reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania, 4 cykl wiek 36l

Witajcie,
Staramy się o dzidziusia. Mamy po 36l, mam jedno dziecko ( 11lat), jestem 5 lat po usunięciu szyjki macicy
W Lipcu badał mnie lekarz ginekolog, USG - wszystko prawidłowo, powiedział że jestem płodna.
01.09 - 02.09 miałam okres, współżyjemy z partnerem średnio co 2, 3 dni bez zabezpieczenia, testy owulacyjne - wskazywały na owulacje właściwie od 6.09, wg kalendarzyka powinna być 15.09 cały czas pasek testowy na teście jest tak gruby jak pasek kontrolny.
Od około 5 dni mam temperaturę 37,3 (waha się 36,9 - 37,6) przedwczoraj miałam o 5 rano plamienie, trwało 2h przy tym silny ból w podbrzuszu (wzięłam nospe po czym przeszło)
Wczoraj zrobiłem test owulacyjny, kreska testowa jest co najmniej 2x grubsza od kontrolnej dziś to samo ( powinno już być po owulacji) nigdy nie widziałam tak mocnych kresek na tescie owulacyjnym, zrobiłam od razu test ciążowy i wyszedł negatywny.
Staramy się o potomka 4 cykl.
Czy często Wam zdarza się tak długa owulacja? co to może być, wizyta u ginekologa dopiero piątek...

reklama
To nie jest tak długo owulacja.
Testy owulacyjne robi się tylko i wyłącznie do pierwszego pozytywnego testu i koniec. Od tego pozytywnego testu owulacja powinna wystąpić od 24-36h. Poziom hormonu LH utrzymuje się dłużej w organizmie, ale już dawno jest po owulacji :) A test ciążowy wyjdzie pozytywny max 2 dni przed @, wcześniej nie ma sensu testować :)

Do góry