reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Cześć wszystkim :-)

Kasoku
- ja uważam, że czytając nie potrzebnie się nakręcasz. W internecie można teraz znaleźć wszystko, opisy sytuacji, które skończyły się i dobrze i źle. I wiem, że to ciężko ale pewnie o wiele lepiej by Ci było gdybyś spróbowała się powstrzymać od czytania tego...

Akuku - super choinka i super chłopaki! :-)

Missiiss - nie trać nadziei, jest jeszcze bardzo wcześnie i test o czułości 25 ma prawo nie wykryć jeszcze ciąży. Mi na teście o czułości 20 miu 14 dni po owu wyszła dość blada kreska, podejrzewam, że gdybym zrobiła po 11 dniach to by nic nie wyszło. Więc poczekaj jeszcze kilka dni albo kup bardziej czuły test, a ja nadal trzymam kciuki za 2 kreski! :-)

Słoneczko - to ja będę w Sylwestra trzymała kciuki za Twoje testowanie :tak: I zdrówka dla córci!

Pam - trzymaj się, przeczekasz jakoś, Święta szybko miną :tak:

A ja od dziś będę mogła Was czytać w miarę na bieżąco, bo właśnie dostałam tydzień zwolnienia ;-)

reklama
Hej :)
Ja juz w pracy

Edytko - dziekuje :* tak humorek lepszy
jakos wczoraj juz bylo ok w ciagu dnia
mysle, ze to taka sobotnia niemoc mnie ogarnela - ze tyle do zrobienia a ja nawet reka nie mialam sily ruszyc
ale za to w niedziele poszlam na super zakupy, potem z dzieciakami do sali zabaw - tam sie wybiegaly, nastepnie odwiedzili nas jedni znajomi, potem drudzy i o 21 juz po prostu padlam

dziewczyny ktore mierza temperature- czy temperatura moze sie tak bardzo wahac?
mialam 36.8, 36.7, 36.5, 36.8 tyle ze tamte 3 mierzylam 5 minut a ten dzisiaj 10 minut bo mi sie przysnelo :zawstydzona/y:

Domi - mam nadzieje, ze wypoczynek pomoze :tak:

Kasoku - mysle jak dziewczyny, czytaj te pozytywne nie negatywne

Missiiss - poczekaj do terminu @ :-) caly czas trzymam &

Sloneczko - owocnych staranek!!!

Pam - a co Twoj robi na swieta? do swoich rodzicow pojechal?

Akuku - no chlopaki przecudowne!!!! tacy jakich pamietam :*

dziewczyny - sliczne macie choinki! kazda inna i w swoim rodzaju:tak:

ja wczoraj po wizycie znajomych, tak leze sobie w wannie i wzielo mnie na myslenie.. czy ja na pewno chce 3 dziecko :zawstydzona/y:
ze odloza sie moje plany z motorem.. ze mamy tyle do zrobienia, nowa kuchnia, tyle planow do przelozenia, znowu nie bedzie mozna nigdzie jechac przez 2 lata.. ehhhh...:no: mowie wam, strasznie sie bylam z myslami
a potem sobei powiedzialam - ze przeciez nikt nawet nie powiedzial, ze zajde w najblizszym roku :-D a maz chyba by mnie udusil gdybym powiedziala, ze znowu zmieniam zdanie
byla decyzja i trzymam sie decyzji... bo wiem, ze chcemy tego dziecka i jak powiem, ze nie to bede sobie plula w brode i z rokiem na rok bedzie coraz trudniej i coraz wieksza roznica wieku

Domi to super ze dostalas zwolnienie,odpoczniesz troszeczke i poczujesz sie lepiej ,no i spedzisz duzo czasu ze swoim skarbeczkiem ;-)

Ciekawe co tam u Karotki .

Edyta wiem wiem ale mimo wszystko smutno :(

Tiluchna moj jeszcze u nas jest w domu w Sligo we wtorek musi isc na poczte po zasilek i wtedy jedzie do swoich.... znaczy sie jutro.... ja jutro do Cork na lotnisko z rana pedze zeby na 12 byc bo babcia po 12 laduje i ktos musi odebrac.... ma ktos na zbyciu prozak albo melise?

