reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Witajcie Kochane.
Zaglądam tutaj najczęściej z telefonu. Staram się nie zastanawiać co czuję, gdzie mnie boli, gdzie kłuje, więc śledzę Wasze wpisy, ale bez analizowania siebie.
Jest wstrętnie upalnie, nie znoszę upałów, więc pogoda mnie dobija. Jestem w 18 dc, przytulaliśmy się w 9dc, 12dc, 14,15,16,17 dc. Z moimi objawami jest coś nie halo... Testy owulacyjne od tygodnia pozytywne, wciąż wychodzą takie
Zobacz załącznik 574948

Trochę niewyraźne zdjęcie, ale pierwszy raz wstawiałam :baffled: temperatura niestety jest niemiarodajne (tak myślę) bo przez upały i burze, nie mogę spać, jest gorąco więc i tempka może być oszukana. Raz pojawiła się odrobina galaretowatego śluzu i reszta jak zawsze podczas współżycia, wodnisty. Ovufriend wciąż nie wskazał kiedy była owu (tyle że wskazuje że jest czas płodny) Więc postanowiliśmy jeszcze przytulać się dziś i jutro 18 i 19 dc. Choć jestem już lekko przytarta :szok:

Aniołek - Gratuluję!!! Dbaj o siebie i fasolkę.
Cyntia - Witam. Mam nadzieję, że szybko przeczytamy dobrą wiadomość. Powodzenia.
Olapalo - Gratuluję. Cieszę się, tak fajnie się czyta dobre wiadomości. Powodzenia Trzymam za Was oboje (a nawet czworo -całą rodzinkę kciuki)
Mariot - Gratuluję! Fajnie, że udało się Wam już w pierwszym cyklu staranek - podnosisz na duchu. Mnie też wkurzają terminy do lekarzy. Polska - i polski NFZ. Ja rejestrowałam się na początku lipca i wizytę mam 01.08. Trochę za wcześnie na jakiekolwiek potwierdzenie, ale liczę na jakieś badania.
Patico - witaj, Życzę powodzenia
Wszystkim niezafasolkowanym życzę powodzenia - lista spora, a pozytywnych wieści niewiele

reklama
Kurcze to i tak bardzo budujace , ze przy takich wybrykach z @ udalo sie!!:)

a Powiedz jesli to nei tajemnica jak czesto sie Kochaliscie??? jakis sposb czy jak wyszlo??

stazi24, generalnie było podejrzenie, że będę miała wielkie problemy z zajściem i przy pierwszej ciąży byłam od razu na CLO, a teraz pomógł mi castangus - sama z siebie nigdy nie miałam owu.

Co do przytulanek, to udostępniłam serduszka na wykresie - popatrz sobie. Generalnie starałam się co 2-3 dzień (chciałam co 2, ale M nie zawsze mógł) i bardzo mi zależało żeby na pewno kochać się w dzień spadku tempki i 1 oraz 2 dni po. Mój M ma taki temperament, że musiałam go brać podstępami i niemalże siłą i jeszcze udawać super napaloną, chociaż przy cyklu, który zaczął się w połowie maja, naprawdę nie miałam już ochoty na tak częsty seks - no ale jak trzeba, to trzeba :sorry: Zresztą popatrz kiedy były ostatnie przytulanki - to mój M po raz pierwszy wykazał inicjatywę (mnie już nie zależało, bo plan przytulanek wykonałam - zobacz jaka była długa przerwa od 2 dpo do ostatniego seksu).

olapalo- a mowilas juz Twojemu mezulkowi?
Jak zareagowal?

Nie mówiłam i nie powiem na razie :sorry: Powtórzę test może jednak nie jutro, a pojutrze i będę myśleć jak i kiedy powiedzieć M. Wiem, że on nie będzie zachwycony, więc myślę sobie, że może lepiej odwieść tę chwilę w czasie - może do I usg, może do II usg? Nie wiem :sorry: Poza tym różnie może być - gdyby działo się coś niepokojącego, to na pewno będę musiała powiedzieć wcześniej. Rodzinie i znajomym na pewno nie powiem wcześniej niż przed końcem I trymestru (tak jak w pierwszej ciąży), ze względu na duże szanse na poronienie w tym okresie.

