reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael własnie wiem ze dzieci szybko się odwadniają...ale na szczęście to było tylko jednorazowe :tak:

Idę męża przelecieć :-D

No na szczęście :-)
A widzę, z małżowiną lepsze stosunki? :-D

Ael sama jeszcze nie. Jak ją się posadzi to tak z 10 sekund wytrzyma. ;)

To mój jest błyskawica pędziwiatr. Nagrałam filmik jak wspina się po oparciu łóżka i sam wstaje, po czym doczłapuje do mamusi i wspina się po mnie :-)
Śmiałam się wczoraj z Pawłem, że odpis Wiktora urodzenia będziemy nosić, bo latem jak ten będzie chodził z czyjąś pomocą nabank, nikt nam nie uwierzy będzie mieć 8-9 miesięcy :-)

Necia nie robiłam jeszcze żadnych badań. Powiem Ci, że nawet odżyłam jak kończyłam paczkę dla Fasolki, takiego jakiegoś kopa dostałam i jest znacznie lepiej. Tamten atak miał podłoże psychiczne.

reklama
Ael no to fajnie że już dobrze ale jak by co marsz na badania koniecznie

mam pytanie bo nie mam w razie co żadnej herbatki w domu lepsza koperkowa czy rumiankowa? małż jedzie na drugą część zakupów zaraz bo nie było w realu wczoraj pieluszek dla małej w jej rozmiarze a już nam zamknęli leclerca jak wracaliśmy

a drugie mała była werandowana dwa dni wczoraj miała być w ganku ale tam dużo zimniej było i była 3-5 min na dworze na ile dziś ją wziąć mogę?

Necia ja bym dała rumiankowej, z koperkową w przypadku Małgosi nie dawałabym, koperek czasem uczula więc lepiej dmuchać na zimne. Może być także jakaś owocowa zgodna do wieku.
A co do wychodzenia, czas przebywania na dworze małej, codziennie zwiększaj o 5-10 minut. W końcu mała się przyzwyczai i spokojnie na dłuższe spacerki będziesz mogła wychodzić.

Wiktor raczkuje.... Nie nadążam, no nie nadążam za nim! Dopiero co mi wstał sam za pomocą oparcia łóżka...ehh XD

ael dzięki myślałam o rumiankowej ale wolałam się upewnić, czytałam też gdzieś że koperokowa przy zaparciach też taka sobie a jej się zdarzają przez to żelazo całe. no to jak wstanie teraz nakarmimy się i idziemy na dwór na chwilę :-) najgorzej z czapką u niej bo mam od fifki taką maleńką i też odrobinę odstaje jeszcze ale przy sweterku ma kapturek więc jak coś kapturkiem główkę jeszcze zastawię. weszłam wczoraj do sklepu i pytam się o śpioszki w roz 50 to popatrzyły na mnie jak nie powiem na kogo ;) mówią chyba 56 mówię nie 50 a to nie ma takich :sorry2: dobrze że obczailiśmy że są z jednej firmy pieluszki w rozmiarze 0 :-) ostatnio zakochałam się w sweterku takim cieńszym z h&m w roz 50 znalazłam ale żałuję że nie kupiłam jej wtedy

Wiktor jest niemożliwy :)

Fifcia kazde dziecko rozwija sie inaczej ja mysle ze Konradek i tak jak na wczesniaka ostro daje czadu:)

Zgadzam się z tym co Kwiatuszek napisała. Fifka nawet jak na to, że Konrad urodził się wcześnie wymiata :-)
Bądź dumna mamuśka, masz mądrego synka :-)

Necia słyszałam różne opinie o koperkowej, że nawet na kłopoty z brzuszkiem nie bardzo jest.
Ja mam z Humany uspokajającą i z Hippa owoce leśne. Wiktor obydwie herbaty chleje. Kiedyś nie bardzo chciał.
Po weekendzie chcę kupić jeszcze jedną herbatę co bym mogła latem na zimno podawać bez podgrzewania wody :-)

Filmik się ładuje to wrzucę czorta, który się właśnie wspina po moich plecach :-)

Ostatnia edycja:
ael narazie kupię ( w sumie tatuś kupi ) jej rumiankową bo i tak za często dawać nie będę bo jeszcze częściowo na cycu jest ale się przydać może nie wiem czy to zbieg okolioczności ale jak piła żelazo rozpuszczone w wodzie było ok a jak dostała w mleku dzień wcześniej to wczoraj o tej porze ciężko było z brzuszkiem u niej :-)

Hej dziewczyny :)
Ael!!! gratuluję ząbka :D wie jaka to radość :) u nas wczoraj drugi się wykluł, więc już dwa mamy :) zobaczymy jak następne będą szły bo ten drugi jakoś niezauważalnie wyszedł :)

Fifka, myślę że takie jednorazowe wymiotowanie to nic groźnego, Julia też ma czasem wymioty przez to ząbkowanie, i już dwa razy byłam z tym u pediatry, i martwić się trzeba jak dziecka w ciągu dnia/nocy kilkakrotnie zwymiotuje taką dużą ilością.... a jak u Ciebie to było jednorazowe to to na pewno nic takiego, może zaszkodziło mu coś co zjadłaś :)

wiedzę, że temat herbatek, my używamy z Hippa, i jestem z nich bardzo zadowolona. Ta koperkowa jest dobra, kupki są po niej ładniejsze, no ale na kolki to nie bardzo pomaga, bo jednak ten wyciąg z koperku nie jest aż tak silny, ale sam koperek na brzuszek bardzo dobry i na kolkowe sprawy polecam gripe water-woda koperkowa. Jeśli chodzi o rumiankową na początek to nie polecam, Julia bardzo jej nie lubiła, jest po prostu nie smaczna, a i ja jak ją próbowałam, to mnie odrzucało, a koperkowa jest na prawdę w porządku jeśli chodzi o smak :) teraz już rzadziej używamy tej koperkowej, bo Julia nie ma już żadnych problemów brzuszkowych, mamy też uspokajającą, ale też już praktycznie stoi nieużywana, jagodową (pycha), owoce leśne (taka sobie-bez smaku praktycznie), jabłko z melisą (pycha), owocową (jeszcze nie próbowana), malina z dziką różą (PYYYYCHA:). Próbowaliśmy też herbatki bobovity, ale nie są tak smaczne jak hippa moim zdaniem :)

reklama
Lilly to gratulacje drugiego zęba! :-)

Kwiatku no właśnie niedawno dziewczyny w ciąży były a tu ząbki, gadanie etc :-) Doczekasz i Ty tego :-)

Macie mojego czorta :-) na moje grube nogi się nie patrzcie :-)\

[video=facebook;438130876216603]http://www.facebook.com/video/video.php?v=438130876216603&notif_t=video_processe d[/video]

Do góry