reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Nessi narazie sie nigdzie do lekarza ani na ip nie wybieram. Lekarz kazal mi lezec i brac leki.

Ile dni po transferze jesteś ? Może to termin zbliżającej @ się tak objawia ? Moja mama ze mną miała całą ciążę normalny, najnormalniejszy w świecie okres. A z moim bratem nic. Trzymam kciuki za maluszki, musi być dobrze. Nie ma innej opcji.

Hej Dziewczyny:*
Chciałam się z wami pożegnać, zdecydowałam ze do sierpnia/września wstrzymuje starania o drugie dziecko.
Chciałabym się wyluzować, skupić się na synku, mężu i hobby:)
Nakrecanie się i wymyślanie objawów poważnie zaczęło mi wchodzić na dekiel:)
Pewnie ten czas wykorzystam również na wizytę u specjalisty i badania:)
Życzę wam wszystkim 2 kresek, szczęśliwych rozwiązań i spełnienia marzen!:*

Czarna, to życzę efektywnych tych 3-4 miesięcy! Powodzenia! :)

reklama
Strawbelka podobno w ciążach mnogich częściej występują krwawienia. Zacytuję z innego forum:

''U mnie byly krwawienia w w 8,14 i 24tc. Strasznie się bałam i myślałam, że to koniec. Lądowałam w szpitalu na obserwacji i lekarze nie mogli bardzo długo wykryć przyczyny, bo wszystko, i badania, i USG wychodzilo bardzo dobrze. W końcu okazało się, że to tzw. polip doczesnowy, nie tyle niebezpieczny, co upierdliwy, właśnie przez te krwawienia. Urodziłam zdrowe bliźniaki
icon_smile.gif
''

....

Ja również po transferze miałam plamienia, potem nawet krwotok
icon_confused.gif
Też na USG nie było widać nic niepokojącego, wyniki badań (przyrost HCG, progesteron) były bardzo dobre i również brałam leki przeciwzakrzepowe, które mi natychmiast kazano odstawić (z tym,że ja nie mam żadnych wskazań do ich przyjmowania). Dopiero na kolejnym USG uwidocznił się krwiak i wreszcie było wiadomo co się dzieje.

....

''Ja niestety też dołączyłam do tych zestresowanych Forumowiczek po plamieniach,krwawieniach
icon_eek.gif

Prawie 3 tyg.(w 12 tc) temu bez żadnych bółów ani skurczy po wieczornej wizycie w toalecie zauważyłam strugę żywoczerwonej krwi. Trafiliśmy do szpitala.
Położyli mnie na ginekologię.Tam badanie ginekologiczne,usg dopochwowe i na szczęście nic nie znależli.
Wszystko było ok.Poleżąłąm na oddziale parę dni.Krwawienie zmieniło się na delkatne brunatne plamienie.po 4 dniach ustało.
Jestem na Duphastonie,oszczędzam się,do tego zakaz dzwigania i współżycia
icon_wink.gif
''

Do góry