reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania i wsparcie po ciazy biochemicznej

Ja tak naprawde na poczatku troche nie wierzylam w tego biochema, myslalam ze z jakiegos innego powodu mi wychodza pozytywne testy, ze moze mam jakiegos torbiela albo zasniada. Nie odczuwalam zadnych wczesnych objawow ciazy o ktorych ludzie mowia typu bol piersi albo niesmak do kawy. Zwlaszcza ze od razu po ustaniu krwawienia beta juz byla 3,1. No ale skoro w tym miesiacu test wyszedl bialy jak snieg poza kreska kontrolna, a w tamtym 4 razy wyszly 2 kreski to chyba jednak bylo cos na rzeczy. Ogolnie krwawienie trwalo u mnie 1,5 dnia, a nawet niecale 1,5, tyle ze bylo bardzo silne, a miesiaczka z reguly minimum 4 dni do nawet 5. Umowilam sie na wizyte do ginekologa na srode, moze mnie zbadaja i powiedza co ja nan teraz robic zeby powrocic do normalnych cykli. Chcialabym juz zaczac sie starac a tu nawet miesiaczki nie mozna sie doczekac.
Ja krwawiłam 5 dni. @ trwa podobnie lecz było to dla mnie dużo bardziej bolesne. Co do objawów przed samym okresem mialam bardzo czule i powiększone piersi oraz mialam problemy z zasypianiem. Ogólnie czułam się jakoś nieswojo.. Zaczelam się starać w kolejnym cyklu ale nadal bezskutecznie, przyczyna poronienia nie znana

reklama
Poprzedni cykl zakończył się niestety ciażą biochem. Najpierw były różowe plamienia, potem
brunatne, potem już miesiączka, która przyszła a terminie. Gdybym nie robiła bety, to bym nawet nie wiedziała, że byłam w ciąży. Nowe starania już za Nami, odliczam dni do testowania.

Poprzedni cykl zakończył się niestety ciażą biochem. Najpierw były różowe plamienia, potem
brunatne, potem już miesiączka, która przyszła a terminie. Gdybym nie robiła bety, to bym nawet nie wiedziała, że byłam w ciąży. Nowe starania już za Nami, odliczam dni do testowania.
To tak jak u mnie w ostatnim cyklu [emoji17]Kiedy testujesz?

reklama
Cześć dziewczyny! Ja również jestem w podobnej sytuacji. Mam jednak za sobą dwie ciąże biochemiczne- zaczyna sie tak samo, pozytywny test ciążowy, delikatne plamienia przez około dwa tygodnie i strata. Dodam, że miesiączkuję regularnie, badanie ginekologiczne prawidłowe, brak chorób przewlekłych zarówno u mnie jak i u męża oraz w rodzinach. Wykonałam następujące badania: białko C, białko S, ANA, przeciwciała przeciw. kardiolipinie oraz badania w kierunku trombofilii. Wszystko wyszło w porządku poza faktem, że gen MTHFR ma postać heterozygotyczną dla wariantu c.1298A>C (czyli w zasadzie nic, ale warto suplementowac metylowany kwas foliowy). Jestem załamana