reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja zauważyłam ze Konrad rozwija się bardzo szybko "fizycznie" ale "psychicznie" umiejętności zdobywa o te dwa tygodnie później już przeciętne dzieci.

Fizycznie jest bardzo silny i już skubany siada...łapie się rączkami wszystkiego i od razu podciąga do siadania... Strach go zostawiać w takim pół siadzie bo się skubaniec napina i siada sam! :szok: Nie pozwalam mu na to bo to jeszcze za wcześnie dla jego kręgosłupa ale on aż się rwie... aleto wina tego ze jest bardzo silny jak na swój wiek.

Za to Inne umiejętności zdobywa nieco później. Jak dziewczyny piszą na styczniówkach o jakiejś nowej umiejętności - np. gaworzenie uśmiechnie się czy śmianie się na głos - To jest dla mnie sygnał ze Konrad zacznie to robić za około 2 tygodnie. Widać ze jednak ten poród przedwczesny ma swoje odzwierciedlenie. :sorry2: Ale jakoś wcale mnie to nie boli. :tak: Po prostu uczy się wszystkiego w swoim czasie!

Fasolka Iwasku no to patrze macie nocne marki :-D Konrad już o 20-21 pada jak kawka :-) Na siedząco zasypia jak się go nie położy... za to wcześnie zaczyna dzień bo między 6-7 :-p

Ide film oglądać z moim M! Zajrzę później!

Ostatnia edycja:
fifka moja od 2 dni o 21;30 zasypia.. i wczoraj miala kapiel rano przez to ze spala...

Atanku to dlaczego nie kąpiesz jej wcześniej?? My mamy dosłownie dzień świra! Ja zaczynam szykować kąpiel 19.30 --> 19.40 kąpiel --> 20.00 karmienie (20.05 zaczyna się "Na Wspólnej" więc sobie patrzę :-p) --> 20.25 reklama w "Na Wspólnej" i odkładam małego do łóżeczka, kilka razy biegam podać smoczek i 20.40 śpi jak zabity :-D

Hejka dziewczynki:)

Nie miałam dziś za nic czasu. Sama nie wiem jak to się dzieje że ten dzień tak mija:) Ale faaaajnie jest być mamą:D Coraz bardziej kocham tego mojego plumka:D

Ponieważ nie mam jak nadrobić,to tylko się pojawiam żebyście widziały że tęsknię;)

A jak tak czytam o waszych uśmiechniętych dzieciach to zazdroszczę.. Mój mały jak nie śpi to płacze.. Tylko przy tym palcu nieszczęsnym jest fajnie i się patrzy. Już go nauczyłam smoczka lovi bo innego nie chce,ale to tylko jak podmienię. Sam z siebie nie chwyci od razu smoka. I pręży się do bąka i kupki jak szalony. Szkoda mi go strasznie:( Jutro położna do nas przychodzi to może coś powie mądrego, chociaż ja od czasu szpitala w położne nie wierzę za grosz..Ael?
Za to druga kąpiel za nami i było fajnie!:D Chyba już umiem go trzymać żeby mu było wygodnie:zawstydzona/y: Gdyby nie wycieranie i ubieranie to byłoby idealnie;)

Necia: jak twoja wizyta bo oczywiście niczego nie doczytałam..?

Jutro idę na zdjęcie szwów:D Będzie wygodnie!:D

Lecę spać bo za chwilę znów będzie ryk o meczko;)

bo tatus kapie a tatus wraca o 23 z pracy a zaczyna o 8 a 1,5h jedzie do pracy,,, wiec niewiem czy jej sie tak ustawilo bo to dopiero 2 dzien wiec zobaczymy.. najwyzej bede musiala zabrac tacie przyjemnosc kapania...

aga, danao, sun &&&&&&&&&&&&&

fifka, sleep ogólnie gin zadowolony odstawiliśmy lek na ciśnienie, zagoiło się ładnie wszystko, dostałam obowiązkowo tabletki anty bo ewentualna wpadka jest zbyt dużym zagrożeniem dla mnie a to najpewniejsza metoda jednak na chwilę obecną dla mnie za jakiś czas zobaczymy co dalej

moja kobietka odpukać złote dziecko w nocy budzi tylko na zmianę pieluchy i papu. za to w dzień widzę że już dwa dni sypia mniej.

ja mam zaciesza bo wyszłam z domu jak wykąpaliśmy i nakarmiliśmy małą babcia została a my na zakupy pojechaliśmy niby nic wielkiego w sumie jedzenie samo ale ile przyjemności ;) no taką słodziastą bluzeczkę kupiliśmy kobietce naszej :-)

a dziś mam zamiar małża zgwałcić bo wczoraj nie do końca się udało może dziś będzie lepiej ;-)

reklama
neciuszka ale wiesz ze te tabletki dzialaja po 7 dniach ich brania tak mi gin powiedzial ;-)

Do góry