reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

ewka jak szyjja wysoko to dobrze ale na owu to powinna być twarda, czyli na owu musisz jeszcze ciu poczekać.

no i śluz powinien się zmienić. A do tej pory w którym dc miałaś owulacje?

ania witaj! no to trzymamy kciuki by udało się naturalnie, bez wspomagaczy!

nie stosowałam nigdy mikroskopu ale czytałam o nim w necie, to tak jak z testami, jednej osobie wychodzą dobrze w drugiej w cały świat, czytałam, że niektórym dziewczyną wychodziły ładne "paprotki" a inne pomimo potwierdzonej owulacji nigdy "paprotki" nie ujrzały :eek:

reklama
karola a ja do tej pory myślałam, że ma być miękka?? Już teraz to naprawdę nic nie wiem. Ostatnio miałam w 12dc owulkę, a dziś mam 11dc.

Ewka, ja też bym bardziej patrzyła na wykres. Testami możesz się wspomagać ale chyba nie sugerować jakoś maksymalnie. Mi średnio wychodziły testy owu, podobne były do Twoich. Kupowałam na allegro te najtańsze. Raz kupiłam drogie i wtedy dopiero kreska była wyraźna ale chyba bym zbankrutowała na nich w tyle miesięcy starań :p W końcu zrezygnowałam z testów owu całkowicie.

ewka no pogrzebałam w necie i masz rację, szyjka powinna być wysoko, twarda i otwarta. Kurcze a ja teraz patrzę i mam zaznaczone, że miałam szyjkę wysoko i była twarda a to było dzień przed skokiem temperatury czyli w owulację jak byk! :eek: hmm... ja to jednak w życiu nie nauczę się oceniać mojej szyjki :-D :confused2:

Cześć

Normalnie dzisiaj ślepa jestem jak kret. Gapiłam się jak sroka w gnat i nie mogłam tego wątku znaleźć.Chyba czas okularki kupić:szok:.Kiedyś już nosiła ale ,ze nic w nich nie widziałam to przestałam.

Dziewczyny co do tej szyjki ta ja tez kompletnie nie umiem wyczaić o co tak do końca chodzi.Dlatego sobie dałam z nią spokój,może to błąd.

Czekam na wyniki i ciekawa jestem co tez pokażą.Normalnie trochę jak przed Gwiazdka:-D.

Ja doczytałam się, że szyjka w owulacje jest otwarta i miękka "W fazie niepłodności szyjka jest twarda i zamknięta. W miarę zbliżania się jajeczkowania ujście otwiera się, odcinek pochwowy szyjki staje się bardziej miękki i unosi się. Po jajeczkowaniu szyjka wraca do stanu sprzed owulacji."
owu.jpg
"Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka."

Załączniki

• owu.jpg
    owu.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 13 150
19Ania90, superowe to zdjęcie !!! Może wreszcie po tylu miesiącach nauczę się badać szyjkę :-) !!!!

A jaka jest szyjka na okres a jaka na wczesną ciążę??? Da się to zbadać pod koniec cyklu?

dziewczyny, widziałyście taki fajny film :

cud-miłości - YouTube

super film, który pokazuje dokładnie cykl, moment poczęcia, rozwój płodu ... Warto obejrzeć :)
Karola1986 - 2 lipca zrobię pierwszy test, na 5 dni przed okresem i zobaczymy czy już coś wykryje ... Jak nie to zobaczymy czy @ zawita. Fajnie mieć tu rówieśniczkę ;-);-)
Ja tam nie umiem sobie badać szyjki... poprzednio szybko zaskoczyłam, a jeszcze wcześniej poroniłam. Mówią, że ból brzucha w ciąży wczesnej jest normalny, ale u mnie wieścił poronienie. Tyle że to był mocny ból.
Dziewczyny mniej stresu, więcej wiary a się uda :-D Po stosunku nie latajcie po chałupie tylko leżcie do rana, to daje większe szanse :tak:

reklama
Witam się ponownie,
Nadeszła ta chwila, że i ja pozostanę na tym wątku.... już miałam dzisiaj testować ale niestety @ przyszła..... ehhhhhhh.... Jeśli istnieje tu jakaś lista to proszę o dopisanie mnie na tescik 25.07
Pozdrawiam i miłego dzionka...

Do góry