reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ach też jestem w trakcie robienia łazienki...masakra...Ael na koniec możemy porównać ;p Ja sobie wymarzyłam płytki piaskowe z motywami Afrykańskimi, Egipskimi ;p Jacyś faraonowie, murzyńskie chaty etc :) Szkoda tylko, że mam łazienkę praktycznie 2x2 hehe

No to czekam na efekty :-) Ja mam łazienkę niewiele większą od Twojej :p

Brzusio cudny :* buziak od forumowej cioci :-D

Ja zdjęcia nie dam bo walnęłam dwa dni temu na FB, tu już ni trzeba :p

Ahhh lap jako tako zreanimowany, chyba rozpierniczyłam jakimś cudem jedną partycję. Teraz czekam na Fifkę moją pomoc i odsiecz!

reklama
Olciuu Ja mam 52m + balkon, salon z aneksem kuchennym ale jest beznadziejnie to mieszkanie ułożone wielkościowo. Kuchnia wąska strasznie (aneks w salonie, odgrodzony ścianką z karton gipsu) haha nawet mikrofali nie miałam jak ułożyć. łazienka malutka a reszta taka w miarę :)

Pyscek: Słyszałam coś kiedyś o zębach jak się śnią...kurcze mam gdzieś sennik w piwnicy ale nie chcę mi się po niego iść, dlatego wrzucę z neta:

Ząb wskazuje na potrzeby materialne i seksualne. Dokładne znaczenie daje się odczytać przede wszystkim z następujących okoliczności towarzyszących: zdrowe zęby: zwiastują sukces i korzyści materialne
zepsute zęby: ostrzegają przed porażkami i stratami
plombowanie zębów: to apel, żeby nie wypierać problemów ze świadomości tylko je rozwiązywać
ból zębów: powodzenie
sztuczne zęby: zawód, może wskazywać na potrzebę większego znaczenia i próżność albo na pozorność naszych sukcesów
wyrywanie zębów: uporządkowanie spraw, problemy finansowe lub z fiaskiem naszych oczekiwań
stracić ząb: kłopoty, czasem śmierć bliskiej osoby
zęby złote: bogactwo
zęby srebrne : otrzymasz pieniądze
wypadające zęby: nieszczęście, śmierć w rodzinie
zęby trzonowe : oznaczają drogie przedmioty, symbolizują tajemne nauki
kły : oznaczają rzeczy mało wartościowe
dłużnik śni, ze wypada mu ząb : odda dług
wszystkie zęby wypadają naraz : dom zrobi się pusty
rosną zęby o różnej wielkości : kłótnia w domu, niezgoda
zęby z kości słoniowej : bogactwo
wypadają zęby, ale na ich miejsce rosną nowe : zmiany w życiu, jeśli żeby są lepsze od poprzednich będzie to zmiana na lepsze, jeśli gorsze to przeciwnie.
czerń między zębami lub kawałek jedzenia : napotkasz przeszkodę, oznacza też bezczynność.
Zęby górne oznaczają lepszych i znaczniejszych domow­ników osoby śniącej, dolne zaś gorszych. Usta bowiem uważane są w tym przypadku za dom, a zęby za ludzi w domu. Te po prawej stronie symbolizują mężczyzn, po lewej zaś kobiety. Siekacze oznaczają młodych ludzi, kły ludzi w średnim wieku, zęby trzonowe osoby starsze. Kto śni, że traci któryś z wymienionych zębów straci odpowiednio któregoś z domowników.
Zęby jednak mogą też oznaczać to, co się posiada. Trzonowe — przedmioty drogie; kły — niezbyt wartościowe; siekacze — meble. I znowu, sen o ich wypadaniu za­powiada jakąś stratę.
Zęby obrazują też przebieg różnych spraw. Trzonowe są symbolem misteriów i nauk tajemnych; kły tego, o czym wie niewielu; siekacze tego, co jawne. Jeśli więc śnisz, że któryś z tych zębów wypada, odpowiednie sprawy doznają przeszkód.

Sun spokojnie...też czekałam długo na te wymarzone dwie kreski i udało się gdy stwierdziłam ze mam dość przejmowania się i wyluzowałam. Nam lekarz nie dawał sznas na tradycyjne poczęcie a jednak więc uszy do góry i trzeba myśleć optymistycznie. Każdy kolejny cykl to szansa. Załamywanie rąk przy każdej @ nie pomaga więc;-):-)

Mijenka She dziękuję :happy2:

Sun spokojnie...też czekałam długo na te wymarzone dwie kreski i udało się gdy stwierdziłam ze mam dość przejmowania się i wyluzowałam. Nam lekarz nie dawał sznas na tradycyjne poczęcie a jednak więc uszy do góry i trzeba myśleć optymistycznie. Każdy kolejny cykl to szansa. Załamywanie rąk przy każdej @ nie pomaga więc;-):-)

Ja to wiem... ale czasami są chwilę zwątpienia... zwłaszcza wtedy gdy się czegoś bardzo pragnie... Nie wiem czy czytałaś moje wpisy (pod innym nickiem :-) ), że nam pozostał tylko sierpień na staranka... tak więc tym bardziej mam doła... ale jakoś dam sobie radę :-)

reklama
Do góry