reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

a ja jadę jutro trochę krwi opuścić, trzeba badania porobić. Jak ja już bym chciała, żeby był 22 i byłabym po usg :(

reklama
u mnie zdecydowanie za szybko, wolną miałam tylko sobotę, byłam u rodziców, pomęczyłam chrześniaka. Bratowa podpytywała się o ciążę ale mama widziała, że nie chce nic mówić i się nie wygadała...

W odpowiedzi na pytania dt tantum rosa, polecam od razu po porodzie psikać się tym ;D tzn. nalewamy do buteleczki wody przegotowanej, rozpuszczamy tantum i kiedy tylko chcemy- psikamy. Można na butelkę wkręcić takie psikadełko jak w płynach do szyb- oczywiście NOWE. nie wiem gdzie to można kupić. Ja miałam taką butelke z dziubkiem i też było wygodnie się tym polewać- rewelacyjnie znieczula i odkaża. Położne same polecały.

Drugą rzeczą jest Octenisept w sprayu: do pępuszka naszej pociechy (dezynfekcja) i po porodzie, szczególnie przy szyciu krocza. Też znieczula, nieco lepiej niż tantum i oczywiście odkaża. I mega wydajny. Polecam szczególnie.

Może się to Wam nie przyda, ale ja dziękuje położnym za polecenie jednego jak i drugiego. :tak:

Ael ja już wyczekuję wiosny... Jak zrobi się cieplej to będe co raz a to na spacery śmigać a to do mamy czy do koleżanek... Niby Konrad ma dopiero 2 tygodnie... ale ja już się wyleżałam w domu w czasie ciąży... Nawet do sklepu przecież nie miałam jak wyjść... Ja z opieki nad małym czerpie dużo satysfakcji i radosci, ale tak jak piszesz ta samotność dobija...

Miq powodzenia na badaniach! Nie stresuj się! Na pewno będzie dobrze!

Zafasolkuję
dlatego póki masz siły korzystaj! Wychodź sprawiaj sobie jakieś przyjemności idź do fryzjera itp. Korzystaj!

Pyscek Hej żonka! Jak tam?

No a my zaraz lulu idziemy :tak: O 23 karmienie (no chyba ze zawoła mały wcześniej) i Idziemy odpoczywać po wczorajszej nieprzespanej nocy...

nanete witamy w staraczkach ;-) i dzieki za rady ;-)aby sie szybko udalo zafasolkowac ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miq powodzenia u krwiopijcy ;-)
a ja jutro do ginka jade niestety mojej rejestratorki niema i musze byc jak najwczesniej by numerek dostac... niema to jak nfz ale on mi chociaz powie jak szyjka itd ;-) wiec ide ;-) bo ja sie niecierpliwie ;-)wiec jak by sie komus nudzilo jutro kolo 7:30 to moge z kims pogadac przez telefonik ;-) bo bede siedziec na poczekalni i czekac do 9tej az przyjdzie lekarz ;-) a potem na 11;20 MAM ktg u poloznej...

pyscek a co u mnie a nicio ;-) nic sie nie dzieje oprucz wysiadajacych stawow po woli zaciezka jestem i bola...

No Fifeczka czerpię ile wlezie, ale ten brzuch mi twardnieje i mała odkąd się odwróciła bardzo mało kopie więc wolę odpoczywać ewentualnie gdzieś na spacer iść niż szaleć po fryzjerach i sklepach. Może kolejna wizyta mnie uspokoi. I właśniena dzień wizyty przełożyłam fryzjera bo już na siebie patrzeć nie mogę

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry