reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

A prosz:
6 dowolnych kawalkow z kurczaka, ze skora albo bez (lepiej wychodzi pierwsza wersja)
1/4 cup (4 lyzki stolowe) oleju
1 lyzka miodu
2 lyzki chili (albo papryki w wersji lagodnej)
2-3 lyzeczki "z gorka" kakao (gorzkiego rzecz jasna :) )
1 lyzeczka soli
Po pol lyzeczki - mielonego kminu rzymskiego (cumin), cynamonu, pieprzu i granulowanego czosnku

Do miski wlac/wsypac wszystko oprocz kurczaka, wymieszac, wrzucic kurczaka, pomiachac nim tak, zeby byl caly obklejony, zostawic na 10min. Piec na tacy wypsikanej olejem (jak macie spray, jak nie, to tylko przetrzec z grubsza, zbey costam bylo) w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

reklama
hej dziewczyny moge sie do was dolaczyc chociaz watpie ze listopad bedzie owocny u mnie udzielam sie rowniez na innym watku.. ale do was z checia sie przylacze ..:)

dzien dobry moje drogie :-)

ah musialam nadrobic chyba ze 3 strony hehe, tak szybko polecialyscie :D , powiem wam szczerze ze mam takiego lenia i takie mdlosci ze hej, cos mnie zoladek bolal pare dni temu a nawet nie pilam wiec nie wiem o co chodzi :-D juz powinno byc okej a tu dalej mnie meczy ;/, ja zaraz bede sie bawic w skrecanie biurka ale i tak ogolnie w domu mi sie strasznie nudzi ;)

moj mezus ( male sprostowanie nie jestesmy malzenstwem ale ja wolam na niego mezus:tak:) to juz liczy ze w tym miesiacu damy rade, i juz sie mnie pytal wczoraj jak ja mysle czy 'cos z tego bedzie' hahahahh - a skad ja mam to wiedziec?! :-D hihi, dobry jest! chyba bardziej niecierpliwy niz ja :-)

jesli chodzi o testy owulacyjne ja narazie ich nie uzywam ale tez bym brala raczej te digital z clearblue albo podobne bo wez dochodz czy ta kreska jest mocniejsza czy nie ... massakra

widze ze ciekawe propozycje na kurczaka tutaj przedstawiacie - troche ryzykowne z ta czekolada (kakao) dajcie znac czy faktycznie dobre to tez sprawdze ;),

missiiiss dzieki za wykres!! :) - ale czarna magia hahah, a w jakim dc mialas owulacje tam wiesz ? bo jakos nie moge dojrzec ;), i apropo cyklu bezowulacyjnego moglabys opisac chociaz jak to wygladalo, bo ja podejrzewam u siebie brak owulacji a nie wiem czego wypatrywac nie ma skoku temp. wtedy? czy jak?

kurde musze sie zabrac za sprzatanie kuchni a tak mi sie nie chceee!! mowie wam - milego poniedzialku !

witaj tygryseczek, czesc benita - jasne zapraszamy,

moze chcecie sie po krotce przedstawic ile lat, ile sie staracie i czy 1 dziecko czy nie ;)? itd

hej dziewczyny:-) Jakoś nie mogę się "wstrzelić" w wątek choć go cały czas obserwuje. Jasio właśnie śpi, obiadek się gotuje więc i ja mam trochę czasu dla siebie:-D.
Miciurka- a może w brzuszku już skarbek rośnie?:-)

Chciałabym zajść w ciąże jak najszybciej ale czy się da? Straszna panikara ze mnie. Wszystko analizuje..a dlaczego tak a czemu nie tak. To moja zmora:-(. No ale liczę na cud, może w tym miesiącu? :laugh2:
Trzymam kciuki za Was dziewczęta!

Ostatnia edycja:
A wiec tak mam 24 lata obecnie jestem w UK ale teraz na urlopie w Polsce..;) staramy sie juz 3 msc i nic..;( co prawda nie wiem czy w listopadzie sie uda bo ja tu a moj tam...;(
a i nie mam jeszcze dzieci dopiero o pierwsze sa starania..;)

Ostatnia edycja:
krotka00 tez czekam z niecierpliwoscia na twoj tescik, :-)

krowkabordo obys miala racje z tym ze cos juz w brzuszku jest ! bo tak szczerze to juz mam dosc tego wszystkiego calego liczenia i dokumentowania hehe , a ty z synkiem zaszlas w ciaze bez problemow? w sensie czemu panikujesz itd :),

tygryseczek a ile na urlopie zostajesz w PL? moze jeszcze sie wstrzelisz w dni plodne jak niedlugo zostajesz... , i swoja droga to zazdroszcze ja juz dawno nie bylam!! a bym chciala bo siostrzenica rosnie a ja wszystko omijam wrr.. ;/ ,

widze ze niektore z was uzywaja ovufriend - czy to w ogole dobre jest? ja mam kalendarz dla siebie na telefonie probowalam roznych ale ten byl najbardziej bliski z owu itd. wiec zostal tylko mi ten jeden i tam wpisuje wszystkie objawy i inne :), jak uzywacie czegos wartego polecenia to ja chetnie obadam :-D

Witam nowe dziewczyny, dzisiaj u mnie deszczowo, ale zmusilam sie i poszlam na spacer, zeby calkowicie nie znienawidzic mojej @, jestem nie do zycia.

Micurka- o synka walczyliśmy dwa lata i to raczej nie z problemów medycznych tylko moich psychicznych (ale to brzmi hehe). Kilka spraw przez ten czas się pokomplikowało i zblokowałam się na maksa. Gdy wszystko wyszło na prostą jeden strzał i Jasio był w drodze:-). A panikara..w mojej byłej pracy napatrzyłam się na dzieciaczki ciężko chore. I właśnie przez to moja analiza, by zminimalizować ryzyko jakiekolwiek. Nie jest to dobre, a nawet złe bo takim nieustającym pesymistycznym myśleniem można zabrnąć w kąt.
Ale, z perspektywy czasu ciąża to najpiękniejszy okres w moim życiu! Wszystko, ale to wszystko co się z nią wiązało. To jest CUD nie do ogarnięcia:-). Pierwsze Usg, pierwsze ruchy pierwszy mocny kopniak w żebro a to w pęcherz...:sorry:

Teraz postanowiłam wyluzować i zagarnąć "analizę" pod dywan!

reklama
Miciur-ka, mi OvuFriend sie bardzo podoba, mam poki co darmowy abonament premium, ktory jakiestam cuda wyczynial pozniej bedzie - ale generalnie jestem zadowlona. Poki co, jade na nim i Enpr, zobacze pozniej, ktory mi bardziej przypasuje.

Do góry