reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Kasoku jedna dziewczyna na sierpniowkach napisala to:
Moze jak to przeczytasz ,spojrzysz bardziej optymistycznie na cala swoja sytuacje :tak:

Witam dziewczyny
biggrin.gif
Dzis rano ujrzalam tlustego "plusika" na tescie ciazowym Clearblue. Jeszcze to do nas nie dociera.. Dzis ide do ginekologa, umowic sie na badania i umowic sie na USG. Bede spokojniejsza gdy zobacze bijace serduszko. Ale to pewnie za dwa tygodnie, teraz jest za wczesnie. Z moich obliczen termin porodu mam na 08 sierpnia.
Co do moim objawow.. Od tygodnia mam dziwne bole podbrzusza (jak na okres, ale bardziej delikatne), do tego uczucie "ciagniecia" w okolicach jajnikow, szczegolnie prawy mi dokucza. Wy tez tak macie? Ja juz schizuje, ze moze jest cos nie tak.. Od wczoraj odezwal sie kregoslup a piersi mnie deliktatnie podobolewaja.
Pare slow o mnie. Mam 23 lata, mezatka jestem od roku i siedmiu miesiecy. Staralismy sie 14 cykli, od 1,5 miesiace dowiedzielismy sie, ze emek ma slabo ruchliwa armie. 0% plemnikow szybkich i 10% plemnikow wolnych
shocked.gif
Emek przyjmuje witaminki i po 1,5 miesiace zaciazylam. Wciaz nie wierze w ten cud
biggrin.gif

reklama
edytko dzieki wielkie, mam nadzieje, ze mojemu po tej kuracji i bieganiu sie poprawia i, ze jeszcze beda lepszej budowy pod wzgledem dna, no i (teraz pesymizm moj sie odzywa) my z moim m mamy o 10 lat wiecej, tzn 33, a i plodnosc nie teges, tzn moja tez, sama nie wiem czy moje jajeczko wylapie jego slaby plemnior :no::crazy:,widzisz sama ile ja mam dziwnych mysli i watpliwosci, ale ok do dwoch tygodni sie wyjasni, bo we wtorek m ma kolejne badanie, a 27 mamy androloga, o ile nie skonczy sie swiat 21-szego :baffled::eek::eek:

jeszcze raz dziekuje wam za wsparcie, ale niestety nie potrafie tak od razu przejsc nad tym do porzadku dziennego, musze powoli sie z tym oswoic, zwazywszy, ze z matiska zaszlam od rzutu i jeszcze rok temu bylam przekonana, ze na nastepna wigilie bede juz w 5 m-cu, pomimo mojego pesymizmu nie bralam innej opcji, w lipcu bzykajac sie bylam szczesliwa, ze zobacze dwie krechy.

Do tego stopnia jestem zla i rozzalona,ze obwiniam za to moja tesciowa i wstydze sie tego, ale tak mysle, gdyby nie jej choroba, m bylby inny i jego jajka rowniez :sorry:przepraszam za to co pisze, w gruncie rzeczy jestem dobra osoba, ktora nie zyczy nikomu nic zlego, ale dostalam po tylku od m mamy i jakos nawet teraz nie umiem sie do niej przekonac, w sumie juz nie musze...dobranoc ,badz witajcie, zalezy kiedy bedziecie czytac moj wpis, cmokuje was mocno.

Kasoku niech maz bierze witaminki a napewno wszystko bedzie dobrze ;-)

Ja nadal czekam na mezusia...powolutku zegnam sie z wami bo i tak juz nikogo nie ma .

Dobranoc

Hej. Witam i ja.

Akuku- taka mała uwaga. Nie pisze się posta pod postem tylko edytuje poprzedni. Straszne niechlujstwo u nas. Taka zasada obowiązuje na forum.
.

