reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

No to kurcze nie wiem juz sama które będą lepsze. Mam jeszcze Domowe Laboratorium czy jakoś tak z Rossmana więc protestuje w tym cyklu. Te cyfrowe zdaje się, że są dokładniejsze bo nie trzeba doszukiwać się kresek ani porównywać ich że sobą które są intensywniejsze.
Bo te cyfrowe są dokładniejsze. Ja bym na twoim miejscu spróbowała z tymi testami w tym cyklu. Co ci szkodzi?

reklama
No to kurcze nie wiem juz sama które będą lepsze. Mam jeszcze Domowe Laboratorium czy jakoś tak z Rossmana więc protestuje w tym cyklu. Te cyfrowe zdaje się, że są dokładniejsze bo nie trzeba doszukiwać się kresek ani porównywać ich że sobą które są intensywniejsze.

Test pozytywny jest wtedy jeśli obie kreski są tak samo mocne . Nie trzeba się doszukiwać . Ja mam zasadę ze nie wyrzucam testów zeby potem właśnie zobaczyć jak to wyglada . A zaczynam robić już od ok 5 dnia cyklu . Pozytyw jest z 11 dnia cyklu

Dziewczyny, jakie macie objawy „po” owulacji? Czy zauważacie jakąś zmianę? U mnie w sobotę pojawił się śluz płodny i zwiększone libido, ładniej wyglądałam i lepiej się czułam. Owu ma być jutro, ale w niedzielę miałam charakterystyczne kłucia w okolicy jednego jajnika, a w poniedziałek i wtorek biegunka + bóle w lędźwiach. Bolało mnie niestety przy kochaniu się - czułam te ukłucia w środku cały czas.

Dziś z kolei jest mi strasznie zimno, mam lodowate ręce, nie mogę się ogrzać i najchętniej poszłabym spać :D Czy to znaczy, że owu mogła przyjść wcześniej?

Może nie miałaś owulacji ? Mi raz przez tyle lat nie wyszły i wtedy nie miałam owu. Robię te testy już tak naprawdę po to by sprawdzać z usg . Dzięki temu znam swój cykl . Ja zazwyczaj robię je ok godziny 16 i od 14 staram się nie sikać już . I pięknie wychodzą Zobacz załącznik 1039453
Test pozytywny jest wtedy jeśli obie kreski są tak samo mocne . Nie trzeba się doszukiwać . Ja mam zasadę ze nie wyrzucam testów zeby potem właśnie zobaczyć jak to wyglada . A zaczynam robić już od ok 5 dnia cyklu . Pozytyw jest z 11 dnia cyklu
11 dnia cyklu masz już pozytyw a dzień owulacji kiedy? 12 dc tak?
No bo najpierw jest wurzut LH a później po ok następuje owulacja po której poziom LH maleje.

Ostatnia edycja:
11 dnia cyklu masz już pozytyw a dzień owulacji kiedy? 12 dc tak?
No bo najpierw jest wurzut LH a później po ok następuje owulacja po której poziom LH maleje.

Teraz w piątek miałam monitoring w 11 dc i pęcherzyk miał 19mm . 12 dc czyli sobota test pozytywny wiec owu ok 13 dnia. Zawsze tak miałam owu do 13-14 dnia. Raz nawet 8 dc byłam po owu w zeszłym roku ale puste jajo było ;(

Ja robiłam te tanie owulacyjne z Allegro to ciagle miałam negatywy, już byłam pewna, ze cykl bezowulacyjny a tu ciąża wiec na mnie nie działają [emoji23]

Dziewczyny, po raz pierwszy potrzebuje waszej pomocy... znacie sie na tych cyklach, owulacjach itd. Nigdy sie nie wpatrywalam jakos super w swoje cialo, w zmiany jakie w nim zachodza, ale... no wlasnie...
W 10dc (mam 28 dniowe) zauwazylam u siebie na bieliznie spore pasmo przezroczystego sluzu, poznym wieczorem kochalam sie z moim i odczuwalam konkretny bol podczas stosunku z lewej strony... po wszystkim zauwazylam rozowy sluz i tak przez trzy dni... jajnik boli mnie od 10dc do dzisiaj tj. 15dc... z waszego punktu widzenia, kiedy mogla byc owulacja? Bol owulacyjny chyba nie trwa az piec dni... ginekologicznie u mnie wszystko ok bo bylam na badaniach dwa miesiace temu...

Akurat tych nie robiłam, ale używałam clearblue różowe one pokazywały tylko pik LH. Ale te co o nich piszesz to są lepsze bo pokazują też płodne dni i jest większa szansa na zajście w ciążę. One są dość drogie ale próbowała bym przynajmniej nie będziesz musiała się dopatrywac na kreski czy to już jest to bo wynik na tych testach jest czytelna po 3 minutach.
Zakupilam je, narazie 11dc i negatyw...robię równo z tymi tanimi paskowymi, żebym miała porównanie...zobaczymy czy są warte ceny...

reklama
Zakupilam je, narazie 11dc i negatyw...robię równo z tymi tanimi paskowymi, żebym miała porównanie...zobaczymy czy są warte ceny...
Testy owu polecam robić wieczorem. Chyba że te tanie będziesz robić co dziennie o 12 a ten cyfrowy będziesz robić wieczorem. Porównanie można mieć jak się robi monitoring i testy bo żaden test nie da ci w 100% pewności że owu jest lub będzie w danym cyklu. Testy mówią tylko o tym że jest pik LH albo go nie ma.

Do góry