reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

wikulaa no to ja też wiem,wiesz co bo chodzi o to ,że my będziemy się starać o adopcję tego dziecka ale matka zostawiła je w szpitalu i chce to dziecko zabrać i przekazać nam jako rodzinie zastępczej to dziecko ,a w szpitalu jak ona wychodziła to jej powiedziała jakaś lekarka,że nie może już go zabrać.....to jakiś chyba żart?bo ona pełne prawo ma do tego,żeby wrócić i zabrać tego maluszka,prawda?

reklama
Zuzanka opowiedz wszystko ze szczegółami!!!! :) Proszęęęęęęęęęęę

To jest tak,że się zrzeka,podpisuje papiery a potem ostatecznie w ciągu 6tygodni po podpisaniu jest w sądzie matka biologiczna pytana czy podtrzymuje zrzeczenie się itp...ale ot tak z ulicy raczej nie może wejść i zabrać dziecka...tak mi się wydaje.
Bądźcie ostrożni.

...kochana bo to chodzi o to (ja rozmawiałam z adwokatem) ,że matka ma prawo w ciągu tych 6 tygodni zabrać dziecko z powrotem i przekazać komu chce to dziecko jako rodzinie zastępczej,w tym czasie my składamy dokumenty do sądu o rodzinę zastępczą dla tej małej i mamy ją do 6 tygodnia a później o adopcję pełną i w tym czasie matka odpowiada czy chce to dziecko czy nie ,w naszym przypadku to jest tak,że ona ta mała jest jeszcze w szpitalu do środy i matka chce ją zabrać ,żeby ona nie trafiła do ośrodka tylko od razu do rodziny .....ale podobno jej lekarka powiedziała jak ona wychodziła,że ona już nie może tego dziecka zabrać....nie ma prawa przecież jej tak powiedzieć.....bo ona ma prawo do 6 tygodnia

jutro ja jadę z nią i jeśli nie wydadzą to wtedy będziemy dzwonić po adwokata......trzymaj kciuki kochana ,dam znać jak już coś będę wiedzieć .....mam nadzieję ,że w powiększonym gronie rodzinnym :-)
miłej nocki i do jutra:**************

zuzanka, czyli wy przez te 6 tygodni bylibyście rodziną zastępczą, a potem dopiero adopcyjną. Dobrze rozumiem? Ale to co wy chcecie jutro zrobić? Wziąć tę małą ze szpitala po prostu? I gdzie ona miałaby być? U was czy u tej matki? Tak po prostu chyba nie może do was iśc bez jakiegoś orzeczenia sądu?

Hej. Niestety nie mogę do Was zaglądać tak często jak bym chciala :( Od dziś w pracy, a poza tym mąż mi na caaaaaaały dzień lapka zabrał :( Dopiero nadrabiam zaległości...
Błonka - &&&&&&&&&&&&& za jutrzejszą betę. Ta Twoja pani doktor to niezła jest. Powinna oszczędzić takiego gadania do czasu, aż by nie miała pewności. Albo zasugerować delikatniej, że trzeba bete zrobić przez dwa, trzy dni po kolei, zeby zobaczyć jak przyrasta, bo staraliście sie długo, więc teraz trzeba sie upewenic czy jest ok itp. A nie tak z grubej rury. Ach... Jeszcze raz &&&&&&&&&
Wikula - dzięki za radę i & :) Niestety nie zrobie jutro badania bo mam do pracy na 7 a od 7 laboratorium :( Kurka no! Jakoś tak aż bardzo sie tym nie martwię, bo mąż obiecał, że pojedziemy do kliniki w nowym roku, czyli już niedługo :) Dobrze, że zaczęlam go w końcu naciskać :)
Mama - za Twoje testowanko już niedługo &&&&&&&&&&&&7
Bree, Kahaka - spokojnego wtorku ;)
Zuzanka - aby ułożyło sie po Waszej myśli :) Zaciskam &&&&&&
Caroline - Ty chyba mialaś inny nick wcześciej? oliwkakarolina? Jeśli pomyliłam to przepraszam ;)
KOlorowych, przyjemnych, pikantnych, nieprzyzwoitych snów!!! :)

reklama
Blonka kurcze mac nie przejmuj sie wszystko jest i bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A twoja ginke czy gina to bym ubila!!! Powinien cie mowic ze wszystko bedzie oki a nie takie cos.. nie to kobieta chce uslyszec.

a my z malzem obejzelismy 2 filmy o ciazy i to przypadkiem, bo tak tylko skakalismy po kanalach - jeden o in vitro a drugi o porodACH chyba nie musze pisac ze plakalam jak glupia na porodach...

Nie powiem bo nA placz wplynely tez %% wypite :)

Do góry