reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Chyba mnie zle rozumiecie. Ja nie krytykuje ludzi ktorzy ubieraja sie w outletach czy second handach. Nie oceniam ludzi po ubiorze tylko po tym co maja w glowie.
Tez uwazam ze nie ma sie czego wstydzic.

Hej dziewczyny porannie, powitajcie katkę która już chyba ciąży ma dość xd:)
Rano wstałam i myślałam że nie zdążę do kibla...po drodze położyłam się na podłodze w przedpokoju bo miałam wrażenie że zaraz stracę przytomność... już jest ok, właśnie pije kawkę i doczytuje, widzę że niezła dyskusja się wdała...

Amaalie- Kochana Każdy z nas nieraz napisze coś, czym nawet nie zdaje sobie sprawy że może kogoś urazić... Wiem że napewno nie chciałaś wtedy urazić mnie tak jak Rita teraz Ciebie.

OPanujcie się laski?!!

Amaliee. A więc tak ja sie nigdy, przenigdy w życiu nie wstydziłam i nie mam zamiaru wstydzić że ubieram się i córkę w secondhandzie czy ja to tak ujmę w lupmie... u mnie w mieście jest taki wybór że masakra... można kupić żeczy z metkami np ostatnio sobie kupiłam nowe z metką spodnie z Zary za 25 zł.. Na prawdę wolę kupić w lumpie niż w sklepie normalnym dla niektórych normalny sklep to sklep dobry taki jak LEE, Wrangler, ale nie dla mnie akurat normalny sklep to NewYorker, głupie MIni Maxi czy Pepco... po prostu nie stać mnie, córce kupuje ciuszki na lupie i sie tego nie wstydzę, bo wole kupic tam, mam zapłacić 15 zł za body które w pierwszym praniu się rozwalą...? Nie właśnine na lumach kupuję ciuchy George, Zara, Marc&spencer, same dobre rzeczy, wole zapłacić te 15 zł i na lumpach mam pary porządnych bodów. Raczy typu majtki, skarpetki i rajtuzy kupuję w normalnym sklepie nowe bo tego jakoś nigdy na lumpie bym nie kupiła....
Sobie też kupuję tam ale jak to mówi mój teść jestem tam królową bo wiem że ide tylko wtedy jak jest dostawa i mogę kupić naprawdę dobre rzeczy, dziewczyny nawet nie wyobrażacie sobie ile dziewczyn które ja kiedyś w gimnazjum uważałam za "bogate" wiadomo ja śniadanie albo nie miałam albo przynosiłam coś z domu a nie kupowałam w szkolnym sklepiku, ile takich właśnie dziewczyn ubiera się w takich sklepach i chodzą w samych markowych rzeczach. Niektórych stać i to mnie cieszy, mają niech korzystają z życia.... Ja po prostu wiem jak się żyło w biedzie, wole się ubrać na lumpie... ale mieć pełną lodówkę. Moje dziecko zawsze chodzi ubrane czysto i schludnie.
Znam mojego męża, kiedyś mu przyniosłam spodnie z właśnie lumpa... nowe z metką chyba z Lee też za 30 zł..popatrzył na mnie i się zaśmiał... przykro mi się zrobiło, ale zobaczył ze nie ma czystych spodni tylko te i je ubrał i do tej pory nosi. Bo on też był tak nauczony tylko spodnie właśnie z tych firm... ale ja np nieraz patrze na mojego 18 letniego szwagra któremu teściowie kupują spodnie z Takiej firmy za 300 zł właśnie...a za parę tygodni nogawki wytarte aż serce boli. Chociaż jak dostałam od brata 400 funtów jakoś w październiku to pojechaliśmy z m na zakupy do Wrocławia.... Niby nie było czym szaleć ale dla nas to wiele... specjalnie nie kupowałam nic sobie żeby w końcu on sobie coś kupił.. On zawsze wszystko ma, ja choć bym miała 15 par butów to mogę kupić sobie nowe a jemu buty się rozlatywały
Kurtkę miał od liceum i jesienną i zimową ... czyli jakieś 7 lat... i dalej mógł by w tym chodzić gdybym go za wszarz nie zaciągnęła...do sklepu:) ale wiadomo, facet... upatrzył sobie kurtkę skórzaną w Wranglerze za 1499 zł... ale nie kupił sobie w Housie za 400 i jest zadowolony, Buty z Catelpilara za 499 i pare koszulek w Hm i po kasie:D

Ja bym za to pół lumpa kupiła xd:::)

Rita- Wiem kochana że urazić nikogo nie chciałaś, masz pieniądze to super, cieszę się...

Mnie życie nauczyło jednego... To ze masz je teraz nie znaczy że musisz je mieć zawsze...:)

Patiii kiedy masz mieć @?

miesiaczke mialam miec 25.12, zawsze mam regularnie..... a teraz nawet nie mam symptomow zblizania sie jej..... okolo 8 dni temu, mialam bole w dole brzucha, troche sluzu z niewielka iloscia krwi, i tak jakby macica sie zmknela.... ale test mowi co innego :(

Pati może na test jeszcze za wcześnie, powtórz za parę dni jak @ nie przyjdzie, nie ma się co załamywać, póki nie ma @ jest nadzieja:))

Katka zazdroszczę, ja nigdy nie umiałam kupować w lumpach, parę razy próbowałam z koleżankami, one się obkupiły a ja nic:szok: Więc więcej nie chodzę, bo nie ma sensu:p

Dziewczyny spokojnie, nie ma się co kłócić, Ritta na pewno nie chciała żadnej obrazić, tylko wyrazić swoje zdanie, nie zrobiła tego przecież w jakiś obraźliwy sposób tylko napisała co myśli, nie ma sensu się przyczepiać do pojedynczych słówek:tak:

Patii test Amill to ***** za przeproszeniem mi wszystkie wychodziły jak "kochany" Amil ciąży nie pokazywał...

Polecam Bobo test albo Pink Express...

BubblesGirl:) Widzisz:D ja wole kupić na lupie a nie żebym chodziła potem ubrana jak połowa dziewczyn w miescie:D

Edit- Właśnie napiłam się zielonej herbaty i zawisłam na kiblu..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry