reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
hej dziewuszki, ja leze na lewym boku bo tylko na tym boku mnie nie przyduszsa i nie robi mi się slabo,
Smerfiku ja miałam identyczne kreski i bylam w ciąży, a bete zrobiłam w tydzień po pierwszym słabiutkim teście, wiec po cichu gratuluje.
u mnie nic ciekawego wkurzona chodze na swoje sapanie i ogolnie ciężko mi...

Smerfiku to jest mój pierwszy test zrobiony w 10 dpo porównaj sobie FOT5A29.jpg

Załączniki

• FOT5A29.jpg
    FOT5A29.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
heyy no i ch.... żadnego rozwarcia z porodem to ja w lesie jestem a skurcze mam bo bąbel jest duży poza tym na Goduli jakaś szmata przytargała gronkowca i cały odział jest pod kontrola sanepidowską wiec mam zakaz rodzenia jeszcze przez tydzień o ile chce rodzic na goduli i u mojej gin noszz ku...... i jak tu nie chodzić i ryczec ja juz naprawde nie umie funkcjonować od 2.30 w nocy do 4 nie śpie tylko sie w sufit gapie albo mojego pieska tule ryczeć mi sie chce bo tylko słysze kiedy rodzisz ??? a ty jeszcze w dwupaku??? a jak sie czujesz??? no kur.... jak mam sie czuc mam dość nie chce mi sie juz telefonów odbierać bo mi sie od razu ryczeć chce chyba deprechy dostaje bo kur.. nawet nie pozwalają mi samochodem jeździć a jedyny sposób na to żebym nie myślała ile jeszcze zostało jest chodzenie po sklepach mam nadzieje ze jak zadzwonie do mojej w środe to powie mi na czym stoją tak wiec na 3-4 listopad mam termin bo juz bedzie 7 dni po terminie ehhh

przepraszam ale musiałam sie wygadać

smerfiku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tilus nie umiem innego zdjecia zrobic....

Krowko ja tez widze...chociaz tyle ze urojen nie mam;/ ,,,, tylko ciekawe jest to ze cos tam wyszlo a na becie nic.... jutro odbiore wynik i sie okaze.... troche ochlonelam ;p bo o wyniku dowiedzialam sie telefonicznie.....

Anabelko moj m przypomnial mi o badaniach jego siostrzenicy robionych wlasnie w tym labolatorium co ja dzisiaj robilam.. sisotrzenica miala robiona morfologie i jak odebrali wynik od razu pojechali do szpitala , lekarz bo zobaczeniu badan stwierdzil nowotwor, wykonali ponownie morfologie i okazalo sie ze musieli pomylic badania.... wiec pomylki rozne sie zdarzaja..... ale nie nastawiam sie juz na nic , powtorze jutro test, jak wyjdzie pozytywny do jade do ginekologa i powtorze u niego badania , wtedy do godz bede znala wynik ... co ma byc to bedzie...dzisiaj mam 11 d po ;/

Kasoku jak dla mnie to byl pozytywny test, bo w poprzedniej ciazy wlasnie takie mialam.....nawet test z tej samej firmy... aaa te dwa testy to dwa rozne....

Ostatnia edycja:
smerfiku ja też widzę drugą kreskę, bardzo bladą ale widzę, tak więc kciuki mocno zaciśnięte, dawno nie było "nowej" ciężarówki :tak: pora przełamać tą comiesięczną "małpową" złą passę :tak:

heyy no i ch.... żadnego rozwarcia z porodem to ja w lesie jestem a skurcze mam bo bąbel jest duży poza tym na Goduli jakaś szmata przytargała gronkowca i cały odział jest pod kontrola sanepidowską wiec mam zakaz rodzenia jeszcze przez tydzień o ile chce rodzic na goduli i u mojej gin noszz ku...... i jak tu nie chodzić i ryczec ja juz naprawde nie umie funkcjonować od 2.30 w nocy do 4 nie śpie tylko sie w sufit gapie albo mojego pieska tule ryczeć mi sie chce bo tylko słysze kiedy rodzisz ??? a ty jeszcze w dwupaku??? a jak sie czujesz??? no kur.... jak mam sie czuc mam dość nie chce mi sie juz telefonów odbierać bo mi sie od razu ryczeć chce chyba deprechy dostaje bo kur.. nawet nie pozwalają mi samochodem jeździć a jedyny sposób na to żebym nie myślała ile jeszcze zostało jest chodzenie po sklepach mam nadzieje ze jak zadzwonie do mojej w środe to powie mi na czym stoją tak wiec na 3-4 listopad mam termin bo juz bedzie 7 dni po terminie ehhh

przepraszam ale musiałam sie wygadać

smerfiku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a jaką Ty masz ginekolog ? a nie chcesz rodzić w Gliwicach na Kościuszki ? ja sobie ten szpital bardzo chwalę,rodziłam na Goduli i niestety źle wspominam wszystko,mogły szma...wywnioskować że nie urodzę naturalnie to mnie męczyły,po kilkunastu godzinach przyszedł lekarz,zbadał mnie i powiedział że i tak bym nie urodziła sama bo dziecko za duże i nie wyjdzie przez kanał rodny a położne badały mnie co ok 45min i nie zauważyły tego

Tilus nie umiem innego zdjecia zrobic....

Krowko ja tez widze...chociaz tyle ze urojen nie mam;/ ,,,, tylko ciekawe jest to ze cos tam wyszlo a na becie nic.... jutro odbiore wynik i sie okaze.... troche ochlonelam ;p bo o wyniku dowiedzialam sie telefonicznie.....

Anabelko moj m przypomnial mi o badaniach jego siostrzenicy robionych wlasnie w tym labolatorium co ja dzisiaj robilam.. sisotrzenica miala robiona morfologie i jak odebrali wynik od razu pojechali do szpitala , lekarz bo zobaczeniu badan stwierdzil nowotwor, wykonali ponownie morfologie i okazalo sie ze musieli pomylic badania.... wiec pomylki rozne sie zdarzaja..... ale nie nastawiam sie juz na nic , powtorze jutro test, jak wyjdzie pozytywny do jade do ginekologa i powtorze u niego badania , wtedy do godz bede znala wynik ... co ma byc to bedzie...dzisiaj mam 11 d po ;/

Kasoku jak dla mnie to byl pozytywny test, bo w poprzedniej ciazy wlasnie takie mialam.....nawet test z tej samej firmy... aaa te dwa testy to dwa rozne....

mi test sikany w 10 dni po wyszedł mega negatywny i to wrażliwy na 10mLu czy jak to się tam pisze :-p a beta 4 dni później 123

hej wszystkim , rano bobo test wykazal jedna kreseczke... juz nie dopatrywalam sie nic ,po 10 minutach test wyrzucilam , beta zero , nie ma sie co nakrecac.... po prostu moglo cos byc ,ale byl zarodek za slaby, odkladam luteine i czekam na okres.... a dziewczyny jesli bylaby ciaza pozamaciczna to test ja wykrywa i beta tez wychodzi?

Smerfiku przykro mi.. nie znam sie jesli chodzi o oza maciczna.. moze zadzwon do ginka ?

Hej chcialam milego dnia zyczyc.

Ja juz obiadek przygotowalam.. polskie mielkne ladnie pachmace mm..az juz sie chce jesc i do tego surowka z pory i krchewki zmajonezem.

Chcialam sie "pochwalic" zdolnoscia mojego synka. Alexa nauczyl sie czytac !!!! Tzn. Narazie czyta wyrazy ale to juz czytanie.. wprawi sie I bedzie dzidz ksiazeczki czytal hehe. Narazie czyta o angielsku bo nie chce mu mieszac..choc dzis juz pisal opo polsku czesc .
Jestem meeeega duma I az miod o sercu mi sie leje bo on to robi z takim usmiechem na twarzy az mu sie oczy ciesza..taki slodziak moj...a jeszcze niedawno pod sercem go nosilam..ahh
No I liczyc potrafi ...jest niezmordowany czytaniem I liczeniem caly dzin potrafi liczyc I czytac...
A zgadnijcie o kim to ma. Po MAMUSI!!! Ja robilam tak samo... cwiczylam tak dlugo az sie udlo..nie oddawalam sie I nie bylo zmiluj.az moja mama sie zameczala mna. Hehe ale ja to przelezalam tyle w szpitalu ze nic inego do roboty nie mialam..tylko ksiazeczki kolorowanki. Ah

Dobra zmykam bo musze dzis kilka spraw pozalatwiac.

Milego dnia

Aaa I wozek kupilam wczoraj !!!!!! Ma przyjsc do czwartku !!! Aaaale sie ciesze !

reklama
Smerfiku - tak mi przykro :-:)-(

Limonko - no teraz to juz dni a nawet godziny Was dziela od rozwiazania:tak:

Akuku zdolniacha z Alexa:tak:

ja dzisiaj jestem t.o.t.a.l.n.i.e. bez sil:baffled: zero, null, aboslutnie nic...
glowa mi po prostu peka i w krzyzu lamie jak nigdy...
suszy w buzi i mdlosci wrocily

normalnie zyc nie umierac! :-D

Do góry