reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Jestem :-)

Michaś donoszony, waży 2550g więc waga 2500g uzyskana :-) wszystko w normie.
szyjka zgładzona, rozwarcie 2cm, mały pięknie ustawiony do porodu :-D dzisiaj odstawiam leki (biorę 16 tabsów :szok: na skurcze) i tego się obawiam bo mimo tych leków mam skurcze a co to będzie jak je odstawię :shocked2: strach się bać :sorry2:

Lekarz daje mało czasu, zaledwie parę dni ale wiadomo jak to jest z ich wypowiedziami ;-) 29.06 mam wizytę jakbym nie urodziła ale stwierdził, że raczej nie ma takiej opcji a potem idzie na urlop :dry: więc urodzić muszę!

Już normalnie mogę funkcjonować bez łóżka.. no i mogę w końcu po 3 mscach zawiesić celibat :-D

reklama
Atan, leżeć ok :) zresztą, nic już, zamotałam się :p

No to Natkusi dziś pewnie nie będzie, bo zmolestuje męża :-D

Dziewuszki, w mojej sygnaturce jest link, dziś właśnie zarobiłam na pisaniu dla nich artykułów, jakby któraś miała ochotę, owszem, zysk marny, ale może się uzbierać :)

sil spok dobrze ze nie widzialas tej kobiety co ja dziecko w samym bodziaku z krotkim rekawem i spacerowce typu parasolka przodem do kierunku jazdy i mlodsze od mojej napewno i na siedzaco :szok:chcialam jej juz cos powiedziecc ale akurat moj tramwaj przyjechal moja w sweterku i kocykiem bo zimno bylo rano...ze ja w sweterku jechalam...

natkusia super wiesci ;-)

Może mniejsze? Ale dziś, w taki upał widziałam dziecko kocem owinięte...
Słuchaj, a Ty nie masz nic urlopu? bo możesz wziąć jeszcze przecież urlop po macierzyńskim i zawsze to dłuzej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no dobra ale w pozn to moze z 23 stopnie tylko i wiatr tai zimny ze glowe urywalo a tamto dziecko nawet czapki...:angry:albo chustki

No fakt z tym ubraniem to różnie bywa. Czasami można się nieźle złapać. Ja właśnie przed chwilą wyszłam z malą na dwór patrze słońce i brak wiatru to idę ja uspać bo coś marudna. Dobrze że w wózku miałam dla niej bluzę i drugie spodnie bo mimo 20 stopni to zimno jak cholera. ale mamusia się wybrała w koszulce na ramiączkach i spodenkach..:wściekła/y: zmarzłam jak pies więc szybko 2 kółka w koło bloku aż niunia uśnie i spowrotem do domu!!

Kwiatuszku a co zrobiła? No teściowe z reguły wkurzają :-D

Natkusia SUPER WIEŚCI!!! Aparat Usg często się myli więc wielkość malucha może się jeszcze okazać niespodzianką! Konrad też miał być mniejszy a okazał się po prostu krótki :-p Oj czasem tak jest ze leki się odstawia a później chodzi i chodzi... choć jak masz rozwarcie to ze już niedługo... :-D Ja po odstawieniu leków tydzień nosiłam :tak:

Już trzymam nerwowo telefon z wieściami ze Michaś pcha się na swiat! No i powodzenia w molestowaniu! :-p

Sil
dzięki! Popróbuje... zawsze parę złotych się przyda... :tak:

Mój Konrad w te upały to w samym pampersie i bluzeczce na ramiączkach jest. Ja ubieram go zawsze tak jak siebie... i jeśli ja czuję ze jest chłodniej to i jemu coś nakładam a jak czuję że jest ciepło go rozbieram :-D Jeszcze nigdy (tfu tfu) nie był chory ani nie miał potówek więc u nas się to sprawdza! :tak:

I bez czapy często lata, ale tylko kiedy wiatru nie ma

Sil przeraża mnie to jak niektórzy rodzice ubierają dzieci... sami w krótkim rękawku a dziecko w kocu albo w sweterku... :no: Mój teść tak by dzieci ubierał bo co raz na mnie krzyczy ze Konrad jest za lekko ubrany i powtarza "ciepło kości nie połamie"... wiosną jak ja wychodziłam w lekkiej bluzeczce bo było ciepło teść próbował małego kocem nakrywać... Albo teściowa Konrada na podwórku w dresach i pod kocem trzymała! :szok: Dobrze ze szybko wróciłam i małego rozebrałam bo by się ugotował... a sama mądra w bluzce na ramionkach chodzi...

Zasada - jedna warstwa więcej tyczy nie noworodków a nie niemowląt..

Ostatnia edycja:
wiecie co moja niunia robi pelznie na plecach do tylu odpyca sie nogami robi mostek i sie przesuwa ;-)

reklama
hej hej..
Pyscku :-( przytulam mocno.. musi się udać w końcu !

dzieciaki wszystkie słodkie :*

a teraz szybko co się jeszcze działo :-) jak ja na Wasze macierzyskie zarabiałam hahahaha

magdaleno.. a może ja bym tak na kawę do Zabrza wpadła ?:> hmm ?

Do góry