko powolutku ogarnę.
Przechodząc do tematu to wraz z mężem staramy się o dziecko od pół roku. W sierpniu zaszłam w ciążę, moja ciąza trwała 4 tygodnie, poroniłam :( . Teraz nie potrafie zajść, kochamy sie regularnie, okres powinnam mieś 16 listopada. Zmienił mi się śluz w pochwie, jest biały i kleisty. Czy śluz ma coś do ciąży?

reklama
Czy ciąża po poronieniu jest możliwa i w jakim odstępie czasu ? nie bylo zabiegu. poronienie samoistne. Moja pani ginekolog była bardzo nie miła, nic nie wytłumaczyła i dlatego nic nie wiem o ciązy po poronieniu :(

Czy ciąża po poronieniu jest możliwa i w jakim odstępie czasu ? nie bylo zabiegu. poronienie samoistne. Moja pani ginekolog była bardzo nie miła, nic nie wytłumaczyła i dlatego nic nie wiem o ciązy po poronieniu :(

Witaj angelaa
Kazda z nas stracila przynajmniej jedno malenstwo. Jak widzisz jest nas tu sporo zaciazonych:) tak wiec spokojnie-da sie... ja bym na poczatek zmienila ginekologa,warto miec dobrego specjaliste... [*] dla twojego aniolka

Myszko
Martwimy sie!

Czesc dziewczynki:-)

Jestem, jestem... Wczoraj poszlam do doktora, bo wciaz walcze z przeziebieniem...jest juz duzo lepiej i stad decyzja pozostania tydz dluzej w domu...no i jak zwykle u mnie nie moglo byc za rozowo, wiec ja do doktora, a doktor mowi do mnie, ze mamy problem.
Wystraszylam sie, a on mi pokazuje pismo z mojej ubezpieczalni o braku ubezpieczenia...w urzedach tutaj pracuja sami idioci!!! Moj syn ma rodzinne ubezp i placa do dobrej kasy, a u mnie jakis baran pomylil i od prawie roku placa, ale nie tam gdzie trzeba... Nie wiem czy pamietacie ale juz jakos na poczatku wakacji bylam i wyjasnialam ta sprawe, mieli poprawic w komputerze...i nic, kurcze za tydz wizyta, a ubezp powysylala to pismo do wszystkich moich lekarzy...
Na dodatek dzwoni do mnie znajoma z kursu i mowi, ze nasza nowa nauczycielka dopytywala sie czy mnie sie odechcialo juz kursu...a do reki jej osobiscie dawalam zwolnienie i mowilam o co chodzi, choc nie musialam tlumaczyc...
Jakby tego bylo malo mlody przyniosl mleko ze sklepu polozyl na krzesle, eM szedl zapalic do kuchni i...usiadl na torbie w ktorej bylo owe nieszczesne mleko, a ja wrzask dlaczego nieschowal do lodowki.
Do tego pilnujemy sasiada dzieci od 21:30 do 0:30 bo chodza dorabiac i ostatnio juz mocno przeginaja... Dzieciaki do nas trafiaja glodne, nie wykapane o uspieniu nie wspominajac...wiec do tego jeszcze niedosypiam...

sorry ze tak tylko o sobie, zaraz doczytam co sie dzialo u Was ;-)

dobra doczytalam ;-)

Kicia kciukasy za dobre wiesci z wynikow&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Magda zanim odstawisz progesteron, zrob bete tak na wszelki wypadek gdyby test nie wyszedl i idz do swojego ginka ;-) mnie zastepca postraszyl zbyt nisko ulozonym lozyskiem w 9 tc ;-) a moj stwierdzil, ze jest jeszcze czas na podniesienie, wiec mialam nie myslec o tym dluzej ;-) w piatek za tydzien mam wizyte to az sie go zapytam co i jak tam z tym jest teraz ;-)

angelaa witaj
[*] dla Twojego Aniolka, jak widzisz ciaza po # jest mozliwa, czasami nawet zanim wystapi okres. Najlepiej jak sobie dasz chwile czasu na ogarniecie tego co Ci sie przytrafilo, i zmien lekarza bo ten jest do doopy... jak mozna nie wytlumaczyc pacjentowi co i jak w takiej sytuacji... absurd!!!

Ostatnia edycja:
Cześć kochane;

Witaj, dziewczyny dobrze piszą. Ja też zmieniłabym lekarza.

Myszko ale masz przeboje. Mam nadzieję, że uda ci się tę sytuację z ubezpieczalnią wyjaśnić. Masakra. Myślałam, że takie rzeczy to tylko w Polsce.
A sąsiedzi chyba przeginają. Nie możesz im grzecznie odmówić, albo zwrócić uwagi, że trochę przesadzają.
Biedne te dzieciaki :no:

Magda i jak tam?

Angelaa oczywiście ze sluz ma ogromne znaczenie. To jest jeden z podstawowych czynników decydujących o zaplodnieniu. Moja druga ciąża ( mam córkę 11letnia) zakończyła sie obumarciem płodu i lyzeczkowaniem. Przez rok odpuścilismy staranka i wróciliśmy do tematu w lipcu ale niestety do dzisiaj nic nam z tego nie wyszło i dlatego. Postanowiłam iść do ginekolog która zajmuje sie naturalnym wspomaga jem rozrodu i wyszło ze mam torbiel która moze zaburzac funkcje jajnika, musze zrobic badania i sie okaże. Tobie tez radzę żebyś nie czekała nie wiadomo ile tylko poszła do gina żeby wszystko sprawdził moze masz jakieś zaburzenia hormonalne które blokują ci zaplodnienienie. Powodzenia w staraniach i trzymaj sie

reklama
Do góry