reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Gatto chodzę do jednego, ale miał wolny termin jutro w godzinie, w której mam ważne spotkanie i nie mogę go przełożyć. Poszłam więc do innego lekarza,żeby się dowiedzieć co i jak. Mój kazał mi brać od 14dc przez 12 dni i zrobić test, ale ja owu miałam 16 dc, więc wiadomo, że nie wyjdzie tak wcześnie. Chyba wezmę jeszcze 1-2 tabl i odstawiam.

Zapominajko
dla komfortu psychicznego chyba jutro zrobię, mam taki 10ml, więc mooooże coś pokaże :p A jak nie to poczekam jeszcze kilka dni.

Gatto czytałam tu gdzieś, że jak odstawię Duphaston zgodnie z planem, a jestem w ciąży to odstawienie może wywołać efekt poronienia :/ Dlatego boję się strasznie, że jak odstawię to tak się stanie. Wolałabym z testem poczekać do piątku.

Magda nie umiem powiedziec, zawsze mi sie wydawalo, ze duphaston to nic innego jak progesteron czyli cos co twoj organizm w fazie lutealnej juz wytwarza. Jak odstawisz, to nie sadze, ze w przeciagu kilka dni wystapi efekt poronienia, no ale ja nie jestem lekarzem. Wiadomo, ze musisz odstawic, tak jak kazal lekarz, bo jak nie jestes w ciazy to tez ci @ nie przyjdzie. Zazwyczaj dziewczyny, ktore dupkiem reguluja cykle po odstawieniu dostaja okres za jakies 3 dni mniej wiecej. Odczekaj, jak nie przylezie wredota zrob test. Takie przynajmniej jest moje zdanie.

reklama
Magda, trzymam kciuki!! Co do dupka to też bym pewnie nie wiedziała co zrobić. Mi gin jak byłam w ciąży mówiła, że nie można tak nagle odstawiać bo rzeczywiście nagłe przerwanie dostarczania progesteronu może spowodować problemy.. Ja bym poczekała jeszcze i zrobiła test za kilka dni..

Gatto, za Twoje wyniki też :)

I też dołączam się o pytania - gdzie jest Myszka??

Do góry