reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Jak poszłam się zapisywać na te pierwsze to już mi całą rozpiskę dała więc będę robiła połówkowe też u nich. W poprzedniej ciąży też tam robiłam tylko u innego lekarza. Fajnie że tak się złożyło. Kasa zostanie w kieszeni.

Myślę że jak już miałaś tyle opinii o dziewczynce to nic się nie zmieniło. Może dzidzia nie chciała współpracować teraz i dlatego lekarz nie był w stanie stwierdzić. Przy córce w 13 tygodniu powiedziano mi że będzie chłopiec ale na prenatalnych w 14 tyg że dziewczynka i tak już zostało do końca.
No to fajnie ze tak mozesz zrobic darmowo, zawsze to jakas kasa w kieszeni zostaje [emoji854] ja tylko te pierwsze robilam na nfz [emoji4]

No wlasnie u mnie w 13,14 i 16(to.juz ten lekarz co wczoraj) bylo mowione ze dziewczynka, jestem ciekawa co bedzie na polowkowych.
Chociaz wtedy to o tym nie bede myslec, wazniejsze dla mnie zeby bylo zdrowe, glownie chodzi mi o serduszko bo moj mlody ma wade wiec bardzo sie boje [emoji52]

No właśnie ja też :-) fajnie że ktoś w końcu się trafił. A gdzie będziesz rodzić?
W Sosnowcu raczej (szpital nr 1). Rodziłam tam córkę w 2017 i byłam zadowolona. Chyba że się skuszę na poród w prywatnej klinice to wtedy dopiero będziemy szukać (mąż namawia ale mi trochę szkoda wydać tyle kasy). A Ty gdzie planujesz?

W Sosnowcu raczej (szpital nr 1). Rodziłam tam córkę w 2017 i byłam zadowolona. Chyba że się skuszę na poród w prywatnej klinice to wtedy dopiero będziemy szukać (mąż namawia ale mi trochę szkoda wydać tyle kasy). A Ty gdzie planujesz?
Ja jestem w programie "koc" opieki nad ciężarnymi i musiałam zadeklarować ze będę rodzić na bonifratrów, mój lekarz tam pracuje, znajoma położna i koleżanki z pracy też tam rodziły były bardzo zadowolone. Leżałam w Sosnowcu na patologii ciąży jeszcze za czasów tego ordynatora sp.Kopyta. Nie wspominam tego najlepiej

Ja jestem w programie "koc" opieki nad ciężarnymi i musiałam zadeklarować ze będę rodzić na bonifratrów, mój lekarz tam pracuje, znajoma położna i koleżanki z pracy też tam rodziły były bardzo zadowolone. Leżałam w Sosnowcu na patologii ciąży jeszcze za czasów tego ordynatora sp.Kopyta. Nie wspominam tego najlepiej
Ja bardzo byłam nastawiona na Bonifratów w poprzedniej ciąży. Chodziłam do szkoły rodzenia gdzie były położne właśnie z tego szpitala. I w sumie nie wiem czemu jednak wybór padł na Sosnowiec. Chyba dlatego że bliżej. Jak zaczęły się mega bóle krzyżowe to w pięć minut byliśmy w szpitalu. Nie mogę narzekać na opiekę. U mnie skończyło się niestety cesarką więc długo sobie nie porodzilam. Byliśmy w szpitalu koło 19 a przed 24 córka była na świecie. Ale z opieki już po byłam zadowolona. Urodziłam w niedziele wieczorem a w środę dopoludnia byłam już w domu :) O Bonifratów też słyszałam mnóstwo dobrych opinii więc możesz być spokojna. Na kiedy masz termin?

Ja bardzo byłam nastawiona na Bonifratów w poprzedniej ciąży. Chodziłam do szkoły rodzenia gdzie były położne właśnie z tego szpitala. I w sumie nie wiem czemu jednak wybór padł na Sosnowiec. Chyba dlatego że bliżej. Jak zaczęły się mega bóle krzyżowe to w pięć minut byliśmy w szpitalu. Nie mogę narzekać na opiekę. U mnie skończyło się niestety cesarką więc długo sobie nie porodzilam. Byliśmy w szpitalu koło 19 a przed 24 córka była na świecie. Ale z opieki już po byłam zadowolona. Urodziłam w niedziele wieczorem a w środę dopoludnia byłam już w domu :) O Bonifratów też słyszałam mnóstwo dobrych opinii więc możesz być spokojna. Na kiedy masz termin?
Na 20 czerwca, byłam już dwa razy na ip na bonifratrów i było ok [emoji1787] ja chciałabym rodzić ze swoją położną mam nadzieję że to też poprawi mi komfort, bo to pierwszy poród i nie wiem czego się spodziewać

Na 20 czerwca, byłam już dwa razy na ip na bonifratrów i było ok [emoji1787] ja chciałabym rodzić ze swoją położną mam nadzieję że to też poprawi mi komfort, bo to pierwszy poród i nie wiem czego się spodziewać
Dobry pomysł. Zawsze to będziesz miała pewną opiekę i dzięki temu będziesz spokojniejsza. No to ja trochę ponad miesiąc po Tobie bo 23 lipca. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Nie wiem czy próbować sn czy nastawić się na drugą cc.

Dobry pomysł. Zawsze to będziesz miała pewną opiekę i dzięki temu będziesz spokojniejsza. No to ja trochę ponad miesiąc po Tobie bo 23 lipca. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Nie wiem czy próbować sn czy nastawić się na drugą cc.
To chyba musisz z lekarzem omówić

reklama
Do góry