reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Asiula, ja znam dużo dziewczyn, które zaszły w ciążę karmiąc piersią, ale faktycznie bywa trudniej. Zależy co ile karmisz. Wystarczy generalnie mieć około 8 godzinne przerwy, żeby organizm ogarnął sprawę na zasadzie "dziecię odchowane" i płodność wróciła. Karmić można do urodzenia kolejnego ;). Znam mamę, która dwoje z 3 letnią różnicą wieku wykarmiła...
8h - no właśnie tak myślałam, że gdyby to było tylko rano i wieczorem to organizm by się jakoś ogarnął, na razie jest przerwa ok. 5-6h max. Wiem że można karmić tandem, czytałam takie pozytywne historie i podziwiam kobiety którym się udaje:) sama sobie tego nie wyobrażam tzn fizycznie raczej nie dałabym rady, chyba że syn zacznie przesypiać noce.
Nie mówię że się nie da przy karmieniu zajść w ciążę, ale czasem jest rzeczywiście trudno i w niektórych przypadkach dopiero po odstawieniu wraca płodność na 100%. Sama myślałam wcześniej że to takie proste i strasznie się bałam ciąży zaraz po porodzie, a okazało się że w moim przypadku trzeba będzie jednak trochę dłużej poczekać.

reklama
8h - no właśnie tak myślałam, że gdyby to było tylko rano i wieczorem to organizm by się jakoś ogarnął, na razie jest przerwa ok. 5-6h max. Wiem że można karmić tandem, czytałam takie pozytywne historie i podziwiam kobiety którym się udaje:) sama sobie tego nie wyobrażam tzn fizycznie raczej nie dałabym rady, chyba że syn zacznie przesypiać noce.
Nie mówię że się nie da przy karmieniu zajść w ciążę, ale czasem jest rzeczywiście trudno i w niektórych przypadkach dopiero po odstawieniu wraca płodność na 100%. Sama myślałam wcześniej że to takie proste i strasznie się bałam ciąży zaraz po porodzie, a okazało się że w moim przypadku trzeba będzie jednak trochę dłużej poczekać.
To prawda, jak tak często karmisz, to możesz nie mieć owulacji. Ja karmiłam młodsze dziecię prawie dwa lata bardzo często i tak naprawdę dostałam @ po 1,5 roku! A na płodność pewnie i tak musiałabym jeszcze dłużej poczekać. Taki mały ssak wysysak mi się trafił.

U mnie dzisiaj 30dc. Nadal czekam na @. Zastanawiam się kiedy zatestować żeby było rozsądnie i nie narazić się na zawód ;). Miewałam już w przeciągu ostatniego roku cykle i po 36 dni. Chyba poczekam do tego 36dc...

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. U mnie 9dc :) wczoraj tempka mega wysoka ale dzisiaj spada. Niestety takie są uroki zażywania CLO. Ja od wczoraj już robie testy owu i @Aggs wyszedł mi podobny ale u mnie to się często zdarza, pózniej kreska słabnie aż do momentu przedowulacyjnego i wtedy mam dopiero prawdziwy pozytyw. @Migdalove jak tam koleżanka? Wszystko ok? U mnie same egzaminy dlatego tak mało tu do was zaglądam bo cały czas zakuwam :) ale 8 lutego ostatni egz i wolość :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda, jak tak często karmisz, to możesz nie mieć owulacji. Ja karmiłam młodsze dziecię prawie dwa lata bardzo często i tak naprawdę dostałam @ po 1,5 roku! A na płodność pewnie i tak musiałabym jeszcze dłużej poczekać. Taki mały ssak wysysak mi się trafił.

U mnie dzisiaj 30dc. Nadal czekam na @. Zastanawiam się kiedy zatestować żeby było rozsądnie i nie narazić się na zawód ;). Miewałam już w przeciągu ostatniego roku cykle i po 36 dni. Chyba poczekam do tego 36dc...

A nie wiesz kiedy była owu?

1515745066-d86dbf225c59ff34-aaaaaa.jpeg

@Aggs u mnie wczoraj taki był :) dziś pewne jasniejszy juz bedzie

@belle81
W sumie jednego dnia nie małam prawie żadnych objawów. Ale wczoraj wróciły. Znowu mnie piersi bolą- od owu w sumie ciągle je czuje - szczególnie sutki i żył mam sporo już na nich. Ale to pewnie zasługa progesteronu. A jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
Hej :)

Witam się z rana z pracy. Ja też ze Śląska :)
Któraś dziś pozytywem chce się pochwalić?
Ojj chyba każda by chciała ;p Mi został tydzień do testowania. Ale ostatnia tyle zajęć że nawet nie myślałam o tym. Chociaż nie powiem- chętnie bym dzisiaj przetestowała ;p Ale w 22dc to raczej nic nie bedzie skoro owu była około 15dc ;p Pozostaje mi cierpliwie czekać.

reklama

Owu raczej mam bo skoki są, problem tylko z fazą lutealną.
Ja miałam też przed ciążą cykle 36 czasem nawet 42-45 dni i test w 32dc wyszedł pozytywny bez wątpliwości, a w 34dc już dwie równe kreski.

Do góry