reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja to czasem mam wrażenie że Ci lekarze to mają wszystko w dupie. Odpowiedź na wszystko: no może tak być, zdarza się, kobiety tak mają... no bez przesady!!! Tak to każdy może powiedzieć i nie musi być do tego lekarzem zgarniającym stówki ma każdej wizycie!

reklama
Ja to czasem mam wrażenie że Ci lekarze to mają wszystko w dupie. Odpowiedź na wszystko: no może tak być, zdarza się, kobiety tak mają... no bez przesady!!! Tak to każdy może powiedzieć i nie musi być do tego lekarzem zgarniającym stówki ma każdej wizycie!
Ja przez takie podejście z 8 lat męczyłam się z wypadającymi włosami, okropnym trądzikiem na twarzy, tyciem i brakiem miesiączki. „Do 25 roku życia masz prawo mieć takie problemy”. No jakoś tylko ja je miałam i nikt kogo spotykałam na ulicy czy w codziennym życiu tego nie miał... Do tego stany depresyjne... Masakra. Gdyby nie moje drążenie tematu i douczanie się co do mojego stanu zdrowia, to nie wiem co by ze mną teraz było. Mogłabym już teraz iść na medycynę haha

Dokładnie. Moim zdaniem dla niej lepiej że mam nadżerke i wrażliwa szyjkę bo łatwo powiedzieć skąd krwawienia. A ja te plamienia miałam nawet zyjac w celibacie więc jak mam wierzyć że to nadżerka albo otarcie od seksu?

Dokładnie. Moim zdaniem dla niej lepiej że mam nadżerke i wrażliwa szyjkę bo łatwo powiedzieć skąd krwawienia. A ja te plamienia miałam nawet zyjac w celibacie więc jak mam wierzyć że to nadżerka albo otarcie od seksu?
A nie pojawiają się w połowie cyklu zazwyczaj? Bo hormony wszystko regulują i jest moment, że tam wszystko jest silnie ukrwione i rozpulchnione. Jeśli ona nie widzi nic w macicy to super :)

Dziewczyny ale ta luteina jest ohydna. No ale dam radę :) a mowili Wam lekarze czemu ona jest podjęzykowo? Co ona tam w śluzówkę lepiej się wchłania? Dziwne rzeczy z tym progesteronem. To tak samo jak z tą maścią ktora trzeba wmasowywac w tłuste miejsca jak uda czy przedramiona. Niby też tam się wchłania i przedostaje tam gdzie trzeba.

Dziewczyny ale ta luteina jest ohydna. No ale dam radę :) a mowili Wam lekarze czemu ona jest podjęzykowo? Co ona tam w śluzówkę lepiej się wchłania? Dziwne rzeczy z tym progesteronem. To tak samo jak z tą maścią ktora trzeba wmasowywac w tłuste miejsca jak uda czy przedramiona. Niby też tam się wchłania i przedostaje tam gdzie trzeba.
Ja miałam luteinę "dowcipną" a duphaston łykałam :) Teraz też pewnie dorzuci luteinę.

Okazuje się, że to plamienie wczoraj to już początek okresu. Dzisiaj zaczęłam normalnie krwawić. Dwa dni po pregnylu. 20 dzień cyklu.
TO NIE MI JEST POTRZEBNY PSYCHOLOG TYLKO TYM PORABANYM LEKARZOM!!!!!!!
CHODZE DO KONOWALOW OD ROKU I WSZYSCY MOWIA ZE TAK SIE ZDARZA ZE KOBIETA TAK MIEWA.
DZIEWCZYNY!!!!! Odezwijcie się te które krwawią już przed owulacją albo zaraz po owulacji. które plamią przez cały cykl.
Przecież jest was tak dużo! Dlaczego ja żadnej z Was jeszcze nie spotkałam ??????

Mi się kiedyś zaczął cykl skracać i pamietam do dziś słowa lekarza : ważne by nie schodziło poniżej 21 dni . Miałam zawsze cykle 28 dniowe i zaczęły się skracać do 23 dnia gdzie owu występowała 14 dnia. Zaczęłam brać antyki przez pół roku i wszystko wróciło do normy .

Mi się kiedyś zaczął cykl skracać i pamietam do dziś słowa lekarza : ważne by nie schodziło poniżej 21 dni . Miałam zawsze cykle 28 dniowe i zaczęły się skracać do 23 dnia gdzie owu występowała 14 dnia. Zaczęłam brać antyki przez pół roku i wszystko wróciło do normy .
Ale już nie wiem co to jest. Dwa dni krwawienia i koniec. Owu była bo byłam wczoraj na wizycie lekarka mówi, że to wrażliwa szyjka. Biorę luteinę i zobaczymy. Ale tym krwawieniem się tak zdenerwowałam i tak naplakalam że z tego stresu nic nie będzie pewnie. I tak to jest u mnie. Dostaje krwawień, plamien, zdenerwuje się, zestresuje i potem dupa. Zobaczymy jak teraz na tej luteinie. A dziś popołudniu jeszcze idę zrobić progesteron

Ale już nie wiem co to jest. Dwa dni krwawienia i koniec. Owu była bo byłam wczoraj na wizycie lekarka mówi, że to wrażliwa szyjka. Biorę luteinę i zobaczymy. Ale tym krwawieniem się tak zdenerwowałam i tak naplakalam że z tego stresu nic nie będzie pewnie. I tak to jest u mnie. Dostaje krwawień, plamien, zdenerwuje się, zestresuje i potem dupa. Zobaczymy jak teraz na tej luteinie. A dziś popołudniu jeszcze idę zrobić progesteron

Znam to choć u mnie stress nie powoduje plamien ale skoki tsh w dół wiec muszę się pilnować . Wkurza bezradność , każdy cykl czekasz i nic . A lekarze nie widza powodu dla którego się nie udaje . Ja już jestem w trakcie procedury in vitro . Dla mnie 5 lat to zbyt długo .

reklama
Znam to choć u mnie stress nie powoduje plamien ale skoki tsh w dół wiec muszę się pilnować . Wkurza bezradność , każdy cykl czekasz i nic . A lekarze nie widza powodu dla którego się nie udaje . Ja już jestem w trakcie procedury in vitro . Dla mnie 5 lat to zbyt długo .
A próbowaliście inseminacji? No najgorzej jak nie wiedzą co nam jest. Człowiek by chciał znać najgorsza prawdę ale wiedzieć co mu jest i jak leczyć ta bezpłodność. U mnie w kwietniu minie rok. Ale ja nie patrzę na to przez pryzmat roku. Ja mam problemy już 5 lat. Chciałam zacząć się starać dwa lata temu ale rok.czasu miałam takie krwawienia że nawet nie było jak. I jak ustało w kwietniu to zaczęliśmy się starać i nic. Najgorsze jest to, że człowiek do wszystkiego dochodzi sam.

Do góry