reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witaj Ewcia, widze ze jestesmy rownolatkami. Mam nadzieje, ze na fasolke nie bedziesz czekac zbyt dlugo :-).
Dorotka, ale Ty Agentka jestes tymi mdlosciami :-D:-D:-D.
Baardzo sie ciesze, ze u Gusi wszystko w porzadku. I widziala fasoleczke suuuper.
Agbar77 a jak Ty sie czujesz, zostaly Ci tylko trzy dni do testowanka, jakies objawy, przeczucia?

Ja mialam dzisiaj ciezki dzien, poprostu zle sie czuje, rozbita jakas jestem i cycki mi daja niezle popalic pewnie juz na @:-(.

reklama
Witam:))))
Udało się jestem w czwartym a w zasadzie już piątym tygodniu:tak:
Test robiłam w środe wczoraj lekarz:-):-):-)

Migotka77 nie martw sie Kochana, testujemy w podobnym czasie a u mni etez takie objawy, jeszcze do tego mam cala buzie w krostkach ehhh a juz mialam ladna cere to po 6 miesiacach znow mi powyskakiwalo i to nadmair:-(okropnie wygladam:-(
Ale dalej wierze ze moze bedzie fasolka:tak:nie poddaje sie:-) Jak nie teraz to moze za miesiac a jak nie to juz w 2009 roku;-)moze czeka na ten moj upragniony styczen ;-)(zawsze chcialam zeby dzidzius byl ze stycznia to taki sentyment bo ja i mezus jestesmy ze stycznia:-)) ...
Postanowiłam ze nie kupuje testu bo wtedy bardziej sie nakrecam.. co ma byc to bedzie ..
pysia25 wiec zaczal sie kolejny cykl moze teraz sie uda!!:tak:
Dorotko nie mysl o zlych rzeczach i nie stresuj sie teraz musisz dbac o siebie i duuuzo wypoczywac i myslec ze za juz 8 miesiecy bedziesz sie cieszyc waszym malenstwem:-)
nik_i Ogromne gratulacje!! Spokojnej ciazy zycze:-)
77Ewcia witaj wsrod nas staraczek !! Zycze zebys szybko zobazyla na tesciku 2 kreseczki !! Nooo staranie sie nie jest takie proste ..u mnie juz 4 cykl staran a niktoe dziewczyny to juz ponad 2 latka ... wiec podjelas sluszna decyzje !!
Owocnych staranek !! !!

Dziewczynki w ten ulubiony mój dzien piątkowy zycze Wam aby bocianki zawitały w marcu do Was !!:tak::tak:Bo juz niedlugo wiosna !! będzie wysyp dopiero ..

Witam sie i ja jak zwykle rano :-)
Nik_i super garatuluje :-) zapraszam rowniez na forum mamusiek :-) tylko nie wiem czy
pazdziernikowych czy juz listopadowych :-) .
Kasiu wiec jak tak bardzo chcesz na styczen to napewno sie uda :-) fajnie ze podchodzisz
tak do tego :-) no chyba ze sie wczesniej uda :-) wiesz listopad czy grudzien to tez fajne
miesiace na urodzinki twojego bobaska :-) Milej pracki zycze :-) .
A ja wstalam dzis troszeke wczesniej bo bylam dzisiaj oddac krew i mocz do badania
no i jak sie chodzi prywatnie to prywatnie czyli odplatnie trzebabylo zrobic badania no i nie
moje 50 zl :-( .
Chcialam zrobic tez na bete ale juz kasy mi nie starczylo wiec nie bede robic :-( ,
szkoda bo chcialam zrobic dzisiaj i w poniedzialek i zobaczyc jak pieknie rosnie ale
kolejne 50 zl by mnie to kosztowalo a jakos z M nie mamy teraz za duzo kasy trzeba na gin.
miec kase,dobra ale koniec o naszym braku kasy :-) jest dobrze tak jak jest :-)

Witam serdecznie w ten piękny poranek i życzę wszystkim miłego dnia
kot2.gif

Niki_i
GRATULUJĘ

Witajcie straczki i wystarane!

Troche mnie nie bylo, bo synus ma chore uszko i marudny strasznie, nie starcza mi czasu na wszystko...no i tepka robi mnie w balona, bo skacze jak chce :-( Pozdrawiam!

Witam z rana :-)

Dzień Dobry. Witam starające się kobietki i szczęściary, które już się doczekały maluszków:-) Podglądam forum od kilku miesięcy, ale dopiero niedawno nabrałam odwagi :zawstydzona/y: aby się zalogować. W ubiegłym roku skończyłam 30 lat i mocno się zdziwiłam :baffled:, że w ciążę nie zachodzi się ani przy pierwszym staranku, ani kolejnym, ani następnym ... Więc się przyłączam do staraczek z nadzieją, że może już niedługo:tak:

oj tak, ja takie samo zdziwienie przeżywałam :tak:. Witaj!