Masz cykle 24dniowe i owu zawsze masz maksymalnie w 14 dniu? Generalnie jest tak, że jeśli faza lutealna jest krótka (<10 dni, a nawet 10 dni jest uznawane za kiepski wynik), to mimo zapłodnienia, komórka nie zdąży się zagnieździć :-( Powinnaś wydłużyć sobie tę fazę poprzez przyjmowanie progesteronu - luteiny, duphastonu.

ola chyba się nie zrozumiałyśmy? :eek: nic nie pisałam o tym, że owulację mam max w 14dniu :sorry: w moich poprzednich cyklach owulka prawdopodobnie przypadała w 10 i 12 dniu więc faza lutealna waha się między 14-12dni więc według mnie wszystko jest w porządku.
A tak w ogóle to GRATULUJE!!!

Jesteś w ciąży!!!! Oby każda z nas takie kreseczki widziała na swoich testach!!!

elifit 8.07 ?
19ania90 10.07 II
karola1986 14.07 @
keit85 17.07
@
dośka1 20.07 @
benefica 21.07 @
AniołekBB 25.07 II
Mariot 25.07 II
Malgonia1 26.07 @
Dorcia 26.07 @
Nanncy 26.07
Arcala 27.07 @
Susel 27.07 @
Tygryseczek 28.07 II
yes2.gif

olapalo 30.07 II :tak:
stazi24 30.07 @
Ewka358 3.08
Fuma_Foch 04.08
Madziolina_p 4.08
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08
Rybka33 5.08
Kingax1 7.08
Centka80 9.08
żabucha 10.08
Conti 10.08
Leemonca 13.08
ailatan1987 14.08
tamaguczi 17.08
Piaska 21.08

Teraz na mnie kolej!! Aż cała drżę!!! Też chcę zobaczyć II kreseczki :wściekła/y::wściekła/y:

Nie mówiłam i nie powiem na razie :sorry: Powtórzę test może jednak nie jutro, a pojutrze i będę myśleć jak i kiedy powiedzieć M. Wiem, że on nie będzie zachwycony, więc myślę sobie, że może lepiej odwieść tę chwilę w czasie - może do I usg, może do II usg? Nie wiem :sorry: Poza tym różnie może być - gdyby działo się coś niepokojącego, to na pewno będę musiała powiedzieć wcześniej. Rodzinie i znajomym na pewno nie powiem wcześniej niż przed końcem I trymestru (tak jak w pierwszej ciąży), ze względu na duże szanse na poronienie w tym okresie.

A czemu nie bedzie zachwycony?

Olapalo mam nadzieję, że mąż jednak się ucieszy. Nie chciał więcej dzieci??
Ja mam łatwiej, bo my staramy się o pierwsze dziecko i mój mąż uczesniczy w całym procesie prawie tak aktywnie jak ja, ale gdyby nie to pewnie miałabym problem z przytulaniem się codziennie. Nie mamy aż takich potrzeb, a mąż pracuje na zmiany, do tego przygotowuje się do maratonu, więc często nie ma sił. Ale w obecnej sytuacji daje z siebie więcej.
Trzymam kciuki za pozytywną reakcję.

olapalo gratulację! Widać kreskę! Zrobiłam dziś rano test i wyszła baaardzo blada druga kreska, niestety moja komórka nie łapie ostrości na teście, a na tle i nic nie widać, ale zrobiłam dwa testy jeden czulszy ten od 10, na nim kreska była wyraźniejsza i ten od 25, na nim kreska baaardzo delikatna. Także przetestuję znowu za trzy, cztery dni i zobaczymy, czy to to.

reklama
Olapalo mam nadzieję, że mąż jednak się ucieszy. Nie chciał więcej dzieci??
Ja mam łatwiej, bo my staramy się o pierwsze dziecko i mój mąż uczesniczy w całym procesie prawie tak aktywnie jak ja, ale gdyby nie to pewnie miałabym problem z przytulaniem się codziennie. Nie mamy aż takich potrzeb, a mąż pracuje na zmiany, do tego przygotowuje się do maratonu, więc często nie ma sił. Ale w obecnej sytuacji daje z siebie więcej.
Trzymam kciuki za pozytywną reakcję.

no nie!
Ale wysyp, gratulacje! szkoda, ze Twoj tel nie lapie ostrosci, ehh a moze chociaz rozmazane?
A kiedy mialas @ dostac?

Do góry