reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

do d..... nie wiem...
niby staram sie myslec ze jest ok i ze sie poprzesuwala owulka czy zagniezdzenie ale ciezko...
slyszalam ze czasem jest roznica taka miedzy terminem OM a usg wiec nie bede sie jeszcze denerwowac... moze dzidzius wolniej rosnie po prostu od tak

reklama
do d..... nie wiem...
niby staram sie myslec ze jest ok i ze sie poprzesuwala owulka czy zagniezdzenie ale ciezko...
slyszalam ze czasem jest roznica taka miedzy terminem OM a usg wiec nie bede sie jeszcze denerwowac... moze dzidzius wolniej rosnie po prostu od tak
Błonka mi ginek powiedział że serduszko standardowo widać w 8/9 tc zdarza się że szybciej zależy od sprzętu , owu itakie tam
&&&&
tylko za dużo się nie denerwuj bo to szkodzi Tobie i dziecku
ile miała betka ostatnio

Błonka usłyszysz serdeuszko&&&&&&&&&&&&&
Ale leniwy dzień...mąż pojechał z Oliwką lekcje w biurze robić a ja oglądam TLC o ukrywaniu ciąży.
Później jedziemy po choinkę i ozdoby,dziewczynki dołożyły swoich pieniążków:)

Błonka mi ginek powiedział że serduszko standardowo widać w 8/9 tc zdarza się że szybciej zależy od sprzętu , owu itakie tam
&&&&
tylko za dużo się nie denerwuj bo to szkodzi Tobie i dziecku
ile miała betka ostatnio

heh wiecie co teraz tak patrze w kalendaz... iiii ja bete robilam w poniedzialek i wyszla ona 5 252 czyli beta sie nie zatrzymala na 5 tygodniu ciazy.. w rubryce jest to norma dla 6 - 7 tydzien ciazy... wiec moze poprostu dziecko jest ciut mniejsze... no bo jak by ciaza sie przestala rozwijac to beta by przeciez nie rosla nie?

Dzieńdoberek :)

Błonka - ja cały czas kciuki trzymam, bo nie jeden już taki przypadek był na forum z podejrzeniem ciaży pozamacicznej włącznie i wszystko szczęśliwie się skonczyło. Jak beta przyrasta prawidłowo, to dzidziuś się rozwija a serduszko pewnie już wali jak oszalałe :)

witam sie i ja
cześć Zjola ;))
Błonka- bedzie si-zobaczysz-uwierz w dziecko i daj mu czas:)

u mnie po 9 dniach tempki 37 dzis mam skok na 37,15
do wtorku się wyjasni..
póki co czuję się normalnie,(.)(.) takie jakie były..nic się nie zmieniło..

pozdrawiam i miłej niedzieli:)

Hej przy niedzieli:)
Mama &&&&&& największe na świecie!Zasługujesz na II kreseczki!!!! &&&&&&&&&
Ja mam w piatek rano monitoring,zobaczymy co się dzieje...Dzisiaj 3 dzień z CLO

reklama
Hej Witam się i ja.
Błonka myślę tak cały czas o Tobie i oto co wymyśliłam: wydaje mi się, że suwaczek Ci błędnie pokazuje wiek ciąży. To dlatego że miałaś dłuższą ff. Ja miałam np teraz bardzo krótką (owu w 9dc) i owulację miałam liczę, że 12 listopada i wg karty ciąży na 28 dni jestem dziś w 5 tyg i 3 dc, czyli w piątek (9.12 - kiedy miałaś wizytę byłam w 5 tyg i 1 dc. Jeśli Ty liczysz że owu miałaś 11 listopada to byłoby 5 tydz i 2 dzień - czyli idealnie jak Ci wyszło z USG. Wiem, ze tak się nie liczy, tylko od OM ale jak widać takie liczenie przekłamuje w początkowych dniach, tygodniach ciąży kiedy tak ważny jest dla nas każdy dzień. Licząc od owu dziś moja fasolka ma 29 dni a Twoja 30 odejmując co najmniej tydzień na zagnieżdżenie to fasolka rośnie od około 21 dni i dopiero teraz zaczyna bić serduszko. A na usg będzie je widać dopiero za jakąś chwilkę. Będzie dobrze. Oby do następnej wizyty.

Do góry