reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Kochana to ty lepiej zacznij jeść. Ja mam 168 cm i jak ważyłam 54kg byłam szczupak to Ciebie nawet wyobazić sobie nie umiem

reklama
No mijenko ważysz bardzo mało... ojej ja chyba tyle ważyłam mając 15 lat.... no teraz też mogłabym ważyć mniej.... zresztą staram się zgubić kilka kilogramów :-)

Odpowiecie mi na pytanie? Jeszcze jestem niedoedukowana :p
kupiłam sobie książkę o przebiegu ciąży itd. i zdziwiłam się jak przeczytałam informację : "(...) Wyprodukowanie dojrzałych plemników gotowych do wytrysku zajmuje około 70-80 dni." Jakoś nie mogę przetworzyć tej informacji ... O co w tym chodzi?Jakiś błąd w książce ?

Olcia, już pędzę z odpowiedzią. To prawda co piszą w ksiązce, bo plemniki przed przeistoczeniem się w plemniki są najpierw spermatogoniami I rzędu, później II-go rzędu, później spermatocytami (mam nadzieję, że nie pomyliłam kolejności, już nie pamiętam dobrze bo to dawno było), a później stają się z plemnikami. I cały proces od pierwszej komórki do właściwego plenika zajmuje kilkadziesiąt dni. Ale te wszystkie komórki są już na jakimś etapie, nawet kilkadziesiąt milionów i one sobie równolegle dojrzewają. Nas interesuje ostatni etap, czyli przejście ze spermatocysty do plemnika i to trwa chyba do 72H, dlatego też nie wskazany jest sex codziennie, bo nie wiesz jak szybko te plemniki przyrastają. Pamiętaj, że norma w nasieniu jest > 40 milionów w 1 ml :szok: więc muszą się chłopaki streszczać :-D

Doczytałam, do końca, leże już w łóżku :-) w UK ładna pogoda :-) naareszcie :-) buziaki dziewczyny i dobranoc :-p

Magd.a buziaczek :), fajnie że się odzywasz z wysp

a tak odbiegając od tematu to czy to prawda że cynk poprawia jakośćplemników? bo jakiś znajomy mojemu to powiedział i już miesiąc łyka cynk -ale nie wiem czy to w czymś pomożę:)

laminav z tym cynkiem to najszczersza prawda. Fajny jest preparat Salfazin, szczególnie jak facet ma przetłuszczającą skórę. A ja mojemu kupowałam zwykły cynk z 7 zł i też sobie chwalił na cerę i jak widać na jajeczka też podziałało :) i jeszcze jak się facet zgodzi na szprycowanie lekami to kwas foliowy warto podawać codziennie, a cynk nawet 2x 1

popiszę z Wami w pracy bo w domu mężuś już jest. Dopadł mnie od wczoraj już dwa razy, dobrze że wyszłam do pracy :-D

sun wiem, że to mało:-(
przed świętami ważyłam się u teściów, też wyszło jakoś około 40 kg i aż się popłakałam...
ale byłam u lekarza, robiłam badania i niby wsio jest ok:happy:

a teraz wyszło 42,2 kg:-D

Ostatnia edycja:
sun wiem, że to mało:-(
przed świętami ważyłam się u teściów, też wyszło jakoś około 40 kg i aż się popłakałam...
ale byłam u lekarza, robiłam badania i niby wsio jest ok:happy:

No to jest najważniejsze... jeśli badania wyszły dobrze i lekarz mówi, ze jest ok... to nie ma się czym martwić :-)

reklama
donia dziękuje za wyjaśnienie:)

Mijenka Bożee.... ja myślałam że jestem chudzina przy 161 cm 45 kg. ale Ciebie sobie nie wyobrażam :O

Do góry