reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Matko a ja myslalam o tobie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] patrzyłam na twoj nick i mi tak zostało [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja niby mam przez dwoch lekarzy potwierdzona ale jak czytam jak czesto moze sie to zmienic bo na tym etapie to jest jeszcze nic pewnego to mam dziwne przeczucie ze dzis u nowego gina bedzie siusiak[emoji85]
A u mnie tz rodzinka już daaawno wie [emoji14] chcialam czekac z info do świąt [emoji23] haha po tym jak moj brzuch wyglada od kilku dni wiem ze nie dalo by rady [emoji85]

reklama
@martoosia04 nie mam potwierdzonej płci to za wcześnie jeszcze :Dobawiam się że moi rodzice będę w takim szoku ze nie będą w tym momencie racjonalnie myśleć ;)
@Kaamilaaa mam skierowanie na morfologię, mocz, glukoze w krwi żylnej, VDRL, HIV, Toxo, IgM, HCv
I na 18 stycznia jestem umówiona na prenatalne usg będzie równo 12t 4 dni wcześniej mam zrobić jeśli chce papa test żeby był wynik na 18go
Wiesz co skoro masz jedno skierowanie na wszystko to raczej nie da sie zrobic na czesci [emoji14]
Ja bym na twoim miejscu zrobila te badania już teraz, zresztą powinno sie je robic wlasnie do 10tc. Jeśli cos bedzie nie tak w wynikach zawsze mozesz wcześniej skonsultowac [emoji4]
Ja bardzo sie zamartwialam ze przez te pierwsze tygodnie nie zrobilam badań a dopiero w 9tc i wyszly mi zle wyniki i glukozy i tsh...

Ja na szczęście mam tylko Wigilię w gościach. W sensie pierwsze u Nas, później u teściów. A pozostałe dwa dni Świat w domu bo mąż pracuje niestety.
Także spędzę je sobie w łóżku z dobrym jedzeniem[emoji13]
Ogromnie zazdroszczę tego łóżka :) nie mogę się doczekać świąt, ale u nas w tym roku duży przepływ ludzi będzie. Wigilia u moich rodziców- to na spokojnie bo tylko my i rodzice. Pierwszy dzień świąt u mojej cioci- cała rodzina ze strony mamy. Uwielbiam te rodzinne spotkania, ale też po całym dniu w pokoju, gdzie siedzi 20 osób, zwyczajnie jest człowiek zmęczony :D
No i drugi dzień- u nas. Zaprosiliśmy moich rodziców i teściową, bo właściwie widzieli się tylko raz przed naszym ślubem i potem w dniu ślubu.
A tak bym chciała się zaszyć w kołderce i przegryzać ciacha.

Ja używam wiesiolka do owulacji ;) jestem zadowolona. O wiele więcej śluzu
U mnie też. Od jakiegoś czasu miałam problem z suchością. Nawet w momencie podniecenia bez żelu się nie obyło (a kiedyś nie miałam z tym problemu), przez kilka tygodni brałam jakieś tabletki estrogenowe, po których było lepiej. Zarzuciłam na rzecz wiesiołka i jest mega różnica.

Zapraszam na placuszki bananowe[emoji7]Zobacz załącznik 925420
Oooo to już wiem, co mąż zrobi dziś na obiad :D bo obiecał, że dzisiaj on coś ugotuje :D

Ja tak nie lubie jesienno- zimowych wieczorów[emoji15] no dosłownie juz po 16 chce sie spać. Latem mozna pójść na rower, pojechac nad wode a w zimie no nic nie zrobisz. Tylko brzuchy rosną od ciągłego jedzenia[emoji23]
Zgadzam się. Na wiosnę czy w lecie, po pracy zawsze idziemy na długi spacer lub na rolki i na wszystko mamy czas i przede wszystkim ochotę. Chodzę wtedy spać o 1-2 w nocy i i tak wstaję wyspana do pracy.
W zimie praca- dom/obiad- kanapa + kocyk + herbata/ czekolada na gorąco o 21 już się oczy zamykają. Za każdym razem kiedy przychodzi zima, mam wrażenie, że starzeję się o jakieś 30 lat :D

