reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Hej dziewczyny co tam u was?
Mama ty jakoś masz scan i spotkanie z położna? Ja jakoś mam dobre przeczucia co do ciebie, szkoda że dla siebie takich nie mam jeden dzień myślę że będzie okej następny ze nic z tego. Na razie żadnych plamien ani krwawien. Tak się zastanawiam czy jak jest ciąża obumarła to czy dalej czuje się rozciaganie w brzuchu i piesi. Bo z tego co ja pamiętam to w mojej obumarlej ustepowaly objawy ciąży. Ale w poprzedniej od początku czułam napięcie i takie opuchniecie w podbrzuszu a teraz nie mam.

reklama
kara - każda ciąża jest inna... nie wiem czy pamiętasz jak tutaj panikowałam bo objawy ciąży mi przeszły - czułam się doskonale i wszystko było ok. w pierwszej ciąży jak mi przeszły objawy to właśnie dlatego, że obumarła...

Kara milo ze ktos ma dobre przeczucie u mnie brak przeczuc jak by obumarla to by gwaltownie opadl hormone I odeszly by wszytsko dolegliwosci ciazowe wrecz poczulabys sie duzo lepiej ale z drugiej strony ile kobiet tyle objawowo bedzie jedne nawet nie poczuja ze sa w ciazy a drugie leza plackiem mi sie wszytsko nasila wieczorem I mam mdlosci oczywiscie bronie sie bo nie lubie wymiotowac I mnie tak muli zjem poczuje sie lepiej zglodnieje I od nowa scan mam we wtorek na 11 wczoraj sprawdzilam dwa razy zeby sie nie pomylic I dzwonilam czy aby napewno mam umowione, polozna mam po na 13.3 mam nadzieje ze zdaze

Dokladnie, co ciaza to inne objawy. Moja ciaza byla super, tylko na poczatku czulam silbe bole jak na okres no I takie ciagniecie, potem jakos chyba po 8 TYG nic, zero nieprzyhemnosci, zadnego bolu, mdlosci, swietne samopoczucie. Dlatego swirowalam I robilam testy, czy aby ciaza nie obumarla.

Dziewczyny wróciłam z spotkania z lekarzem który omuwil wyniki badań, a więc sekcja Lili nie wykazała żadnych nieprawidłowości no i na 100 procet to dziewczynka, wszystkie nazady okej genetycznie nie obciążona.ważyła 152g i crl czy jakoś 206mm.Łożysko juz gorzej prawidłowo zbudowane ale pod spodem był skrzep i odklejone trochę była to wyjasnialo krwaienie w ciąży, moje wyniki bez zastrzeżeń. Jest tylko jedna sprawa ze mogę mieć zespół antyfosfolipidowy ale to się bada nie będąc w ciąży raz pobierają krew i za 6 tyg trzeba powtórzyć no i na czas starań powinnam brać aspiryne a w ciąży heparyne. Co oczywiście zwiększy ilość krwawien w ciąży. Poprisilam o zbadanie hormonu ciazy powiedziałam ze nie mogę spać po nicach, Maja niby dzisiaj jeszcze dać znać. A jeśli ciąża jest pytał się czy chce ryzykować z aspiryna, powiedziałam mu ze juz tyle straciłam ze jestem w stanie zaryzykować. Tyle wiadimosci z pola boju. Strasznie się splakalam przypomniało mi jak bardzo za nia tęsknię, znowu poczułam się jakby mi ktoś kawałek serca wyrwał.
Jesze zapytałam o moja szyjkę czy mogą ją kontrolować a on na to ze jego zdaniem to nie była wina szyjki, tylko Lili obumarła w 17i6dniu wtedy lozysko obumarlo i wody zaczęły cieknac. A z szycia szyjki to mnie nastraszyl mówiąc ze może się uszkodzić można przebić wody plodowe, a pozatym nie wiadomo ile i dla jakiej kobiety jak długa ma być szyjka, trochę zamydlil mi oczy.

Ostatnia edycja:
Kara no to jest jakas diagnoza chociaz szkoda ze tak dlugo sie do tego zbierali ja tez najbardziej sie boje o lozysko bo wlasnie ono poprzednio zawiodlo ale tak z jednej strony dziecko bylo zdrowe tylko twoj organizm zawiodl troche bezsensu ja bralam heparyne ostani raz po cc z chlopakami fuj zastzryki o jakie szycie szyjki???nie rozumiem

Dziewczyny dzwonił do mnie ten wcześniejszy lekarz chyba się mną przeja bo mówił ze dzwoni dla pewności żeby przekazać mi wyniki ze hormon ciąży jest o wiele wyższy niż w sobotę i wg niego wygląda ze ciąża normalnie się rozwija, ale oczywiście ostatecznym wyznacznikiem będzie za tydzień w czwartek scan. Szczeze jestem w ciężkim szoku.

reklama
Do góry