reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Megi, wiem. Rozumiem, co masz na myśli. I wiem o tym doskonale. Nie znaczy to jednak, że nie wolno byłoby mi się cieszyć. Jestem ekspresyjna bardzo. Od razu po mnie wszystko widać. Nie umiem ukrywać emocji. Wszystko przeżywam na 100%. Po prostu nie umiem pohamować emocji i wylewają się ze mnie, jak woda z wodospadu. Jak wszystko ma to swoje plusy i minusy. Ale przynajmniej żyję pełną piersią:) i nie marnuję cennego czasu

reklama
A nie słyszałam mi to się marzy naturalny bez niczego, żadnego wywoływania znieczulenia a do tego w wodzie ;) hm trzeba bedzie coś poszperać :)

O, no właśnie... A propo naturalnego porodu - mnie się taki marzy. A jedyne co nie w zgodzie z naturą to znieczulenie. Marzył mi się zawsze poród w domu.

Pewnie trzeba się cieszyć z każdej chwili. Ja się bardzo cieszę że mogłam chociaż poznać jak mój organizm zachowuje się we wczesnej ciąży na co zwracać uwagę, co u mnie jest ok a co może zaniepokoic. Nic nie dzieje się bez przyczyny :)

reklama
No ja też bym się obawiała w domu. Chociaż nawet w europejskich krajach przecież coraz częściej kobiety rodzą w domu, z położną i lekarzem pod telefonem. Gdyby w naszyn kraju trochę sprawniejsza opieka była, to chyba bym chciała rodzić w domu. W spokoju i zdala od szpitala.
Megi, masz cudowne podejście. Bardzo podobne do mojego. I tak trzymaj dalej! Z takim przekonaniem obie zajdziemy dalej, niż same podejrzewamy i ze wszystkim zawsze sobie damy radę!