reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Witajcie :* Widzę, że nie tylko ja mam dzisiaj lenia :) Mam do zrobienia tyle rzeczy, a jedyne na co mam ochote to jeść i spać:p

Co do zamartwiania się drobiazgami i to czasem o wiele za bardzo to chyba taka już nasza natura.. Ale przecież ma to swój urok:p W moim organizmie też już się dzieją cuda i co 5 minut świruje w inną stronę i nie wiem co myśleć :)

A co do testów owu, kupujecie w aptekach, drogeriach czy np. na portalach typu allegro? Bo wczoraj przeglądałam i sporo tam tego jest :)

Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło;*

reklama
mjaa- ja właśnie zastanawiam się czy nie kupić pakietu testów na allegro,cenowo bardzo atrakcyjne, jak staraliśmy się o Antka kupiłam testy owu w aptece 3 szt- około 15 zł:szok: a na allegro w tej cenie 30 szt. :tak: tylko ciekawe jaka jakość?

pandora83 właśnie o tym samym myślę :) 20 owu + 3 ciążowe kosztują niecałe 12zł bez przesyłki i chciałam je właśnie zamówić:) Tylko zastanawiam się tak jak Ty nad ich wiarygodnością i jakością..

myślę że nie gorzej niż te z apteki- tamte pokazywały owu od 10 do chyba 20 dnia cyklu:-D a instrukcję przeczytałam dokładnie więc wydaje mi się że wszystko robiłam dobrze:-D
w sumie nie wiem czy w ogóle kupować, czy może lepiej termometr?,to pierwszy miesiąc starań i moglibyśmy też pójść na żywioł- ostatnio się udało:tak: a z drugiej strony jak coś może pomóc w staraniach to chętnie to wykorzystam:tak:
a może coś doradzą bardziej doświadczone użytkowniczki testów??;-)

Witaj pandora83 w naszym gronie ;)

hej dziewczynki :)))

opowiem wam odnoscie testow owulacyjnych- ja mialam zakupione te paskowe male - pol rozowe, kupilam 25 owu i 25 ciazowych w zestawie, moja rada nie bierzcie az tak bardzo czulych bo ja np.mialam te o duzej czulosci i zawsze mialam 2 blada kreske ale ostatecznie przed owu byly juz takie same albo nawet jedna z nich grubsza, ale ogolnie ciezko z interpretacja- niestety mi te testy nie pomogly wiec dalam sobie spokoj, na innym forum dziewczyny polecaly znowu testy clearblue te digital bo nie musialy interpretowac zadnych kresek tylko im mowilo tak czy nie i juz, ale one sa drogie wiec to duzy minus, ale tak czy siak ponoc dobre i nie da sie z nimi pomylic :)

mamolinka00
o ile dobrze pamietam ze pisalas o sluzie a test owu negatywny - mam nadz. ze sie nie myle ze to ty bo z moja pamiecia kiepsko - nzwlaszcza dzis bo tez sie lenie itd. hahah ;) ale skoro masz sluz juz przezroczysty to nie czekaj na nic dzialaj, hehe pewnie owu lada dzien bedzie ! nie martw sie na zapas - OWU MUSI BYC NOO :-D nie ma innej opcji :tak:

pandora83 a masz regularne cykle? wiesz kiedy co i jak :)? bo jesli tak to moze i na 'sucho' ci sie uda za 1 czy 2 razem ;-) , termometr kupic nie zaszkodzi i tak sie nie zmarnuje jak cos hihi, ja kombinacje uskuteczniam bo juz rok ponad staran i nic az w koncu byl odpoczynek 2 miesiace i teraz wznawiam, i sie do mierzenia temp. chce zabrac - mniej wiecej wiem o co chodzi ale no znow nie calkiem moge powiedziec ze jestem pewna co i jak :-) - u mnie moze byc kiepsko z systematycznoscia a dla kogos kto ma dziecko tym bardziej - wstajesz w nocy do synka :)?

pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
miciur-ka- zawsze miałam wszystko jak w zegarku, a teraz po zabiegu nie wiem- mam nadzieję że nic się nie zmieni:tak: 1 czy 2 razem powiadasz? hihi mam nadzieję, ale może być różnie bo o Antka staraliśmy się 2 lata...
właśnie obawiam się termometru- bo mam taki kłopot jak Ty:-D nie wstaję już do małego, ale wstaje do pracy więc jakaś tam pora by się znalazła:tak:
muszę to jeszcze raz przeanalizować- może spróbuje tego i tego równolegle i zobaczę jakie będą efekty...

miciur-ka- zawsze miałam wszystko jak w zegarku, a teraz po zabiegu nie wiem- mam nadzieję że nic się nie zmieni:tak: 1 czy 2 razem powiadasz? hihi mam nadzieję, ale może być różnie bo o Antka staraliśmy się 2 lata...
właśnie obawiam się termometru- bo mam taki kłopot jak Ty:-D nie wstaję już do małego, ale wstaje do pracy więc jakaś tam pora by się znalazła:tak:
muszę to jeszcze raz przeanalizować- może spróbuje tego i tego równolegle i zobaczę jakie będą efekty...

aaaaaaa... to jak mialas problem i dlugo sie staralas to moze lepiej sie zaopatrz w cos dobrego - wszytsko na raz hahhah ! ;), a co pomoglo ci zajsc w ciaze i co bylo w ogole problemem ze az 2 lata staran - jak mozna zapytac ? a teraz korzystasz z pomocy ginekologa czy nie , moze jakis monitoring czy co - ja mam chetke ale daleko mi i dosyc drogo niestety ale cos mysle :-)

a no pewnie że można:-D mam 2 dolegliwości towarzyszące, które mogą utrudniać zajście- mięśniaka macicy i torbiel na jajniku. moja lekarka sugeruje operację, ale w szpitalu powiedzieli że po operacji mogę nie zajść wcale, a że udało się już dwa razy to spróbujemy jeszcze raz:tak:

hej dziewuchy coś się zebrać na forum nie mogłam to tu to tam i o...

miciurka
pamiętam o tobie i o fotce z mierzenia tempki wyśle dzisiaj napewno pod wieczór jak już młodego położe spać. ja np. się tak zastanawiam jak czytam co piszesz czy może zakłócić temperature wstawanie nocne do dziecka?? tak ze 2-3 razy mi się zdarza o 12, 1,30 i 3 w nocy wstaje a o 6:30 mierze tempke. i tak się zastanawiam hmmm....

w ogole zaczynam od jutra mierzyc tą zakichaną temperature. wczoraj test zrobiłam i wyszła cienka kreska blada ale wyszła a dzisiaj znów zrobiłam ale nie z porannego moczu tylko po dwóch godzinach od nie picia i nic nie wyszło. a 5 dni temu mi wyszło też blade na jednym a na drugim nic ja mam chyba pecha do tych testów wszystkich.... coś tam czuje na dole że te jajka moje coś dają się we znaki ale nie wiem, wydaje mi się że cycochy tez mnie bolą ale to może od ich ugniatania :-D... sama już nie wiem czy miałam tą owulke czy nie bo kurcze rosła mi tempka i rosła i zaczęła spadać a powinna iść do góry.... wyczytałam że z niskiego poziomu progesteronu jest niska tempka jeśli tak to lipa z owulki a miałam wrażenie ze i śluz był taki jak trzeba i pozniej sucho i teraz biało. głupieje już .....

pandora
o jej... podziwiam cię ze się nie boisz mając torbiela zachodzić w ciąże. kolezanka miała i cc jej zrobili i od razu usunęli jajnik z tą torbielą ale ona miała dużą. Mam nadzieje że wszystkim nam sie uda szybko zajść :) daleko.... ;)

a będziecie korzystać z tych komputerowych kalendarzy dziewczyny które chcą mierzyć tempke ??

reklama
missiiss- a pewnie że się boję, ale już raz się udało i jestem dobrej myśli:tak:
mi nic nie wycieli przy cc bo bali się krwotoku...

Do góry