reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Pogubiłam się już w tym wszystkim. Poszłam siku,podcieram sie a tam mega dużo sluzu typowo płodnego z krwią 😵 miewam w dni płodne troszkę krwi no ale teraz troche więcej jej było. Możliwe, że przez acard bo to 1 raz kiedy w ogóle go biorę. Zauważyłam już, że zrobiło mi się kilka siniaków dość bolesnych. Ja ogólnie mam słabe naczynia a nogi calutkie w siniakach od dziecka z nie wiadomych przyczyn. Ciekawe czy to już po owu czy przed czy co. Bo zrobiłam teraz test owu i jest bardzo jasna kreseczka a i rano i po godzinie 14 była dość mocna, wtedy co wam wstawiałam. Dziwne 🤔 no nic, będę od dziś testować 3x dziennie bo na 100000% już płodne są. Ciążowy będę testować od 8/9 dnia po piku, tak jak to było w poprzednich ciążach.kłuje prawy jajnik więc znowu z prawego. W ogóle dziś przy seksie mega mnie bolał ten prawy jajnik...
Może zawsze tak było ale się nie skupiałam bo skupiałam się by nie zajść więc płodne nawet z zabezpieczeniem omijaliśmy 😂

reklama
A w którym dc jesteś?
Kto wie😅
Krwawienie z odstawienia 7.10 do 9.10. Potem miałam jakieś dziwne krwawienie którego prawie wcale nie było 18.10 do 19.10 (raczej nie uważam, że to był okres bo taki krótki chyba by nie był, myślałam ze to jakieś owulacyjne krwawienie, ale wtedy już dawno dostałabym okres), więc może to jednak był okres.
Z tabletkami cykle 28, bez tabletek zawsze miałam 30. Dziwny ból podbrzusza miałam 4.11 i wtedy miałam tez pik na teście +śluz płodny ciągnął się ten ból od rana 4.11 do wieczora 5.11. Myślałam że to może w końcu owulacja.
Teraz już nic nie wiem.
Zbadałam ten progesteron, bo miałam nadzieję, że wyjdzie niższy i że jednak dostanę w końcu ten okres. Ale jednak nie dostałam go dalej, a ten wynik nic mi nie mówi w takiej sytuacji.
Jak do końca tygodnia nie dostanę okresu to pójdę do ginekologa.

To może już masz owulacje. W trakcie owulacji może wystąpić krwawienie, miałam tak kilka razy. No i też taki okropny ból jajnika lub całego podbrzusza za kazdym razem. Zazdroszczę krótkich cykli.
Oby się udało❤️

Kto wie😅
Krwawienie z odstawienia 7.10 do 9.10. Potem miałam jakieś dziwne krwawienie którego prawie wcale nie było 18.10 do 19.10 (raczej nie uważam, że to był okres bo taki krótki chyba by nie był, myślałam ze to jakieś owulacyjne krwawienie, ale wtedy już dawno dostałabym okres), więc może to jednak był okres.
Z tabletkami cykle 28, bez tabletek zawsze miałam 30. Dziwny ból podbrzusza miałam 4.11 i wtedy miałam tez pik na teście +śluz płodny ciągnął się ten ból od rana 4.11 do wieczora 5.11. Myślałam że to może w końcu owulacja.
Teraz już nic nie wiem.
Zbadałam ten progesteron, bo miałam nadzieję, że wyjdzie niższy i że jednak dostanę w końcu ten okres. Ale jednak nie dostałam go dalej, a ten wynik nic mi nie mówi w takiej sytuacji.
Jak do końca tygodnia nie dostanę okresu to pójdę do ginekologa.
Czyli jesteś tak samo w kropce jak ja 😂 pozostaje czekać ale to czekanie jest najgorsze ... u mnie zawsze cykle super regularne 27-28 dni I pierwszy raz w życiu mam taki dziwny cykl i plamienie. Oczywiście lekarz powiedział zeby sie nie przejmować skoro to tylko raz ale ja bardzo nie chce zeby sie to powtórzyło ...

Ja biorę prenacaps multi 2, bo w 1 nie ma żelaza a chciałam z żelazem. Tam są osobno witaminy z aktywnym kwasem foliowym i osobno dha i epa
hahaha właśnie je poleciłam też :D tylko w 2 jest witamina a z tego co pamietam co w okresie staran nie jest najlepszym pomysłem. Ja mam zakupione i 1 i 2 na okres ciąży. Zamawiałam jak byłam w pl bo u mnie tylko femibion mają a ma mega słaby skład także...się zabezpieczyłam. Teraz biorę wszystko z osobna. Żelazo też bo miałam ferrytynę niską no i jak nie biorę żelaza to zaraz anemia a wiadomo w czasie starań żelazo bardzo ważne.

reklama
hahaha właśnie je poleciłam też :D tylko w 2 jest witamina a z tego co pamietam co w okresie staran nie jest najlepszym pomysłem. Ja mam zakupione i 1 i 2 na okres ciąży. Zamawiałam jak byłam w pl bo u mnie tylko femibion mają a ma mega słaby skład także...się zabezpieczyłam. Teraz biorę wszystko z osobna. Żelazo też bo miałam ferrytynę niską no i jak nie biorę żelaza to zaraz anemia a wiadomo w czasie starań żelazo bardzo ważne.
O to nie wiedziałam😱 czemu nie można tej witaminy a? Wiec następne opakowanie zamówię 1

Do góry