Pam ja mam meliske zaparzyc ?? :-p

Tiluchna powiem Ci ze czasem i mnie nachodza takie mysli,tylko dlatego ze czlowiek nigdzie nie pojedzie bo dziecko jest male itd,ale z drugiej strony odchowam dzieciaczki i bede mogla jezdzic z mezem po swiecie.U mnie pragnienie posiadania dziecka jest silniejsze i wole teraz nigdzie nie wyjechac a miec dziecko :tak:Wiem ze jak mnie zabraknie dzieciaki beda siebie wspierac,staram sie tak ich wychowywac aby staly murem za soba ,no ale wiadomo jak to w zyciu roznie bywa...jedyne co mnie cieszy to nawet jak sie pokluca to beda wiedzieli ze maja tego brata i nie sa sami :tak:

Cześć kochane :* Niestety,wredna @ przylazła,:wściekła/y:ale powiem szczerze,że odetchnęłam z ulgą. Już wiedziałam,że to nie ciąża,przecież testy MUSIAŁYBY pokazać cokolwiek w 10 dniu po terminie @,a tu nic..:no: No cóż,w takim razie czekam,aż się skończy i do dzieła..a nuż uda się w grudniu i wyskoczy mi drugi grudniowy dzieciaczek.:-D:-D Tfu,tzn.wrześniowy

Ostatnia edycja:
Karotka dobrze ze sie wszystko wyjasnilo,teraz tylko poczekac az sie @ skonczy i mozna zaczac staranka,w koncu to najprzyjemniejsza rzecz z tego wszystkiego :-p

U mnie juz po @ nie ma sladu,w tym cyklu wyjatkowo szybko sie skonczyla ,gdybym nadal brala tabletki to dzisiaj bralabym pierwsza z nowego opakowania ,teraz musze obserwowac organizm i zobaczyc czy nie mam plamien ...oby ich nie bylo :rolleyes:

ehh
najsmieszniejsze jest to,ze mowi sie, ze parka najlepsza
ale wiecie co? chlopak i dziewczyna choc blisko wiekiem nie dogadaja sie tak jak chlopak chlopak albo dziewczyna dziewczyna :sorry:

choc powiem wam, ze wczoraj Olivia wziela Piotrka i mowila, ze to jest jej killing baby dragon Twitty - udawala, ze go trzyma na smyczy i kazala mu zabijac wyimaginowane pajaki a ten latal jak ze wscieklizna i udawal ze zabija je.. -
dzisiaj rano mi ulzylo jak wstala i godzne bawila sie lalkami.. karmila je itd
bo normalnie to moje dziewcze czasem mnie przeraza:eek:

Edytko caly termos i poczta mi wyslij.... jezus to dopiero 10 sama w domu jestem nudze sie cholernie.... chyba odkurze albo co... zeby mama nie muslala odkrzuac..... cos mnie brzuch rozbolal chyba obiadki mamy mi nie sluza....

Gadalam wczoraj z mama i mu mowila co babcia przez telefon gadala i sie pytala mamy czy ja JUZ i WKONCU schudlam... wiec pewnie pierwsze slowo bedzie- boze jaka ty gruba-... eh kochana babcia... a jak sie dowie jakos ze lecze sie u psychiatry to dopiero bedzie... jeszcze mnie wydziedziczy... bo ona wnouczki wariatki miec nie bedzie kiedys tak mowila....

Co do dzieci to ja mam takie same mysli... jak ja dam rade? Nie pospie juz nie polze nie podogaldam filmow z moim (wiem ze to bedzie mozliwe jak dzidzi pujdzie spac) nigdzie nie pojade... ale pragnienie dziecka jest silniejsze... chociasz czasem mi przechodzi przez mysl zeby poczekac z rok albo dwa... ale z moimi problemamy ze zdrowiem to boje sie ze za 2 lata bede miala straszny problem z zajsciem w ciaze...

reklama
Tiluchna przebilam cie... ja bede dopiero testowac po 19 lutego.... bo jak ja wyjme ten implant kolo 9 mysle ze @ przyjdzie w ciagu tygodnia to skonczy sie kolo 20stego stycznia najpozniej to testownie przypadnie mi dopiero kolo 19stego lutego.... jesli cykl bedzie 28-29 dni

Do góry