reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Cześć dziewczyny :) Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku,że moja myśl żeby nie chrzcić dziecka jest całkiem do rzeczy ;) Nie chciałabym narzucać mojemu dziecku wiary,potem wcale nie tak prosto ją zmienić.Apostazja prawie w ogóle nie wchodzi w rachubę.Niestety mieszkam w małym miasteczku i jeśli w odpowiednim czasie dziecko nie będzie ochrzczone to mnie te wszystkie plotkary żywcem pożrą.Sama nie wiem co zrobię jak już przyjdzie pora decydować.U nas kolęda co roku,wszystkie sąsiadki biegają co tydzień do kościoła,a teściowa z rodzaju tych:"co ludzie powiedzą"...
dlatego ja uciekam do duzego miasta :laugh2:

Pyzia ja też mieszkam w małym mieście, gdzie każdy sąsiad patrzy na każdego, mimo to ja księdza nie przyjmuje. Nie będę sluchac, że bez ślubu żyje jak on sam ma babę i dzieci... Nie martwi mnie to co ludzie powiedzą. Zresztą ludzie chyba nic nie mówią albo na tyle cicho ze do nas żadne echo nie dociera :)

Cześć dziewczyny :) Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku,że moja myśl żeby nie chrzcić dziecka jest całkiem do rzeczy ;) Nie chciałabym narzucać mojemu dziecku wiary,potem wcale nie tak prosto ją zmienić.Apostazja prawie w ogóle nie wchodzi w rachubę.Niestety mieszkam w małym miasteczku i jeśli w odpowiednim czasie dziecko nie będzie ochrzczone to mnie te wszystkie plotkary żywcem pożrą.Sama nie wiem co zrobię jak już przyjdzie pora decydować.U nas kolęda co roku,wszystkie sąsiadki biegają co tydzień do kościoła,a teściowa z rodzaju tych:"co ludzie powiedzą"...
U nas będzie na wsi podobnie jeśli chodzi o ślub. Bo będziemy brać w tym roku w sierpniu lub wrześniu, jak teraz się udało to będą po prostu tak bardzo pewni, że ślub jest bo dziecko. A ja będę się śmiać. :D

Hime i najważniejsze że Żyjesz wg własnego zasad i nie udajesz niczego.

Lux to takiego księdza nikt jeszcze nie zgłosił. Masakra

Agnesis możesz nospe i apap też

Emka Wasze też piękne

Pyzia ludzie zawsze będą gadać. Najważniejsze żeby żyć wg siebie, swoich zasad i silnie udawać

Hime i najważniejsze że Żyjesz wg własnego zasad i nie udajesz niczego.

Lux to takiego księdza nikt jeszcze nie zgłosił. Masakra

Agnesis możesz nospe i apap też

Emka Wasze też piękne

Pyzia ludzie zawsze będą gadać. Najważniejsze żeby żyć wg siebie, swoich zasad i silnie udawać
co nie zglosil? ludzie pisali do Kurii, bylo glosno, Kuria przyjechala, popatrzyla i pojechala, i tyle, a poprzedni ksieza byli zabierani przez Kurie, jak byly afery, wiesz jak to na wsi, zostawia go dla swietego spokoju :wściekła/y:

Jakby pastorów nie mogło być jak w ameryce. ;)

Ja mam kolezanke ktora jst pastorem:) ma meza, dwojke dzieci i jest jedna z najbardziej uduchowionych osob jakie znam.
A najlepszego ksiedza jakiego spotkalam to ktoregos roku na koledzie. Jak sie dowiedzial ze prace stracilam niedawno to oddal koperte z pieniedzmi ktore uszykowalismy. Bo nam bardziej potrzebne. Ale mlodziutki jeszcze byl.

Ja mam kolezanke ktora jst pastorem:) ma meza, dwojke dzieci i jest jedna z najbardziej uduchowionych osob jakie znam.
A najlepszego ksiedza jakiego spotkalam to ktoregos roku na koledzie. Jak sie dowiedzial ze prace stracilam niedawno to oddal koperte z pieniedzmi ktore uszykowalismy. Bo nam bardziej potrzebne. Ale mlodziutki jeszcze byl.
mlody czyli nie zdazyl sie popsuc, ale gest super, mojej mamy siostra opowiadala kiedys, ze jej szwagierka miala taka kolezanke w pracy, pracowaly obie w biedrze i ta kolezanka samotna matka trojki dzieci i przyszedl ksiadz na kolede i mowi, co tak malo, tylko 50 zl? a ona przyprowadzila dzieci i mowi, to najstarszy nie mam na ksiazki na drygi symestr, to sredni, potrzebuje nowe buty i kurtke, to corka, spacerowka nam sie popsula i nie mam jak jej wozic do zlobka, da mi ksiadz na to wszystko?!!! ksiadz wzial koperte i wyszedl, wiecej koledy nie przyjela, rece opadaja i po ca nam tacy ksieza, no po co?

reklama
Do góry