reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

pandora
kochana to sie tylko cieszyć !!:tak:

ide fote walnąć mojego kalendarza z ostatniej ciąży i wkleje jak obiecałam miciurce. Miłego wieczorku i donapisania.

reklama
pandora a nie wchlonela ci sie torbiel podczas ciazy?,bo nie raz sie wchlania a bynajmniej tak slyszalam :tak: , ale to zalezy jaki rodzaj ze tak powiem - ja tez mialam jakiegos ostatnio a pozniej nie badalam juz - chyba musze to sprawdzic! moze u mnie podobny problem..

missiiss dzieki za pamiec, :) tak ponoc jest tak, musisz spac minimum 3 h o ile dobrze pamietam, jak np wstaniesz do dziecka w nocy to sobie zaburzasz prawidlowy wynik, i to jest ten problem, a ze mnie to bardziej spioch i/lub spontaniczne wypady wiec nie wiem czy to u mnie zadziala :-D

Witam, chciałabym się do Was przyłączyć. Mam 25 lat i od dzisiaj zaczynamy z mężem starania o maleństwo, ale nie zamierzam nakręcać się temperaturą, śluzem itp. Liczę, że jakoś nam się uda trafić w odpowiedni moment, ale jeszcze sporo czasu, bo za kilka dni będę miała okres i dopiero później będą dni płodne ;) ryzyk fizyk
Pozdrawiam.

Hej dziewczynki, ja tak tylko przelecialam co i jak pisalyscie, bo nie mam sily na dokladne nadrabianie ;) Ja kupilam testy owu na allegro 10owu+3 ciazowe chyba za 9zl+przesylka. Moim znajomym sie sprawdzily, u mnie chyba troche gorzej.

Karotka i jak dalej @ nie ma ?

Benita Witaj ;)

Wco do testow owulacyjnych, to ja juz zglupialam, kupilam w aptece i non stop wychodzi mi pozytyw, od 9 dc kiedy to zaczelam testowac, a @ niestety zawitala do mnie, tak wiec, chyba w przyszlym mkiesiacu odpuszczam sobie testy i zdaje sie na typowe klucie jajnika i sluz.:tak:

miciur-ka- nie wchłonęła się, ale też na szczęście nie urosła, za to mięśniak szaleje:-(
właśnie zamówiłam testy owu na allegro- zobaczymy, jakby co pójdziemy na żywioł:tak:

Ja mialam torbiel na jajniku wahala sie od 2,5 cm do 6 cm, czekalam tylko kuedy pojde pod noz, potem zaszlam z nia w ciaze, trzy lata po porodzie dalej sobie byla, az pewnego pieknego dnia przy owulce poczulam okropny bol i polala sie krwista wydzielina, pekla skubana, miesniaka mam centymetrowego, ale podobno z miesniakiem mozna zajsc w ciaze, tak mi gin powiedzial, ze mam nie panikowac, ale ja ta moja niemoznosc zajscia w ciaze oczywiscie zwalam na tego skurczybyka...:wściekła/y:

kasoku- moja torbiel około 5 cm- więc może lepiej żeby nie pękała bo może się skończyć krwotokiem.
a mięśniak gigant 6 cm a w ostatniej ciąży urósł do 12:szok: lekarz mi powiedział że on może utrudniać zagnieżdżenie zarodka a pod koniec ciąży wywołać wcześniejsze skurcze- może ale nie musi no i to odnosi się do "dzikiego lokatora" dużych rozmiarów... w pierwszej ciąży miałam już i to i to i w sumie nie zaszkodziło to Antkowi- leżałam miesiąc w szpitalu ale to najprawdopodobniej nie było z tym związane...

no to witaj sąsiadko!:-)

reklama
kurczaczki dziewuchy ale wy bidule jesteście :-( z tymi miesniakami i torbielami... ale widze ze siła was nie opuszcza a to najważniejsze :) napewno wam się uda szybciej niz myslicie !!

jak mi sie uda wkleic mój wykres to maciurka zobacz sobie jak ja to robiłam. tutaj akurat był monitoring bo clo brałam ale od domniemanej owulki mierzyłam tempke i widać jak rosła fajnie. mam jeszcze inne wykresy z cykli bezowulacyjnych ale nie bede ich wklejala... bo ich nie lubie ;)
moj wykres.jpg
ta czerwona linia po środku to 36,6 a co 2 kratki był 0,1 stopnia mniej.

Ostatnia edycja:
Do góry