reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania i wsparcie po ciazy biochemicznej

Ja tak naprawde na poczatku troche nie wierzylam w tego biochema, myslalam ze z jakiegos innego powodu mi wychodza pozytywne testy, ze moze mam jakiegos torbiela albo zasniada. Nie odczuwalam zadnych wczesnych objawow ciazy o ktorych ludzie mowia typu bol piersi albo niesmak do kawy. Zwlaszcza ze od razu po ustaniu krwawienia beta juz byla 3,1. No ale skoro w tym miesiacu test wyszedl bialy jak snieg poza kreska kontrolna, a w tamtym 4 razy wyszly 2 kreski to chyba jednak bylo cos na rzeczy. Ogolnie krwawienie trwalo u mnie 1,5 dnia, a nawet niecale 1,5, tyle ze bylo bardzo silne, a miesiaczka z reguly minimum 4 dni do nawet 5. Umowilam sie na wizyte do ginekologa na srode, moze mnie zbadaja i powiedza co ja nan teraz robic zeby powrocic do normalnych cykli. Chcialabym juz zaczac sie starac a tu nawet miesiaczki nie mozna sie doczekac.
Ja krwawiłam 5 dni. @ trwa podobnie lecz było to dla mnie dużo bardziej bolesne. Co do objawów przed samym okresem mialam bardzo czule i powiększone piersi oraz mialam problemy z zasypianiem. Ogólnie czułam się jakoś nieswojo.. Zaczelam się starać w kolejnym cyklu ale nadal bezskutecznie, przyczyna poronienia nie znana

reklama
Poprzedni cykl zakończył się niestety ciażą biochem. Najpierw były różowe plamienia, potem
brunatne, potem już miesiączka, która przyszła a terminie. Gdybym nie robiła bety, to bym nawet nie wiedziała, że byłam w ciąży. Nowe starania już za Nami, odliczam dni do testowania.

Poprzedni cykl zakończył się niestety ciażą biochem. Najpierw były różowe plamienia, potem
brunatne, potem już miesiączka, która przyszła a terminie. Gdybym nie robiła bety, to bym nawet nie wiedziała, że byłam w ciąży. Nowe starania już za Nami, odliczam dni do testowania.
To tak jak u mnie w ostatnim cyklu [emoji17]Kiedy testujesz?

reklama
Cześć dziewczyny! Ja również jestem w podobnej sytuacji. Mam jednak za sobą dwie ciąże biochemiczne- zaczyna sie tak samo, pozytywny test ciążowy, delikatne plamienia przez około dwa tygodnie i strata. Dodam, że miesiączkuję regularnie, badanie ginekologiczne prawidłowe, brak chorób przewlekłych zarówno u mnie jak i u męża oraz w rodzinach. Wykonałam następujące badania: białko C, białko S, ANA, przeciwciała przeciw. kardiolipinie oraz badania w kierunku trombofilii. Wszystko wyszło w porządku poza faktem, że gen MTHFR ma postać heterozygotyczną dla wariantu c.1298A>C (czyli w zasadzie nic, ale warto suplementowac metylowany kwas foliowy). Jestem załamana