Ja bylam dzisiaj u lekarza, powiedzial ze po 1 biochemie nie ma sensu robic badan, po 2 moge z mezem zrobic badania genotypu czy cos nie szwankuje. Obawiam sie o progesterom, mialam badanie robione w szpitalu od razu po poronieniu i tylko 0.15 tych jednostek wyszlo a norma dla tej fazy jest od 0.28... Natomiast lekarza pytalam i mowi ze moze byc, nie widzi powodow do niepokoju w tym wyniku... Takze juz sama nie wiem.
reklama
Agnness
Fanka BB :)
Trzymam kciuki!Rozumiem. Rok temu startowałam z niedoczynnością gdzie tsh było powyżej 5 więc jest poprawa. Teraz lekarza poinformuję o staraniach więc mam nadzieję że zejdziemy poniżej 2
L
Lebkuchen_mum
Gość
Lepiej nie czekac. Po tylu poronieniach jest to znak ze cos jest nie tak. A tsh 2 jest dobre. Wcale nie musi byc nizsze. Koniecznie zrob te badania. Jestem przekonana ze moze byc to mutacja i bez lekow nie da rady. Po co sie rozczarowac i cierpiec jak sytuacja sie powtorzy skoro mozna juz zaczac dzialac i byc moze zapobiec temu. Bardzo czesto po donoszonej ciazy mutacje sie "aktywują" i wlasnie tak sie dzieje jak u ciebie. Mowie ci zbadaj i na nic nie czekaj bo zanim lekarz ci cos zleci to minie duzo wiecej czasu, nerwow i nie chce mowic co wiecej...Jestem umówiona do gina. Chcę żeby to tsh spadło i może jeden cykl spróbujemy. Zobaczę co mi powie.
Jeśli znowu się nie uda to będę musiała robić resztę badań
L
Lebkuchen_mum
Gość
po 1 biochemicznej faktycznie nie maja sensu badania. Co druga kobieta przeszla w swoim zyciu ciaze biochemiczna ale nawet o niej nir wiedziala. Bardzo czesto sie tak dzieje. Dopiero jak sytuacja sie powtarza znaczy ze jest jakis problem ze zarodek sie nie moze zagniezdzic.Ja bylam dzisiaj u lekarza, powiedzial ze po 1 biochemie nie ma sensu robic badan, po 2 moge z mezem zrobic badania genotypu czy cos nie szwankuje. Obawiam sie o progesterom, mialam badanie robione w szpitalu od razu po poronieniu i tylko 0.15 tych jednostek wyszlo a norma dla tej fazy jest od 0.28... Natomiast lekarza pytalam i mowi ze moze byc, nie widzi powodow do niepokoju w tym wyniku... Takze juz sama nie wiem.
Agnness
Mój ginekolog mówił, że da w razie czego na podtrzymanie, bo na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. Ale u ciebie może faktycznie wystarczy tą tarczycę uregulowaćProgesteron też badałam podczas bety i był w normie. Lekarz widział wyniki.
Plamilam ale mówił że na podtrzymanie nie będzie nic dawal
Justi1234
Zwykle mam po dwóch godzinach ale parę razy się zdarzyło że czekałam długo i zadzwoniłam tam i one po prostu nie podłączymy pliku pdf. I po sekundzie już zalączyły i widziałam wynikiDziewczyny!! Byłam przed godziną 9 w diagnostyce pobrać krew, żeby sprawdzić progesteron 7dpo. Dalej nie ma wyników... Czekałyście też kiedyś tak długo?
monnkej
Dzisiaj to już chyba nie ma co dzwonicZwykle mam po dwóch godzinach ale parę razy się zdarzyło że czekałam długo i zadzwoniłam tam i one po prostu nie podłączymy pliku pdf. I po sekundzie już zalączyły i widziałam wyniki [emoji846]
Justi1234
A oni tam mają całą dobę to jest przy szpitalu? u mnie akurat jest przy szpitalu i tam można całą dobę dzwonić bo one tam są cały czasDzisiaj to już chyba nie ma co dzwonic
reklama
monnkej
Nie, niestety nieA oni tam mają całą dobę to jest przy szpitalu? u mnie akurat jest przy szpitalu i tam można całą dobę dzwonić bo one tam są cały czas