reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

czesc kobietki :-D
weszlam, zeby zobaczyc jak tam po wizytach naszych dziewczyn :tak:
basik trzymam kciuki, zeby wyniki wyszly ok, i zeby w klinice wam pomogli, kiedy nastepna wizyta?
aniolkowa przytulam cie mocno :tak: mi tez sie wydaje, tak jak dziewczyny pisza, ze moze cos wyjsc w twoich wynikach, i ivf nie bedzie potrzebne :tak: trzymam za ciebie kciuki z calych sil, kiedy kazali ci przyjsc znowu?

a ja musze sie wam pochwalic, ze w srode sie obronilam, na 5 :-D w czwartek mialam rozmowe w sprawie pracy, czekam na telefon do konca przyszlego tygodnia, a jutro juz moj wielki dzien :szok: na szczescie przez stres zwiazany z obrona i z rozmowa nie mialam duzo czasu na stresowanie sie, bo tylko od wczoraj, ale i tak koszmary mi sie snia :-D pozdrawiam was wszystkie i kazda z osobna, odezwe sie jak juz bede po "drugiej stronie barykady" ;-)

reklama
loczkis gratuluje obrony. Ale ci sie wszystko zwaliło w jednym czasie. Ale moze i dobrze, bo to same pozytywne dni. I stres za jednym zamachem a nie 3 razy :-) a jutrem sie nie stresuj-będziesz miec całe grono swoich bliskich wokół siebie, którzy was bedą wspierać i cieszyć sie razem z wami. Powodzenia i Bardzo udanego dnia ci życzę

Aniolkowa, tulam mocno! Mysle, ze nic wiecej nie dodam, dziewczyny juz napisaly wszystko co i ja mysle. Porobcie jeszcze raz badania i moze faktycznie ivf potrzebny nie bedzie. Po nich bedziecie znac swoj aktualny stan zdrowia. Cieszcie sie teraz soba bez comiesiecznej presji i czekania na II kreski. Zycze Tobie aby relacje miedzy wami sie poprawily, najwazniejsze jest przeciez wsparcie drugiej polowki. Wierze, ze nie ma rzeczy niemozliwych i tobie uda sie zajsc w ciaze i ja donosic.

Kogasica ciesze sie ze z maluszkiem wszystko dobrze, niech rosnie w tobie zdrowo!

Loczkis moje gratulacje! A jutro zapomnisz o stresach patrzac gleboko w oczy twojego wybranka :tak: To jest wasz dzien, ktory nalezy zapamietac w najmniejszym szczegole i sie nim delektowac ;-) Trzymam kciuki, zeby wszystko gladko poszlo!

Basik, trzymam kciuki za dobre wyniki &&&&&

aniolkowa bidulko, nie płacz bo mi strasznie smutno:-( ja jestem dobrej myśli i wierze w to, że te badania pomoga i wykażą co jest nie tak i znajdzie sie jakaś rada:tak: A badanie żołnierzyków tez bedziecie robić??? Z tym IUI to niezły pomysł, spróbowac mozna, ale wstrzymajcie się do czasu kiedy bedziecie mieli wszytskie wyniki, bo bez sensu jest wydac kasę na zabieg jak się okaże ze np z hormonami masz coś nie tak i nie ma szans na powodzenie. Ja IUI robiłam w Polsce bo tu nam powiedzieli ze to bez sensu, bo nasienie sa słabe. Nie dowiadywałam się ile w UK kosztuje ten zabieg, ale napewno jest droższy niż w Pl, w mojej klinice we Wrocławiu IUI kosztowało wtedy 1000 zł więc nie jest to jakaś duza kwota dltego postanowiliśmy spróbowac. Dowiedz się ile tu kosztuje myslę ze nie będzie to jakaś zawrotna suma i może faktycznie warto spróbowac. Uszka do góry kochana, wazne ze coś ruszyło i nie stoicie w miejscu, porobicie badanka i moze wyjdzie co jest nie tak:tak:
kogasiaca gratuluję serduszka, niech dzidzia zdrowo rośnie:-)
loczkis gratulacje Pani magister!!!:-) a za jutro mocno trzymam kciuki żeby wszystko poszło tak jak sobie wymarzyłas i zaplanowałas. Cudownego i wyjątkowego dnia wam życze:-)
Basik ja tez trzymam kciuk za badanka, kiesy bedziesz miała wszystkie wyniki????

aniolkowa nic nowego ci nie napiszę, poza tym, że tulę cię mocno i trzymam wielkie kciuki za to, żeby wszystko ci się ułożyło tak jak tego sobie życzysz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
basik powodzenia na badaniach
loczkis moje wielkie gratulacje, zdolna z ciebie dziewczynka :tak: powodzenia jutro, wszystkiego najlepszego
kogasica super, że z maluszkiem wszystko dobrze, gratuluje serduszka

A ja od paru dni mam luźne wypróżnienia. Zdarza mi się to tylko raz dziennie, ale jest. Jestem jakimś ewenementem może, inne kobiety mają zaparcia, a ja odwrotnie. Przy czym nie towarzyszą mi żadne inne dolegliwości i objawy :confused: Nie wiem co o tym myśleć...
Może to przez leki...cholera wie, a zaczynam się niepokoić :-(

Agitatka nie masz się czym przejmowac, bo nie jestes wyjątkiem. Ja w zasadzie zawsze miałam problemy z zaparciami i myślałam że w ciąży tym bardziej będą, albo bedzie nawet gorzej, bo tyle się słyszy o zaparciach w ciąży i szczerze bałam się tego. Ale jak się okazało od kąd jestem w ciąży nie mam z tym najmniejszego problemu, wręcz przeciwnie:tak: też jestem w szoku, bo czytałam że to ponoć przez progesteron te zaparcia, a ja biore dość spore dawki ale jak widac na każdego inaczej działa;-)

kogasica super ze z maluszkiem ok :-)
loczkis gratulacje :-)
aniolkowa kochana tule, musi być Wam naprawdę ciężko :sorry2:
agitatka uszy do góry, mam tak samo ;-)

u mnie nadal mdłości trwają, kiedy to się skończy :confused:

reklama
To super, w takim razie nie mam się czym martwić.
Zrobiłam sobie dziś prezent urodzinowy :-) Tak chwaliłyście, że i ja się skusiłam. Właśnie zakupiłam sobie trylogie Greya ;-) Teraz będę czekała na dostawę.
Dziś idziemy na urodziny, a raczej pojedziemy autem z racji mojego stanu ;-) Powoli muszę zacząć zmniejszać dawki leków, już dziś zamiast no-spy forte wzięłam zwykłą. No i czas powoli przerzucać się na duphaston, bo jak na razie aplikuje aż 200mg progesteronu, tak na wszelki wypadek.

M pojechał z teściową na zakupy, a my leniu****emy. I to najprawdopodobniej alergia u Filipa, daje mu zyrtek i przestał kaszleć :tak: A testów jeszcze nie robiłam. Teraz jak będziemy w Polsce zrobię mu, ale z krwi, bo są dokładniejsze, niż te skórne.
Spokojnej soboty :***

Do góry