reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

bella witaj na watku, mysle ze to na owulke, dzialaj wiec, chociaz nie jestem pewna czy przy tak nieregularnych cyklach cos z tego bedzie. Mysle ze powinnas zaliczyc lekarza, heheh tzn nie doslownie zaliczyc go;-) tylko odwiedzic w sensie przebadac sie!!! Czemu masz takie cykle czy masz ladne owulki itd
A jak dlugo sie staracie bella????????????????????????????????
bigchild juz mam plodne zaczely sie, macica juz wpuszcza w siebie armie, rozwarła wrota;-)

Ostatnia edycja:
reklama
czy ladne owulki?a co to znaczy?lekarza mam 1 lutego,i ide z zamiarem dokladnego przebadania,
staramy sie od okolo 5 miesiecy.jak tak mowicie to musimy dzialac;-)zaraz po pracy:-)mialam straszne klucie w jajnikach jakies 5 dni temu.tak bym sie cieszyla jak by sie udalo:-D

bella ladne owulki znaczy czy pekaja ci ladne duze dorodne pecherzyki!!! Na twoim miejscu bym poszla to sprawdzic, proponuje monitoring jednego cyklu i bedziesz wiedziec czemu nie zachodzisz, juz 5 miesiecy

WItaj Bella.. Te plamienia to albo od owulki albo juz implantacyjne, choc na implantacyjne to za szybko. Do tego bol jajnikow to napewno owulka.

Amalfi wpuszczaj do groty wszystkie zolnierze a jak :D Blizniaki blizniaki!!

Ciekawe jak Aelreda!! &&&&&&&

Mam dwa pechole takiej samej wielkosci, to licze na blizniaki w tym cyklu heheheh, ale moj by miala zawal serca chyba, juz to widze...
Jutro zobacze czy nadal rosna rowno czy jeden na prowadzenie wyszedl i zrobil sie dominujacy!!!
Ciekawe jak tam aerleda???????????????????????

mysle ze powinnas bedziesz wiedziec kiedy mniej wiecej owulka i czy w ogole owulka??? I kiedy @ przychodzi tez bedziesz miec jak na dloni, u mnie ksiazkowo przylazi malpa jedna, tempka spada i @ przylazi na drugi dzien

Heloooł ewryłone :-)
Bella różowe plamienie ja miałam przed samym @, w trakcie owulki też się takowe zdarza i raczej nie jest groźne. Ale jak dalej jesteś niespokojna to zadzwoń do gina i zapytaj to Ci wyjaśni.

A co tak się wszystkie nie możecie doczekać mnie haaa???

Tą minką się nie sugerujcie, ale za to ginka przynajmniej rozwiała moje wątpliwości i wepchnęła we mnie nadzieję na przyszłość.
Zrobiła mi usg mimo @, i stwierdziła, że to krwawienie to typowa @, sprawdziła usg macicę i jajnika, jest wszystko ok. Umówiłam się z nią, żeby jeszcze cytologię zrobić. Powiedziałam jej o niedoczynności tarczycy.
Na końcu wytłumaczyła mi, że to była ciąża biochemiczna, doszło do zapłodnienia, coś tam się podzieliło ale po prostu podział się zatrzymał a zaczęła normalna @, dlatego też były pozytywne wyniki testu. Dodała, że gdyby zrobić dokładne badania wszystkim kobietom podejrzewających u siebie ciążę, wyszłoby że 80% miało ciążę biochemiczną.
Przynajmniej uspokoiła mnie, że to nie było typowe poronienie i że ze spokojem możemy zacząć się starać w nowym cyklu.
Kazała mi iść do endokrynologa, zrobić badania poziomu tsh, a doktorkowi powiedzieć, że staram się o ciążę i czy coś w tym przypadku trzeba będzie robić.
Nie jest źle, uspokoiłam się i już się tym nie martwię. Ze spokojem możemy dalej się starać o fasolkę ;-)

No czyli tak jak u Julki! Czyli spokojnie zajdziesz w nastepna i to szybko. Julka odczekala jeden cykl i chyba w nastepnym zacznie staranka, ty zrob jak chcesz, ja sie nie znam na tym

reklama
No czyli tak jak u Julki! Czyli spokojnie zajdziesz w nastepna i to szybko. Julka odczekala jeden cykl i chyba w nastepnym zacznie staranka, ty zrob jak chcesz, ja sie nie znam na tym
Jutro mam nadzieje, dostać się gdzieś prywatnie do endokrynologa, wezmę skierowanie na badanie tsh a po @ lecę w wynikami do ginki.

Do góry