Zrobiłam dziś wiosenne porządki w naszej szafie:)) Pózniej wziełam sie za sprzatanko. Odwiedzila mnie znajoma z synkiem (za 3 m-ce konczy 3 latka i nic nie mowi…) Co ja sie z nim miałam…ale niegrzeczny. Pamietam,ze jak miałam tyle lat co on i mama zabrala mnie gdzies w goscie to z jej kolan nie chcialam nawet zejśc,wszystko juz wyraznie mowiłam…Moze on ma cięzka mowę? A na koniec z tego wszystkiego zasnełam czekajac na telefon…
Niedawno kupilam sobie exstra bluzeczke…ale teraz ja przymierzyłam i z cycami sie nie mieszcze. Nie odrywałam metki wiec odsprzedam sasiadce;) juz ja widziala. I ma na nia chętke spiera się tylko,ze za droga dałam za nia na wyprzedarzy 39 zł to nie duzo za takipiekny ciuszek…
Ale sie rozpisałam:)
Loretko zgaga wogóle nie męczy...tylko muszę codziennie popołudniową drzemke strzelic - bo jak nie to normalnie nie funkcjonuje:)) Przez ten brak objawów ciążowych zastanawiam się czy fasolka faktycznie jest... Mama ostro wzieła mnie w obroty i wybiła z głowy pózniejszą wiztyę u ginka...Powiedziala,ze trzeba zrobic badanka i sluchac lekarza-żeby wszystko było ok- do mojem mamusi dołaczyl sie mój M:tak: No i nie mam wyjscia:szok: hehe :-D
Pozdrawiam was wszystkie.

taaaaaaaak, miałam tak samo, kupiłam sobie super bluzeczke i nie założyłam ani razu :no:.

Racja, idź do lekarza, będziesz spokojniejsza :tak:

Hej, ja tylko na chwilę. Pędze zaraz mała karmić. Rano przyszła @ :baffled::sorry2::-( W sumie, spodziewałam się, że nie ma fasolinki, bo z czego. W moim przypadku takie cuda sie chyba nie zdarzają. Szkoda, ale co zrobic, nie w tym m-cu, to później. Zresztą, i tak planowaliśmy od maja/czerwca. Potem zajrzę.

przytulam

Witam:))))
Udało się jestem w czwartym a w zasadzie już piątym tygodniu:tak:
Test robiłam w środe wczoraj lekarz:-):-):-)

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witajcie straczki i wystarane!

Troche mnie nie bylo, bo synus ma chore uszko i marudny strasznie, nie starcza mi czasu na wszystko...no i tepka robi mnie w balona, bo skacze jak chce :-( Pozdrawiam!

uuu, zdróweczka dla synka!!!

Dziewczynki może mi któraś pomoże? Chcielibyśmy wreszcie gdzieś wyjechać w wakacje - chyba najlepiej w góry. Może macie jakieś ośrodki, które polecacie? Chciałabym, żeby nie było bardzo drogo ale żeby był plac zabaw dla dzieci (huśtawka, piaskownica itp.), możliwość wykupienia obiadów i jakieś atrakcje turystyczne w okolicy. Myślimy o ostatnim tygodniu sierpnia - pierwszym tygodniu września, najchętniej tydzień w jednym miejscu, tydzień w drugim.
A może któraś z Was też planuje wyjazd w góry w tym terminie i wybralibyśmy się razem? :-D

Witam wszystkie dziewczynki:-):-):-)

nenius ja ci nie pomogę, od trzech lat nigdzie nie wyjeżdżaliśmy na wakacje, mój mężuś nie mógł wyrwać się z pracy. Ale w tym roku również planujemy wyjazd w góry i obieramy Zakopane, bo jeszcze tam mnie nie było. Byliśmy dwa razy z Karpaczu, ale osrodek nie był dostosowany do dzieci.

reklama
Witajcie
Nenius coś Ci wymyślę, tylko później. Jak wrócę z zakupów miesięcznych (raz w miesiącu robie zakupy na cały miesiąc, tzn, kosmetyki, chemia, prezenty urodzinowe, żywność niepsującą tzn makorony, ryże itp). Wjeżdzam w hipermarket i wychodzę stamtąd lżejsza o pare stówek, ale sie nie martwię już ze muszę kupic np pastę do zębów.

Nenius a co rozumiesz przez słowo "góry"? Bo dla mnie góry to Tatry, Gorce to pagórki. A myslałaś o Słowacji? Liptowski Mikulasz (nie wiem jak się pisze), jeziorko Liptowska Mara, masz tam wodę i góry Tatry Niżne i gorące źródła-raj dla dzieci i fajowe jaskinie do zwiedzania w dolinie Demanowskiej i wyciąg krzesełkowy na Chopok (ponad 2000 m npm). A niedaleko super zamek Orawski Hrad - zwiedza się go 2 godz. Sa tam pokazy sztuk walki, damy dworskie graja na lutniach, jest pokaz oswojonych sokołów i kruków. I to w cenie 15zł od osoby.
Tylko Daria musi mieć paszport lub dowód tymczasowy.

varl0048.gif

A do mnie właśnie wpadła w odwiedziny @.
No i przyszła,a ja sie zastanawiałam czemu się tak rzucam na słodycze, jakbym ich nigdy w życiu nie jadła Witam szanowną @ w moich skromnych progach
Witam się z Toba tak ładnie, bo mam nadzieję że szybko sie nie zobaczymy

Do góry