reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Dzieci rocznikowo 9 i 7 :) Na pewno nie pomaga to, że mąż wyjeżdża i nie jest w domu na każdą owulację, no ale mimo wszystko już trochę za długo :/ podstawowe badania takie jak drożność jajowodów czy nasienie zbadane i wszystko ok, więc lekarze po prostu zalecają czekać...
Mój też ma pracę wyjazdową, 2 tygodnie go nie ma i potem tydzień jest w domu🙂 cała 3 jednym strzałem🙂

reklama
Mieliśmy podobnie, bo mąż też pracował na wyjazdach i był w domu tylko w weekendy, o pierwsze dziecko staraliśmy się 6 miesięcy, z drugim po prostu nie zabezpieczaliśmy się i jest 😀 różnica między dziećmi to 20 miesięcy, a teraz maja 6,5 i prawie 5 lat.

Mój też ma pracę wyjazdową, 2 tygodnie go nie ma i potem tydzień jest w domu🙂 cała 3 jednym strzałem🙂
Ja niestety nie mam tyle szczęścia😔 no i u nas nie jest tak kolorowo, ze mąż przyjeżdża na weekendy czy co dwa tygodnie, mojego męża może nie być nawet 3 miesiące - wszystko zależy do jakiego kraju i na jaki rodzaj projektu wyjedzie😒

Ja niestety nie mam tyle szczęścia😔 no i u nas nie jest tak kolorowo, ze mąż przyjeżdża na weekendy czy co dwa tygodnie, mojego męża może nie być nawet 3 miesiące - wszystko zależy do jakiego kraju i na jaki rodzaj projektu wyjedzie😒
Głowa do góry 😉 macie już dwoje dzieci i tym razem też na pewno się uda, wiem że łatwo sie mówi, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze 😀

Hej, jestem Ola, mam 30 lat, staramy się o drugie dziecko, w sumie o trzecie, bo pierwszego mamy Aniołka ❤ obydwie ciążę w pierwszym cyklu starań, teraz zaczynamy od lutego, córeczka kończy teraz rok, myślimy ze to odpowiedni czas. Najmłodsi nie jesteśmy. Ja mam problem z cukrem, obydwie ciążę na insulinie.
Wszystkim powodzenia 🐞🍀

Pisałam przed chwilą pod innym wątkiem. U nas to 22 cykl starań. Wyniki oboje z mężem książkowe, jajowody drożne itd... Cykle 29 dniowe. Regularne. Owulacje miałam dokładnie w sylwestra, wczoraj był termin @, póki co cisza, temp mierze codziennie i dziś 37.4 więc nie spada. Test robiłam wczoraj rano - negatywny. Dodam, że z córką udało się w 2 cyklu starań a testy negatywne aż do 7 tc gdy już miałam potwierdzona ciąże przez gin. Chciałabym wierzyć, że się udało ale nie chce sobie wmawiać żeby znów nie płakać kiedy przyjdzie @... Córka 3.5 roku więc różnica już spora i przez płynący czas stresuje się coraz bardziej.

Pisałam przed chwilą pod innym wątkiem. U nas to 22 cykl starań. Wyniki oboje z mężem książkowe, jajowody drożne itd... Cykle 29 dniowe. Regularne. Owulacje miałam dokładnie w sylwestra, wczoraj był termin @, póki co cisza, temp mierze codziennie i dziś 37.4 więc nie spada. Test robiłam wczoraj rano - negatywny. Dodam, że z córką udało się w 2 cyklu starań a testy negatywne aż do 7 tc gdy już miałam potwierdzona ciąże przez gin. Chciałabym wierzyć, że się udało ale nie chce sobie wmawiać żeby znów nie płakać kiedy przyjdzie @... Córka 3.5 roku więc różnica już spora i przez płynący czas stresuje się coraz bardziej.
Stres jest t oja antykoncepcją może. U mnie yak bylo. Dlatego drugie prawie dwa lata zanim sie udało

reklama
Witam się i ja :) synek ma 6 lat od ponad dwóch lat staramy się o rodzeństwo dla niego . W czerwcu przeszłam cp, od tego cyklu wznowiliśmy starania. Do @ 3 dni czyli dziś 11 dpo ( owu potwierdzona USG ). Dziś zrobiłam test i biel :/ pozostało czekać na termin @ i oby nie przyszła :)

Do góry