Macie jakis dobry przepis na sernik?
Polecam ze strony "Moje wypieki"- sernik pod kokosową pierzynką, czy jakoś tak. Jest przepyszny!
Mój mąż jest sernikożercą (uważa, że inne ciasta mogą nie istnieć) i twierdzi, że to jeden z najlepszych serników, jakie w życiu jadł. Wychodzi bardzo delikatny, jak taka pianka <3

Ogromnie zazdroszczę tego łóżka :) nie mogę się doczekać świąt, ale u nas w tym roku duży przepływ ludzi będzie. Wigilia u moich rodziców- to na spokojnie bo tylko my i rodzice. Pierwszy dzień świąt u mojej cioci- cała rodzina ze strony mamy. Uwielbiam te rodzinne spotkania, ale też po całym dniu w pokoju, gdzie siedzi 20 osób, zwyczajnie jest człowiek zmęczony :D
No i drugi dzień- u nas. Zaprosiliśmy moich rodziców i teściową, bo właściwie widzieli się tylko raz przed naszym ślubem i potem w dniu ślubu.
A tak bym chciała się zaszyć w kołderce i przegryzać ciacha.

U mnie też. Od jakiegoś czasu miałam problem z suchością. Nawet w momencie podniecenia bez żelu się nie obyło (a kiedyś nie miałam z tym problemu), przez kilka tygodni brałam jakieś tabletki estrogenowe, po których było lepiej. Zarzuciłam na rzecz wiesiołka i jest mega różnica.

Oooo to już wiem, co mąż zrobi dziś na obiad :D bo obiecał, że dzisiaj on coś ugotuje :D

Zgadzam się. Na wiosnę czy w lecie, po pracy zawsze idziemy na długi spacer lub na rolki i na wszystko mamy czas i przede wszystkim ochotę. Chodzę wtedy spać o 1-2 w nocy i i tak wstaję wyspana do pracy.
W zimie praca- dom/obiad- kanapa + kocyk + herbata/ czekolada na gorąco o 21 już się oczy zamykają. Za każdym razem kiedy przychodzi zima, mam wrażenie, że starzeję się o jakieś 30 lat :D

Polecam ze strony "Moje wypieki"- sernik pod kokosową pierzynką, czy jakoś tak. Jest przepyszny!
Mój mąż jest sernikożercą (uważa, że inne ciasta mogą nie istnieć) i twierdzi, że to jeden z najlepszych serników, jakie w życiu jadł. Wychodzi bardzo delikatny, jak taka pianka <3
Pozniej zajrze i zobacze przepis dziekuje[emoji173]

Hej dziewczyny!
U mnie sprzątanie pełną parą :) Dzisiaj była kolej na okna, których nienawidzę myć no ale trzeba ...
A jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu :)
I przy okazi również jutro idę na betę bo dalej nie dostałam @.... niby coś tam mnie pobolewa brzuch co jakiś czas, ale tylko chwilę i później cały dzień nic :(
W sumie się nie nastawiam na nic bo mało boboseksów było, bardziej na to, że luteina znowu pójdzie w ruch.....
Wszystko było dobrze i znowu coś mi się porobiło, jak na złość :(

Hej dziewczyny!
U mnie sprzątanie pełną parą :) Dzisiaj była kolej na okna, których nienawidzę myć no ale trzeba ...
I przy okazi również jutro idę na betę bo dalej nie dostałam @.... niby coś tam mnie pobolewa brzuch co jakiś czas, ale tylko chwilę i później cały dzień nic :(
W sumie się nie nastawiam na nic bo mało boboseksów było, bardziej na to, że luteina znowu pójdzie w ruch.....
Jeju trzymam kciuki! Piekny bylby prezent dla Was![emoji173]

reklama
Hej dziewczyny!

Ooo to mam nadzieję , że beta wyjdzie wysoka :D :tak:

Do góry