reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Mam synka 14 miesięcy, czyli jakby teraz się udało to różnica miedzy nimi byłaby akurat 2 lata, tyle że ten mój młody to taki urwis, że nie wiem jak sobie poradzę z dwójką.
Ewka, dziecko 7-mioletnie to już jest w stanie Ci troszkę pomóc i nie wymaga tyle uwagi, więc nie ma tego złego ...
Tak naprawdę to mój zegar biologiczny znów mi zadzwonił i jak widzę takie tyci maluszki to bardzo chcę i z zazdrością patrze na zaokrąglone brzuszki przyszłych mam :) Ale ciągle mam obawy...
Jeśli zobaczę II krechy to się ucieszę, ale obawy nie miną ... zapewne dopóki nie zobaczę mojej wykiełkowanej fasolki :-p

reklama
benfica ja mam 3 rodzeństwa i szczerze powiem, że jest super, mam siostrę i 2 braci. Jeden jest ode mnie starszy, a drugi jest ode mnie 9 lat młodszy więc pamiętam jak się nim zajmowałam :tak: pieluchy i mleczko w butelkach :tak: miło to się dziś wspomina.
Masz rację na dzisiejsze czasy to 2 dzieci to już jest spory wydatek, ale patrząc na to z drugiej strony to zawsze znajdzie się, że tak powiem "dziura, żeby ją zapchać". Kiedyś rodziny były większe i ludzie sobie radzili więc myślę, że jak 2 się wychowa to to 3 też. Kasy nigdy nie starcza na wszystko i nie będzie starczać bo zawsze czegoś brakuje, coś trzeba kupić itd. wiem po sobie bo odkładaliśmy decyzje o poczęciu dziecka przez 5 lat. Zawsze była gadka typu: "może za rok jak się sytuacja finansowa poprawi" ale wszystko stoi w miejscu. :tak:
A dzieciaki jak dorosną nie będą czuć się samotnie, każdy będzie miał wsparcie i przyjaciela.

Mika racja. Obawy będą bo ja sama już je mam, chociaż jeszcze nawet w ciąży nie jestem :-D taka już chyba nasza natura, że myślimy już o dalekiej przyszłości i się martwimy jak to będzie.

Mam koleżankę która ma już 3 dzieci i jej bardzo zazdroszczę. Córka 5lat, córka 3lata, syn 1rok. Jest w moim wieku i ma już 3 wspaniałych dzieci!! Może trafią mi się bliźniaki? :-D

No to będę podglądać i czekać na info, czy się pojawiły II, a później czy mnożysz swoje szczęście przez 2 ewka :-)
Ja robię 1. test 2lipca i obaczymy :)

benefica ja też jestem jedynaczką, też miałam przyjaciółkę, z którą znałam się od kołyski więc jako dziecko nie przeszkadzało mi to, że jestem jedynaczką, ale w liceum przyjaciółka, a raczej wtedy już pseudo przyjaciółka znalazła sobie nowych znajomych, wiadomo chodziłyśmy do innych LO więc nie miałyśmy już ze sobą tyle wspólnego, sytuacja wyklarowała się już kompletnie na studiach, do tego stopnia, że gdy kiedyś spotkałyśmy się na wakacjach to nawet nie podeszła i nie przywitała się... no ale cóż, to tylko o niej świadczy...

ja na pewno nie chcę by moje dziecko było jedynakiem, bo tak na prawdę to za jakieś 40 lat będę sama na tym świecie, rodziców już pewnie nie będzie, gdybym miała rodzeństwo było by mi raźniej. :-(

mika widzę, że jesteśmy w tym samym wieku! będę śledzić Twój wątek i czekamy na 2 lipca! ;-)

Ostatnia edycja:
Hej,

U mnie dziś 35dc - cykle mam 30-31 dniowe. Dziś spadek tempki i plamienie jasnobrązowe z nitkami krwi. Dziś powinno się wszystko wyklarować, najpóźniej do jutra rana i jeśli rozkręci się @ to owulka wypadnie mi na wczesną połowę lipca. Narazie czekam i potwornie boję się bólu bo okresy mam piekielnie bolesne... :crazy:

Nanncy współczuję bolesnej @. Trzymam kciuki za nowy cykl &&&

A ja od kilku dni robię testy owu i się właśnie wkurzyłam :crazy: wczoraj zaczęła ta ważniejsza kreseczka ciemnieć, a dziś już jest jaśniejsza :crazy: wrzucam zdjęcie i czekam na opinie.
Zdjęcie-0045.jpg
1 test od góry jest z dziś
2 test z wczoraj (20.00)
3 test wczoraj (14.00)

wcześniejszych nie wrzucam bo słabo widać. Czy według Was wczoraj mógł być skok LH? Już sama nie wiem. Dziś 2 krecha jest jaśniejsza. :baffled: a jutro to już w ogóle jej nie będzie widać.

Załączniki

• Zdjęcie-0045.jpg
    Zdjęcie-0045.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 41
ewka ja tam bym bardziej zaufała wykresowi niż testom, bo testy to czasami w cały świat pokazują...

co do wykresu to niby skok temperatury o min 0,2 stopnia miałaś ale już kilka takich skoków miałaś więc cieżko cokolwiek wyczytać z wykresu :baffled:

powtórz jeszcze test wieczorem lub jutro i zobaczymy jaka będzie krecha. A śluz płodny masz?

Cześć,
ewka358 ja niestety nie pomogę, bo się nie orientuje w testach owulacyjnych...
jak w kolejnym miesiącu nie uda mi się zajść w ciąże bez wspomagaczy i tych różnych cudów, to zamierzam właśnie korzystać z testów owu i mam nadzieje że przybliżycie mi temat :)

słyszałam, że polecają również mikroskop owulacyjny.... czy któraś z was używa?

Nanncy &&& kciuki zaciśnięte za nowy cykl!!!

Mika1986 czekamy na dobre wiadomości!!!! :) 2 lipca tuż tuż :) oby się udało!!!

reklama
karola śluz jest biały, ale bardzo rzadki. Wczoraj były przytulanki więc ciężko określić.:-( nie wiem już sama co się ze mną dzieje. Tempka skacze jak szalona, testy też wariują ze śluzu ciężko cokolwiek wywnioskować ach szkoda gadać. Ale szyjkę mam wysoko, nie wiem czy otwarta czy zamknięta, ale wiem że jest rozpulchniona. ;-)

Do góry