reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

JustynaJ zmienię, tylko, że mogę dopiero do niego pojechać w poniedziałek, albo w przyszły czwarte, a Ja już mam dość. Nie wiem czy mam się zamartwiać czy olać jej słowa. Jedynym dla mnie pocieszeniem jest, to że ona sama powiedziała, że dziecko nie wygląda na 8 tydzień, jak wychodzi z miesiączki, tylko na 6 tydzień, a właśnie jakieś 6 tygodni temu zaszłam w ciążę.

reklama
Mi się wydaje, że chyba nie masz się o co martwi..przecież chyba by powiedziała jakby faktycznie było coś poważnego.. A to, że płód jest młodszy to przecież czasem tak się zdarza i nie ma to wpływu na rozwój dziecka :) Ale i tak jeże;li masz wątpliwości to idź do lekarza bo nie nam na forum oceniać twoje zdrowie. Czekaj spokojnie do poniedziałku, jeżeli dobrze się czujesz i nie masz krwawień czy plamień to powinno byc ok :)

Co do duphastonu to nie mam pojęcia niestety :/ może bardziej doświadczone kolezanki się wypowiedza?

Ostatnia edycja:
Majdaczek kochana duphaston nie zaszkodzi ja juz mam powiedziane ze jak sie uda to bede musiala go brac.W pierwszej ciazy tez dlugo bralam

Dla mnie lekarz,wcale nie musi byc mily,ma byc w porzadku.Ma byc rzeczowy i nie budzic zadnych zastrzezen,lekarka nie powinna bagatelizowac tego co mowisz.Musi posiadac wiedze,doswiadczenie i umiec kulturalnie rozmawiac z pacjentkami.Zachowala sie bardzo nietaktownie,powinna miec inne podejscie do kobiet w ciazy,wiadomo ciezarne potrzebuja zrozumienia i dobrze zeby lekarz byl zyczliwie nastawiony do pacjentow,ale przeciez nie idzie sie na kawe z pogawedkami tylko wizyte;) ;D Ciaza moze byc mlodsza, z tego wzgledu ze do zaplodnienia doszlo pozniej albo babka miala lipny sprzet.

Masz watpliwosci,to dobrze byloby skonsultowac to z innym lekarzem,bo stres w ciazy jest BARDZO niewskazany.
Co do dupka,z tego co sie orientuje-to progesteron w ciazy nikomu nie zaszkodzil,kobiety dostaja go na podtrzymanie ciazy.Moze ta lekarka przepisuje go pacjentkom we wczesnych ciazach profilaktycznie;)

NIE MARTW SIE;)

Majdaczek, biedna!! Tak jak mówisz, pewnie miałaś owu później i dlatego maluch jest mniejszy. Z resztą.. jesli nawet coś jest nie tak to nie pomoże ani szpital, ani leżenie, ani ŻADNE leki, dlatego w ogóle o tym nie myśl tylko czekaj spokojnie do przyszłego tygodnia, bo natury nie przechytrzysz. Ale na pewno się nie stresuj - to nie pomaga!! A Duphaston bierz, na pewno nie zaszkodzi. Będzie dobrze :)

Aschlee, czekam z niecierpliwością na nowiny od Ciebie!

Happy, nie myśl o dniach płodnych czy nie, prawdopodobnie nie będziesz ich mieć, pewnie wszystko Ci się rozregulowało i dopiero po pierwszej normalnej @ wróci do normy, u mnie było to samo. A działać sobie możecie kiedy macie ochotę przecież :D

KasiaJ, zdrówka!!

Jussastar, smecta, węgiel, jak nie siemię to nawet jakiś kisiel moze pomoc..

Uff ja dzisiaj rano miałam delikatne mdłości i od razu mi lepiej xD
I zrobiłam sobie grzywkę, od razu się lepiej czuję :D

Majdaczek - co za baba!!! Nie martw się kochana, idź do tej drugiej i skonsultuj. Co lekarz - inna opinia, jeśli coś jest nie tak nie można bazować na opinii jendego lekarza. Ile już było takich przypadków - lekarz nastraszył, a drugi powie, że to nic takiego....

Takie historie utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że chodzenie prywatnie nie ma żadnego sensu. Tu i tu można spotkać się z chamstwem, z tym, że prywatni ginekolodzy tylko w większości patrzą na kasę i nawet bywają mili, ale na koniec potrafią wystawić do wiatru i wyłączyć telefon, albo iść na urlop... Ja chodzę na nfz i akurat mam spoko lekarza. W końcu człowiek tyle składki płaci i ma do tego prawo. A jak by mi nie pasował, zawsze można zmienić. Wielu ginekologów w mieście. Wolę kasę dla dziecka oszczędzić, może zrobię usg 4d prywatnie bo tego chyba nie można na nfz?

Lisico, Grubson - dzięki, przeszło. W końcu nie wzięłam nic, znaczy siemię wypiłam i rumianek i przeszło.

Kobietki Maz nie wytrzymal i poszedl do apteki po test.Powiedzial ze na 100 procent jestem w ciazy po tym jak rozplakalam sie w sklepie ze braklo mi kurczaka wedzonego po czym nie chcialo mu sie jechac do innego sklepu to zrobilam afere:-D

reklama
attachment.php
attachment.php
udalo sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! Rany jaka jestem szczesliwa...

Do góry