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... pierwsze slysze :sorry: ja zawsze post pod postem pisze:eek:
nie wiedzialam, ze takie zasady hmm..

przepraszam wiec i obiecuje poprawe :)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny :) Co do blizniakow moge zostac podwojna mama , ale jak widze ile przy takiej dwojce jest roboty i wogole to wolalabym rodzic dwa razy :p Były bardzo malutkie jak sie urodzily a teraz juz 3 kg ważą i takie sa kochane..... ale wziełam jedna na rece ponosilam ją ,to zrobila kupe ,dali mi druga do noszenia, okazało się ze zrobiła kupke :p i sie smiali ze jak nie bedzie ktos mogl zrobic kupe to sobie u mnie na kolanach usiada :)

Miciurka ja we wtorek powiem jesli tylko bede miała potwierdzona ciążę :) a co do choinki w tym roku moja choinka jest cala biala i srebna i moja mama mi powidziała ze chyba wie dlaczego " to dla Twojego dzidziusia prawda?" tak wlasnie dlatego mam choinke biało srebną :) :p hehe a kto nie wiem to sie dowie w swieta:)

Gdzie te testujace? dawajcie tu swoje ;pozytywne wyniczki ?

akuku- alkaliczne i zasadowe to jest to samo...wiec maja takie same pH a ze ty chcesz kwasne to musi byc po nizej 7 najlepiej po nizej 5.... (chemik sie we mnie odzywa :-D)

Co do jedzenia ja od dziecka nienaiwdze brukselki :confused2:

Kasoku... ja nie wiem co ci powiedziec.... proboje sie postawic w twojej sytluacji i mysle ze tez bym tak wariowala jak ty.... postaraj sie i badz dobrej mysli... wkoncu sie uda... tak jak tej dziewczynie z sierpniowek\

Edyta jak czytalam posta to sie zastanwialam ki czor w ciazy jestes? 23 lata? cooo ? oczywiscie wtedpu nie przyczytalam :sorry:

Ja dzis spac nie moge dopiero po 8jest.... o 12 mam autobus do rodzicow 4h do Dublina i oni mnie tam dobiora bo akurat beda i potem jeszcze godzinka do nich do domu... wogole sie nie ciesze wrecz mi smutno ze mojego zostawiam ryczec mi sie chce.... to chyba milosc heheh :sorry: eh moze tez bo babcia bedzie i w pierwszy dzien swiat przy otwieraniu prezentow bede sluchaj jak jej sie nie podobaja po co jej to itp. najlepiej nic jej nie kupowac a to tez sie obrazi..... mama jeje kupila bluze i juz jeje dala taka jaka babcia chciala to tez nazekala... ze to ze tamto ze nie taki kolor....wymazylwa sobie rozowo bordowy.. pewnie na zamuwienie miala mama robic? ah z ta kobieta...

Dobra wygadalam sie...

Jakies porady jak wysuszyc pranie szybko ? do 11.30 mam czas :p cala noc schnie i jeszcze lekko wilgotne.... najwyzej tak zapakuje i rozwiesze u rodzicow

Witam zimowe Staraczki!!!
Melduje sie i zmykam obiadek szykowac...
Choinka u mnie srebrno -biala ;),zaraz zabieram sie do ubierania:-D

a nasza jest taka , i nie wiem co oznacz hihi, ale ma duzo zabawek i czekoladowych bombek :-D
DSCF7015.jpg

no to powiedzcie co oznacza ta srebrno biala bo jedyne co wyczytalam to to , ze to najwiekszy trend w tym roku :D

Ostatnia edycja:
witajcie:-)
miciur-ka- no nie do końca dobrze bo rano znów wszystko od początku...:wściekła/y: wizyta 19 to wszystko się okaże, no chyba prze plamienia się zwiększą to pojadę wcześniej do szpitala...
tiluchna- śliczna choinka!!!!
kasoku- będzie dobrze!!

reklama
Pandorka - zartujesz!!! znowu?:wściekła/y: mam nadzieje, ze to tylko wahania hormonalne :*

a co do choinki to dolne partie sa przeladowane bombkami bo to dzieciaki wieszaly wiec np. po 5 na jednej galazce :-D ale nie mialam serca im przekladac, w koncu mialy niezly ubaw:sorry:

Karotka?

Do góry