Olciuu Ja mam 52m + balkon, salon z aneksem kuchennym ale jest beznadziejnie to mieszkanie ułożone wielkościowo. Kuchnia wąska strasznie (aneks w salonie, odgrodzony ścianką z karton gipsu) haha nawet mikrofali nie miałam jak ułożyć. łazienka malutka a reszta taka w miarę
Pyscek: Słyszałam coś kiedyś o zębach jak się śnią...kurcze mam gdzieś sennik w piwnicy ale nie chcę mi się po niego iść, dlatego wrzucę z neta:
Ząb wskazuje na potrzeby materialne i seksualne. Dokładne znaczenie daje się odczytać przede wszystkim z następujących okoliczności towarzyszących:
zdrowe zęby: zwiastują sukces i korzyści materialne
zepsute zęby: ostrzegają przed porażkami i stratami
plombowanie zębów: to apel, żeby nie wypierać problemów ze świadomości tylko je rozwiązywać
ból zębów: powodzenie
sztuczne zęby: zawód, może wskazywać na potrzebę większego znaczenia i próżność albo na pozorność naszych sukcesów
wyrywanie zębów: uporządkowanie spraw, problemy finansowe lub z fiaskiem naszych oczekiwań
stracić ząb: kłopoty, czasem śmierć bliskiej osoby
zęby złote: bogactwo
zęby srebrne : otrzymasz pieniądze
wypadające zęby: nieszczęście, śmierć w rodzinie
zęby trzonowe : oznaczają drogie przedmioty, symbolizują tajemne nauki
kły : oznaczają rzeczy mało wartościowe
dłużnik śni, ze wypada mu ząb : odda dług
wszystkie zęby wypadają naraz : dom zrobi się pusty
rosną zęby o różnej wielkości : kłótnia w domu, niezgoda
zęby z kości słoniowej : bogactwo
wypadają zęby, ale na ich miejsce rosną nowe : zmiany w życiu, jeśli żeby są lepsze od poprzednich będzie to zmiana na lepsze, jeśli gorsze to przeciwnie.
czerń między zębami lub kawałek jedzenia : napotkasz przeszkodę, oznacza też bezczynność.
Zęby górne oznaczają lepszych i znaczniejszych domowników osoby śniącej, dolne zaś gorszych. Usta bowiem uważane są w tym przypadku za dom, a zęby za ludzi w domu. Te po prawej stronie symbolizują mężczyzn, po lewej zaś kobiety. Siekacze oznaczają młodych ludzi, kły ludzi w średnim wieku, zęby trzonowe osoby starsze. Kto śni, że traci któryś z wymienionych zębów straci odpowiednio któregoś z domowników.
Zęby jednak mogą też oznaczać to, co się posiada. Trzonowe — przedmioty drogie; kły — niezbyt wartościowe; siekacze — meble. I znowu, sen o ich wypadaniu zapowiada jakąś stratę.
Zęby obrazują też przebieg różnych spraw. Trzonowe są symbolem misteriów i nauk tajemnych; kły tego, o czym wie niewielu; siekacze tego, co jawne. Jeśli więc śnisz, że któryś z tych zębów wypada, odpowiednie sprawy doznają przeszkód.