reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

eh dzieki, moze faktycznie niepotrzebnie sie martwie.. bo bylam swiadoma tego ze serduszka moze jeszcze nie byc ale ten wiek ciazy opozniony i slowa ze nie daje gwarancji ze sie ciaza rozwija mnie obily,, a po chwili ale niech pani mysli pozytywnie.. no to w koncu zastanow sie ginko mam sie martwic czy nie... ide na bete jutro zobacze czy ladnie przyrasta...

reklama
Mama witaj ;-)

Błonka wiesz, myślę, że ginka mogła się już lepiej w ogóle nie odzywać. Po co wzbudzać wątpliwości i nerwy.Wystarczyłoby jakby powiedziała, że następna wizyta wtedy i wtedy i może wtedy już zobaczymy serduszko. W momancie gdy zobaczymy serduszko założymy kartę ciąży. A nie że nie daje gwarancji i że NA RAZIE nie zakładamy kary. Wieśniara!!

a kiedy miałaś OM?

Cześć dziewczynki!
Błonka, już Ci pisałam - nie panikuj. Wszystko się zgadza, tak jak Bree napisała. Skoro wiesz, kiedy miałaś owu, to logiczne, że ciąża jest młodsza niż według OM. Niestety ginekolodzy zakładają, że owu jest 2 tyg po @.
Bree, jak tam się czujesz?
mama, ale masz śliczną temperaturkę :-) miałabys cudny świąteczny prezent, gdyby się udało.

A ja zamówiłam dla małej pościel, a wczoraj upolowałam na allegro komplet 5 pajacyków za 15 zł :-)
O takie 1238679.jpg

Kahaka widziałam Twoje zakupy na 28 dni. Śliczności.
Ja się czuję ok. W sumie tylko trochę przysypiam popołudniami. No i mam mdłości jak jestem głodna. 21.12 mam wizytę u gina a 22.12 u endo.

Mama tak jak Kahaka pisze. Tempka miodzio, hmm mi w 13 dfl już wyszedł teścior nie z pierwszego moczu, u Kahaki w 11 dfl. Już się nie mogę doczekać Twojego testowanka :-)

Ostatnia edycja:
Mama - jak pieknie masz z tą tempka:))

kahaka - slodzkie sa takie malutkie ciuszki, alez ci zazdroszcze tych zakupów, ja to bym pewnie całaą kasę na to wydała...

Błonka - na pewno wszystko będzie dobrze!!

Bree - mdłości pewnie za jakiś czas się skończą:)) Pewnie już nie możesz się doczekać wizyty:))

Caroline - mam nadzieję, że będa ładne pęcherzyki:))

a my ten cykl znowu musimy zaliczyć do straconych. Mój mąz dopiero w przyszły poniedziałek może zrobić badania kontrolne czy już nie ma bakterii, a ja dopiro w przyszły piątek (bo trzeba odczekać 7 dni o zakończenia terapii antybiotykowej), A to już nawet u mnie będzie po owulce...bo ja zrobię posiew w 22dc, a wynik dopiero po świętach będzie...więc podejrzewam, że @ nawiedzi mnie w samego sylwestra...

Wikula &&&&&&&&&&&&& za badania i dobre wyniki:))

Carola fajnie ,że @ juz poszła i że Clo działa ;) zakasać rękawy trzeba i do pracy:))

Kahaka,Bree dzięki ,no póki co tepka skoczyła bo tak to od owu była na 37 a dzis skok ,zobaczymy jak bedzie jutro..jak do środy @ nie przylezie to w czwartek test:)
mam nadzieję,że choć zdążę zatestować......

Kochane, nie odzywam się za często, ale czytam bieżące Wasze wpisy i nadrabiam wcześniejsze.
Błonka - wszystko będzie ok. Posłuchaj Koleżanek z forum, które miały już doświadczenie z bijącymi serduszkami :) Ja wiem i wierzę, że 19 usłyszysz serduszko Twojego maleństwa :tak:
Kahaka, Bree - spokojnych ciążowych dni :)
Kahaka- już wiesz czy córa czy syn?
Mama - no to aby do wtorku :) Trzymam kciuki!!!
Carolineee - to aby ten płodny śluzik pomógł dotrzeć ~o ~o ~o do celu :)
Wikulaa - to za następny cykl &&&&&&&&

Przypomnijcie mi proszę, w którym dniu zrobić progesteron? 21,22? Dwa d ni po kolei?

Pozdrawiam w niedzielny wieczór :happy2:

Mama - przepraszam, myślałam, ze we wtorek testujesz... A więc trzymam kciuki za czwartek ;)

Kahaka - teraz zobaczyłam Twoje różowe zakupy :) A więc córeczka :)

Ostatnia edycja:
reklama
marcysia, tak będzie dziewczynka. Chociaz zobaczymy na następnej wizycie, czy przypadkiem siusiak nie "urósł" :-D co do badania progesteronu - to trzeba go zbadać około tydzień po owu, więc jeśli masz pewność, że masz owu ok. 14 dnia cyklu, to zbadaj 21-22 dc.

Do góry