Karola, u mniebylamniej wiecej taka kolejność badań jak napisałas. Monitoring, hormony- to równolegle, potem dr chciał mnie stymulować, ale sama najpierw zrobiłam HSG, zanim zacżelam brać hormony. Bo uważam, źr najpierw trzeba diagnozować, a potem leczyć moje HSG było super. Byłam w szpitalu we Wrocławiu, ale prywatnie. Było za 20 kobiet. Przyszłysmy na 18-ta. Najpierw była kwalifikacja do badania, czyli wywiad. Pielęgniarka, potem kilka pytań od lekarza, potem USG i lekarz mówi, czy sa jakie przeciwskazania do badania, i odbierał sobie rozmiar cewnika od razu. Potem pielęgniarka dawała 1 tabletkę rozkurczowa. I tyle, żadnego znieczulenia. Ja wzięłam wcześniej 2 ibupromy. Potem czekaliśmy,aż wszystkie osoby przejdą przez ten etap i zacznie działać tabletka. A potem doktor przeszedł na oddział na rtg i my wchodzilysmy tam po kolei. Trzeba było sie oczywiście rozebrać, usiąść na brzegu łóżka, unieść nogi wysoko do brody, dr szybko włożył cewnik ( tylko tutaj odczuwalam lekki bol) potem trzeba sie było przesunąć ok 1,5 m do tylu na tym łóżku pod a parat rtg i aparat robił zdjęcie, a dr wstrzykiwal kontrast.ja tego nie czułam wcale, nie mogłam uwierzyć, ze to juz. Dr szybko wyjął cewnik, nawet nie zauważyłam. U mnie wszystko było ok, więc poczekalam minutę na wynik i sobie poszłam szczesliwa
)) trzeba pamiętać o podpasce. Ja miałam plamienia 3 dni i takie leciutkie bóle brzucha jak na @.
Trzymam za Ciebie kciuki, żeby szybko poszło i wszystko było drożne. &&&&
a jesli chodzi o samopoczucie - mam większy apetyt, cycki pelniejsze, lekko bolace, cmienie w podbrzuszu ciagle i straszny bol krzyża. No siedzieć nie mogę. Poza tym żadnych smaków, ani zapachów nie odczuwam, ani mdłości. Troszkę mi sie w głowie kręcilo dzisiaj. Na razie luzik!
Patanka &&&&&& za wizytę.