reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Dominika, przykro mi, że w tym cyklu się nie udało. Trzymam kciuki za następny!

Strasznie źle spałam w nocy, cały czas miałam koszmary. Jestem strasznie niewyspana. Powtórzyłam przed chwilą test sikany i druga kreska jest mniej więcej tak samo wyraźna. Ale przeżyłam trochę strachu, bo nie pojawiła się od razu. Na początku była baaardzo jaśniutka. Wczoraj, jak zrobiłam test, to odłożyłam go i wyszłam z łazienki, bo byłam pewna, że się nie udało, więc nie widziałam, jak szybko się pojawiła.
Wybieramy się jakoś przed południem do rodziców na weekend i po drodze zatrzymamy się na betę. Mam nadzieję, że mój lekarz odpisze mi dziś i podpowie, jak mam odstawiać tego Bromka. Podczas wizyty powiedział tylko, żeby robić to stopniowo, a ja jakoś zapomniałam dopytać.

Miłej soboty :)

reklama
Domi ja testuje jutro rano znow. Zle spalam tzn obudzilam sie o 4 i nie moglam spac...jestem taka poddenerwowana bo troche sie boje ze jak cos jest na rzeczy to ze bedzie to mikroporonienie..ehh dobrze ze dzis wolne :)

Dominika, przykro mi, ale teraz zaczniecie prawdziwe starania i na pewno niedługo się uda :)

Niemartwsie, ja zawsze jak robiłam test to krecha pojawiała się po jakiejs minucie, nawet jak robiłam ostatni i krecha miała już kolor taki jak kontrolna ;) To nie jest żaden wyznacznik, przecież tam musi zajsc reakcja! A poza tym, mówiłam to już milion razy, mnie przy becie ok 300 wyszedł bladzioch, także beta w sikach to jedno, a beta we krwi to zupełnie inna historia ;) Trzymam kciuki za wysoką we krwi, bo tylko ta ma znaczenie! :)

Justyna, nie mysl o tym, nawet jesli tak będzie - trudno, natury nie przechytrzysz.

Ja też przeszłam cos podobnego, z tym, że u mnie zdążyło się zagnieździć (bo krecha bylą normalna i beta wyraźnie ciążowa - ponad 50) a za chwilę już było po wszystkim i trudno, niektóre komórki po prostu się źle dzielą i nigdy nie powstałoby z nich życie. I nie ma co o tym mysleć jak o naszym 'maleństwie' bo to do niczego nie prowadzi, trudno 8 czy 16 czy 32 komórki nazwać dzieckiem. Także luzuj, nie mysl o tym, jak masz być w ciąży to będziesz ;)

Hej dziewczyny, fatalnie się dziś czuję :-/ plecy mnie bolą, chyba krzywo spałam. Do tego rano dość mocno pobolewało podbrzusze, pewnie po luteinie. Wkurza mnie już bo cały czas cieknę... Nienawidzę dowcipnych leków :-D

Ale dom w miarę ogarnięty, obiad się robi i mam ochotę coś upiec. Tylko brak pomysłu co...

Wiesz Grubson, po tylu nieudanych próbach już nie ma aż takiej nadziei. Ja się niczego nie doszukuję, myślę że to luteina. Jeśli się okaże że jestem w ciąży to będę bardzo szczęśliwa. Ale wiesz, nie wariuję tak jak kiedyś ;)
A czy pora na mnie... Nie wiem. Wszak już mogę o sobie myśleć jako o weterance :-p

Jestem w ciężkim szoku. Moje dziecko zjadło rybę gotowaną na parze :szok: i to z jakim smakiem.

Beta 317,80 :)
Gin odpisał i kazał co 3 dni zmniejszać dawkę bromka o cwiartke i dołożył duphaston dwa razy dziennie. Za 3 tyg jestem umówiona na wizytę z usg. Oby tylko wszystko było dobrze!

Lisica mam nadzieje ze to jednak dzidzia.

Niemartwsie piekna beta ja postanowilam brav utrogestan tak jak mi kazali przy wczesniejszej ciazy :tak:

reklama
Lisica, no i dobrze, nie ma się co nastawiać, będzie co ma być, a ja trzymam kciuki żeby było dobrze :):)

Niemartwsie, noo, elegancko!!! :D Widzisz, te testy są głupie, beta taka wysoka a sikańce blade :p

Ja chcę wtoreeeeek!! :p

Do góry