Ja startowałam z bety 18,5 wszystko będzie dobrze !!!Szału nie ma, ale zobaczymy mam nadzieję, że urośnie
reklama
Estuś
Moderator
Dziewczyny a mam pytanie , bo wiele z Was stosuje ten niepokalanek , i tak się zastanawiałam czy tez nie zacząć , tylko ze mam regularne cykle i nie mam Pms , pytanie czy mimo tego „ profilaktycznie „ mogę zacząć brać czy lepiej nie kombinować ?
I ogólnie jakie polecacie witaminy brać przy staraniach ?
salamandra66
Fanka BB :)
No to tez nie wesoło Ja jestem straszna mamcura , jak byłam w szpitalu jeden dzień po poronieniu po ścianach chodziłam z tęsknoty za synem nie wyobrażam sobie żebym np musiała tydzień czy dłużej bez niego leżeć , jestem bardzo wrażliwa na rozwój dzieci i ciagle sobie wkręcam jak dane sytuacje na niego wpływają , żeby jakiejś traumy nie miał mimo ze jest bardzo samodzielny, towarzyski , chodzi do przedszkola , wcześniej żłobka ale ja i tak jakoś tak mamU mnie to leżenie to, że chcesz, aby wyłączyć się albo lepiej- w szpitalu, aby mnie przerażać, jako damy radę synek jest już wystarczająco duży, żeby się sam w razie czego pobawił.
kasiaa91
Rozumiem że @ przyszedł bardzo mi przykro, trzymaj się i zbadaj w razie czego betę za kilka dni - pamiętasz jak to wyglądało u mnieU mnie kolejny biochem...tyle w temacie.
Narazie nie chce mi sie nawet gadac. Wroce jak sie pozbieram gratulacje jesli komus wyszło, nie nadrabiałam...
kasiaa91
Stosowałam teraz w cyklu którym zaszłam - do zbicia prolaktynyDziewczyny a mam pytanie , bo wiele z Was stosuje ten niepokalanek , i tak się zastanawiałam czy tez nie zacząć , tylko ze mam regularne cykle i nie mam Pms , pytanie czy mimo tego „ profilaktycznie „ mogę zacząć brać czy lepiej nie kombinować ?
MamaR
Ja już mam dwójkę dzieci i z nich się bardzo cieszyła, w trzecia ciążę zaszłam z przypadku 3 miesiące po drugim porodzie i jak jej o tym powiedziałam to była zdruzgotana że sobie nie poradzę z 3 takich małych maluszków, że jak można się nie zabezpieczac w XXI w itp bardzo to przeżyłam i niestety w 9 tyg ciazy okazało się że ciąża się nie rozwija , porobilam samoistnie bez wspomagania. Długo miałam żal że to przez moja mamę :-(Jejku co Wy piszecie o tych swoich mamach? Jestem zdruzgotana!?
Pamiętam jak moja mama w tamtym roku przyszla do mnie ustawiałam jej hasło hasło telefonie i mówi każda cyfrę co oznacza i była 1. A ja mówię co to oznacza a ona ze kolejnego wnuczka, ja na to skąd wiedziałaś i tak się wydało że jestem w ciąży. Byłam swiezo po testach, u lekarza jeszcze nawet nie byłam. Byla wniebowzięta. Jak miałam wizyty jeździła ze mną stała w kolejce przed gabinetem, żebym ja nie stała na dworze w to zimno. Nie wpuszczał do środka z uwagi na covid.
Szkoda tylko że ta historia ma smutne zakończenie
Nie wiem jaka beta wyszła ale przypuszczam że dostałaś okresu i temu tak mówisz że biochem. Jeśli beta byłaby >5 to byś tak nie pisała. Ale słuchaj, nawet jeśli teraz krwawisz to nie znaczy że straciłaś ciążę! Dwie kreski dziś były więc albo test zepsuty był (tu ważny jest wynik beta hcg) i ciąży wcale nie było albo jesteś w ciąży i możesz mieć krawienie w dniu spodziewanej miesiączki nawet do trzeciego miesiąca.U mnie kolejny biochem...tyle w temacie.
Narazie nie chce mi sie nawet gadac. Wroce jak sie pozbieram gratulacje jesli komus wyszło, nie nadrabiałam...
L
Ladycarooo
Gość
Ja też mam regularne cykle, ale chciałam je 'boostnąć' no i tak cykl w którym brałam wydłużył mi się o 5 dni. Więc po miesiącu rzuciłam w cholere. Wydaje mi sie, ze to wina tego, bo to była jedyna rzecz jaka zmieniłam i nigdy nie miałam aż takich spóźnień.Dziewczyny a mam pytanie , bo wiele z Was stosuje ten niepokalanek , i tak się zastanawiałam czy tez nie zacząć , tylko ze mam regularne cykle i nie mam Pms , pytanie czy mimo tego „ profilaktycznie „ mogę zacząć brać czy lepiej nie kombinować ?
Udało mi się na dzisiaj umówić wizytę u gina, żeby sprawdzić co z moją owulacją. Gin w gabinecie nie miał aparatu usg i nie mógł mi zrobić... I jeszcze mi sugerował, że moja ciąża biochemiczna mogła być ciążą urojoną. I żebym się nie przejmowała, bo jestem młoda... (działa to na mnie jak plachta na byka) . I na pewno moi rodzice i dziadkowie to całe życie nie starali się o ciąże, tylko starali się żeby tej ciąży nie było. Uswiadomilam ją, ze moi rodzice długo się starali i o mnie i o ewentualne rodzeństwo, którego się nie doczekałam, i ze zastanawiam się czy to nie jest rodzinne, to mi tylko powiedziała żebym nie przesadzała. Ehhh... Poczułam się jak debil na tej wizycie... Chciałam żeby mi tylko zajrzała, a nie dawała pseudo-koleżeńskie rady, bo nie mogę ich nazwać medycznymi. Kiedy trafię na dobrego i normalnego gina...
L
Ladycarooo
Gość
Aż ja się zdenerwowałam jak to czytałam. Skąd się biorą lekarze z takim podejściem?Udało mi się na dzisiaj umówić wizytę u gina, żeby sprawdzić co z moją owulacją. Gin w gabinecie nie miał aparatu usg i nie mógł mi zrobić... I jeszcze mi sugerował, że moja ciąża biochemiczna mogła być ciążą urojoną. I żebym się nie przejmowała, bo jestem młoda... (działa to na mnie jak plachta na byka) . I na pewno moi rodzice i dziadkowie to całe życie nie starali się o ciąże, tylko starali się żeby tej ciąży nie było. Uswiadomilam ją, ze moi rodzice długo się starali i o mnie i o ewentualne rodzeństwo, którego się nie doczekałam, i ze zastanawiam się czy to nie jest rodzinne, to mi tylko powiedziała żebym nie przesadzała. Ehhh... Poczułam się jak debil na tej wizycie... Chciałam żeby mi tylko zajrzała, a nie dawała pseudo-koleżeńskie rady, bo nie mogę ich nazwać medycznymi. Kiedy trafię na dobrego i normalnego gina...
reklama
Estuś
Moderator
Masakra , nawet nie wiem czy można ich nazwać lekarzami . A jeszcze pieniądze za to chcą,ze wkurzą człowieka !! :/Aż ja się zdenerwowałam jak to czytałam. Skąd się biorą lekarze z takim podejściem?
Podziel się: