reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Krowkabordo swiete slowa, ja ciaze przechodzilam zle, ale kazde usg mnie uskrzydlalo, kazde wiercenie sie w moim brzuchu sprawialo, ze chcialo mi sie nosic ten brzuchol plus 35 do gory, trzy miesiace musialam lezec kolkiem, potem malo ruchu, jakis lekki spacerek i do lozia, ale warto bylo, corcie mam cudowna :)

reklama
Siemaneczo dziewczyny te stare i te nowe ;-)

Krotka00 ja również jestem bardzo ciekawa :tak: może posłuchaj dziewczyn i zrób ten teścik cio ? hihi

Miciur-ka myśle , że Twoje dolegliwości mogą być związane z małą fasolką w brzurzku , trzymam kciuki aby tak było :-) i również daj znać jak tylko będziesz wiedziała czy to ciąża :)

A ja potrzebuje porady od Was kochane , czy są jakieś sposoby na synka ? czytałam że jeśli do zbliżenia dochodzi w dniu owulacji lub dwa dni po wtedy będzie chłopak ... jeśli przed wtedy dziewczynka ... nie mam pojęcia czy w to wierzyć hmmm jest to wyjaśnione sensownie , dlaczego tak się dzieje ...mój lekarz twierdzi że nie ma sposobu ...

przy wcześniejszych ciążach nie sprawdzałam kiedy mam dni płodne , temp. nie robiłam testów itd poprostu się kochalismy :) teraz czekam na @ i chce kupić testy ow. i tak myslę czy jest to dobra metoda , jednak czekasz liczysz stresujesz się ... nie lepiej poprostu dużo się kochać i w końcu się zaskoczy prędzej czy póżniej ... nie dać się zwariować w tym wszystkim ...
czy wogóle człowiek ma wpływ na to żeby zaplanować płeć czy poprostu to i tak gdzieś już zapisane jest ?
jej ale mam mentlik w głowie , mam nadzieje że to co wystukałam będzie zrozumiałe o co chodzi ;-)

i dla tych dziewczyn , które juz się dłużej starają :

Mam przyjaciółke tak strasznie chciała dziecko i 3 lata starań i nic ... nagle odpuściła sobie i kiedy już jej było wszystko jedno zaszła w ciąże :tak:,teraz jest szczęśliwą mamą :) a jeszcze niedawno strasznie płakała że nie może mieć dzieci itd. więc dziewczyny głowa do góry a napewno będzie dobrze :) wiem że czasmi jest to spowodowane różnymi chorobami itd. ale to jest tylko przykład że nie zawsze , dużo zależy od nastawienia psychicznego ... pozdrawiam i milego popołudnia :)

Cześć dziewczyny :* No i mamy poniedziałek,"ulubiony" dzień wszystkich pracujących i uczących się :-D.
mamolinka,Satchkat no właśnie @ nadal nie ma,w sumie chciałam dzisiaj testować,ale ze strachu przed rozczarowaniem zrobię to chyba jutro lub pojutrze :-D Chociaż korci mnie jak nie wiem....
missiiss pochwalę się...jak zrobię :-D Kurde,jeszcze 1-2 dni i wtedy na pewno już zatestuję...póki co,4 dzień bez @..
Czuję się jakoś dziwnie dzisiaj...Taka ospała,zmęczona,ale nie wiem czym.:no:Muszę zrobić młodej śniadanie...i sobie herbatkę.:-) Ale nie chce mi się wstawać sprzed kompa hahaha :-D:-D
A co u was kochane?
Karotka kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mamolinka- Ale ty pyszne jedzonko gotujesz ,,kurczak w czekoladzie ,,,,
I choler........dziewczyny nie myslec tyle..........!!!! ,te testy owu to kaszana ...ja mialam raz i wcale nic nie dalo
:tak:

krowkabordo właśnie przeczytałam co napisałaś ,wygląda na to że miałaś dokładnie to samo co moja przyjaciółka ...

Siemaneczo dziewczyny te stare i te nowe ;-)

Krotka00 ja również jestem bardzo ciekawa :tak: może posłuchaj dziewczyn i zrób ten teścik cio ? hihi

Miciur-ka myśle , że Twoje dolegliwości mogą być związane z małą fasolką w brzurzku , trzymam kciuki aby tak było :-) i również daj znać jak tylko będziesz wiedziała czy to ciąża :)

A ja potrzebuje porady od Was kochane , czy są jakieś sposoby na synka ? czytałam że jeśli do zbliżenia dochodzi w dniu owulacji lub dwa dni po wtedy będzie chłopak ... jeśli przed wtedy dziewczynka ... nie mam pojęcia czy w to wierzyć hmmm jest to wyjaśnione sensownie , dlaczego tak się dzieje ...mój lekarz twierdzi że nie ma sposobu ...

przy wcześniejszych ciążach nie sprawdzałam kiedy mam dni płodne , temp. nie robiłam testów itd poprostu się kochalismy :) teraz czekam na @ i chce kupić testy ow. i tak myslę czy jest to dobra metoda , jednak czekasz liczysz stresujesz się ... nie lepiej poprostu dużo się kochać i w końcu się zaskoczy prędzej czy póżniej ... nie dać się zwariować w tym wszystkim ...
czy wogóle człowiek ma wpływ na to żeby zaplanować płeć czy poprostu to i tak gdzieś już zapisane jest ?
jej ale mam mentlik w głowie , mam nadzieje że to co wystukałam będzie zrozumiałe o co chodzi ;-)

i dla tych dziewczyn , które juz się dłużej starają :

Mam przyjaciółke tak strasznie chciała dziecko i 3 lata starań i nic ... nagle odpuściła sobie i kiedy już jej było wszystko jedno zaszła w ciąże :tak:,teraz jest szczęśliwą mamą :) a jeszcze niedawno strasznie płakała że nie może mieć dzieci itd. więc dziewczyny głowa do góry a napewno będzie dobrze :) wiem że czasmi jest to spowodowane różnymi chorobami itd. ale to jest tylko przykład że nie zawsze , dużo zależy od nastawienia psychicznego ... pozdrawiam i milego popołudnia :)
To sa mity !!!!!! wszystko zalezy od genow .....nie ma czegos takiego ja chce syna to poczekam 2 godzny dluzej na sex lub krocej :tak::tak: Genetyka – Wikipedia, wolna encyklopedia

Dlatego pytam Was co o Tym myslicie .. na początku się z tego smiałam , a teraz sama nie wiem co myśleć ponieważ sporo ludzi uważa że u nich się to sprawdziło i nie chodzi o 2 godziny hihi artykuł przeczytam napewno jak tylko będę miała natchnienie dziękuje :)

Elayna- ja to się nie znam na planowaniu płci ale wiem jedno jeśli mój małż posiada tylko plemniki z chromosomem Y to nawet gdybym się starała wstrzelić w termin przed owulką to i tak czy siak chłopak będzie :-):rofl2:

Nigdy sie nie zastanawialam nad tym czy bedzie chlopak czy dziewczynka, teraz wolalabym druga dziewczynke (wzgledy ekonomiczne), ale tak prawde powiedziawszy chcialabym w ogole zobaczyc dwie kreski na tescie w tej dziesieciolatce.

reklama
to wiecie co moze ja mam blokade psychiczna :-)! no i jak juz zaczne czytac to nic mnie nie odciagnie haha

tygrysek to myslisz ze juz bedzieesz po owulacji?, ja np jak testami sprawdzalam u siebie to 22-24 mialam 2 grube krechy na pasku owu.pozniej gdzies jeszcze kolo 18-19 hmm... ja to jestem optymistka :-D! hehe

Elayna temat rzeka :), ja wertuje temat na BB chlopiec czy dziewczynka, :nerd: nie wiem czy w to wierzyc czy nie - moze tylko poniekad jest wiele teorii na ten temat, ale nie zaszkodzi sie dostosowac do czegos bo co najwyzej cie to nie wspomoze a zawsze warto sprobowac- skoro komus zalezy, jest ta teoria przyciagania ze nie raz przyciaga plemniki X a nie raz Y (kom. jajowa oczywiscie) o no i ta teoria pare dni przed owu - dziewczynka, w dzien owu chlopiec - tez slyszalam - na zasadzie przezycia plemnika... hmmm... w sumie im wiecej informacji tym wiecej sie czlowiek gubi :confused: ,

najlepiej sie chyba dowiedziec jak sie jest w ciazy z 1 dzieckiem bo to zwykle obojetne jakiej plci o 2 to juz sie zaczyna planowanie ;), zapytac kiedy byla owulacja i zobaczyc kiedy byly 'starania' to moze samemu sie cos wywnioskuje czy ta metoda przed lub w czasie owulacji dziaja- hm musze sie zapytac siostry jak to bylo z jej cora :) czy pamieta cos

ja nie moge pojac o co chodzi z ta blokada psychiczna ??? jak moze psycha blokowac ...
no i pytam jak tu nie myslec skoro sie planuje hahhah :)

Do góry