reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
U mnie negatyw, więc już czekam na @. ;)
Witam w klubie [emoji4] Też czekam, dzisiaj 31dc... U Ciebie też druga @ po poronieniu?
Troche poczytalam przed beta. I tak stwierdziłam ze sie przyda. Na miejscu stwierdzili mnie w przekonaniu ze faktycznie to najistotniejsze. 210 za to wszystko to nie majatek. Wiecej na testy juz wydałam nie mowiac o innych wydatkach. Dobry wozek poszeeeedł [emoji12]
Niestety zdrowie drogie oj drogie [emoji3525] A ile już się staracie?

Cześć Dziewczynki,
@Migdalove jak test??

U mnie jakaś infekcja wrrr, myślałam wieczorem że się zadrapię... Lecę na 12 do gin. Ja biorę Pregna Start, ma wszystko co trzeba [emoji4]Niestety, bardzo dobrze zapoznałam się z rumieniem zakaźnym... Córka przechodziła na początku października. Wywołuje go parwowirus b19, który jest bardzo groźny w ciąży, dużo gorszy niż np. toksoplazmoza bo medycyna jeszcze nie umie jego zwalczać... Właśnie ten parwowirus spowodował ciężkie uszkodzenia u mojego synka i przez niego nie jestem już w ciąży. Nienawidzę drania.... Jak coś pytaj, zostałam ekspertem od tego.
O mater...ten na górze czuwał zebym @ dostała w tym cyklu nie przypuszczalam ze moze miec takie skutki..faktycznie wirus franca.
Pediatra zrobiła test na tego wirusa. I mamy syrop Conrltrahist, wapno i neosine. I przymusowe siedzenie w domu
7 dzieci w grupie z tym wirusem..ech
Ile to sie tak utrzymuje?
Dodam ze u nas uczulenie takie podskórne na nóżkach i rękach. Plus wypieki mega. Ma wieczor lekki stan podgorączkowy..

O mater...ten na górze czuwał zebym @ dostała w tym cyklu nie przypuszczalam ze moze miec takie skutki..faktycznie wirus franca.
Pediatra zrobiła test na tego wirusa. I mamy syrop Conrltrahist, wapno i neosine. I przymusowe siedzenie w domu
7 dzieci w grupie z tym wirusem..ech
Ile to sie tak utrzymuje?
Dodam ze u nas uczulenie takie podskórne na nóżkach i rękach. Plus wypieki mega. Ma wieczor lekki stan podgorączkowy..
Ten wirus i tak statystycznie jest najgroźniejszy w drugim trymestrze (największa szansa przeniknięcia przez łożysko i skutków ubocznych u dziecka), bo w pierwszym odpowiada "po prostu" za poronienia.
U mojej córy były najpierw policzki, potem drobna krostka na całym ciele, która poten zmieniła się w plamy. Wysypka trwała ok. tydzień. Po wyjściu krost dziecko już nie zaraża, ale ja nie posyłałam jej do szkoły bo wiadomo, wysypka straszy [emoji16] Ale na plac zabaw normalnie wychodziłyśmy. Dawałam tylko neosine i coś jeszcze przeciwhistaminowego (duozine chyba). I tyle.

reklama
Do góry